هشدار اوباما درباره خطرات بازگشت ترامپ؛ اگر به قدرت برسد، هرج و مرج کشور را فرا میگیرد
سرویس خارجی-
«باراک اوباما» رئیسجمهور پیشین آمریکا هشدار داد اگر دونالد ترامپ دوباره به قدرت برسد هرج و مرج آمریکا را فرا میگیرد.
هر چه زمان به انتخابات ریاست جمهوری آبان ماه آمریکا نزدیک میشود فضای سیاسی این کشور متشنجتر میشود. پیش از این بارها رسانهها و کارشناسان هشدار دادهاند که آمریکا به دلیل تشدید فضای دو قطبی به شدت مستعد خشونت سیاسی و حتی جنگ داخلی است. طی روزهای اخیر نیز حملات دو طرف علیه یکدیگر افزایش چشمگیری پیدا کرده است. ترامپ گفته است: «هریس یک مارکسیست است و آمریکا با او نابود خواهد شد.» در نقطه مقابل نیز بایدن، هریس و اوباما یک فضای آخرالزمانی ترسیم میکنند و میگویند در صورت پیروزی ترامپ آمریکا را هرج و مرج فرا خواهد گرفت.
رویترز در این باره نوشته است که، باراک اوباما، در نطق خود در روز دوم کنگره حزب دموکرات در شیکاگو ضمن حمایت از کاملا هریس، به عنوان نامزد دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴، دونالد ترامپ را هدف انتقادات تندی قرار داد. آن طورکه مهر نقل قول کرده است، «اوباما» با اشاره به نخستین دوره ریاست جمهوری ترامپ، خطاب به نمایندگان حاضر در کنگره گفت: «به چهار سال دیگر قیل و قال، سهلانگاری و آشوب نیازی نداریم. این فیلم را قبلاً دیدهایم و همه میدانیم که دنباله فیلمها معمولاً بدتر است... حالا که ترسِ باختن به هریس به جان ترامپ افتاده است، غرولندهایش هم بدتر خواهد شد... ترامپ قدرت را فقط وسیلهای در جهت اهداف خود میداند.» وی به
رای دهندگان درباره رقابت تنگاتنگ بین هریس و ترامپ در کشوری که دچار تفرقه شده است، هشدار داد و گفت که باید هوشیار باشند.
میشل اوباما، همسر باراک اوباما نیز در این نشست به ترامپ حمله کرد و گفت: «نگاه محدود و سطحی ترامپ به جهان، باعث شد او از وجود دو فرد سختکوش، با تحصیلات عالی و موفق که از قضا سیاهپوست هم بودند، احساس خطر کند! یک نفر باید به او بگوید که شاید شغلی که برای بهدست آوردنش تلاش میکند، یک شغل سیاهپوستی باشد! (ترامپ پیشتر با اشاره به مهاجرانی که وارد خاک آمریکا میشوند، گفته بود که آنها «مشاغل سیاهپوستی» را میربایند.)
درگیری پلیس با حامیان فلسطین
اما اعتراضات حامیان فلسطین در حاشیه نشست دموکراتها نیز ادامه دارد. مهر در این باره به نقل از آسوشیتدپرس نوشت، در دومین روز کنگره، پلیس شیکاگو مقابل کنسولگری رژیم صهیونیستی در این شهر، با تظاهراتکنندگان درگیر شد و چندین نفر را بازداشت کرد. بر اساس این گزارش درگیری شدید بین پلیس و معترضان تنها دقایقی پس از شروع تظاهرات صورت گرفت و عمده بازداشتیها نیز در ساعات واپسین شب رخ داد. لَری اسنلینگ، رئیس پلیس شیکاگو گزارشها درباره توسل پلیس به تاکتیک «محاصره و مهار» معترضان را رد کرده است. در این تاکتیک پلیس از پراکنده شدن جمعیت جلوگیری کرده و معترضان را در محدودهای مشخص محصور میکند. اسنِلینگ از ارائه جزئیات درباره تعداد بازداشتیها خودداری کرد و گفت که آمار کلی را در اختیار ندارد! در ساعات آغازین عصر سهشنبه و همزمان با برگزاری رایگیری تشریفاتی برای نامزدی کاملا هریس در مقر کنگره حزب دموکرات، برخی معترضان پرچم آمریکا در فاصله سه کیلومتری از این ساختمان به آتش کشیدند. برخی نیز پرچم فلسطین را به دست گرفتند. کنسولگری رژیم صهیونیستی در شیکاگو از ابتدای جنگ غزه در اکتبر ۲۰۲۳، شاهد تظاهرات اعتراضی زیادی بوده و در ساختمانی متصل به «مرکز حملونقل آگیلوی» که یک ایستگاه راهآهن شهری است، قرار دارد. نیروهای امنیتی عبور و مرور در این ساختمان را به شدت محدود کردند.
سند فوق محرمانه هستهای
خبر دیگر از آمریکا این که «نیویورک تایمز» در گزارشی به نقل از چند مقام پنتاگون و شورای امنیت ملی آمریکا نوشت که جو بایدن، یک سند فوق محرمانه راهبرد هستهای را با هدف آنچه «ارعاب روسیه، چین و کره شمالی» خوانده شده است، تایید کرد. بر اساس این گزارش این سند که «راهنمای بهکارگیری سلاح هستهای» نامیده میشود، در ماه مارس(اسفند 1402) تصویب شد. این نخستین باری بود که دکترین هستهای آمریکا بر توسعه سریع توانمندیهای هستهای رو به رشد پکن تمرکز داشت. به نوشته «نیویورک تایمز»، این سند که تقریبا چهار سال یک بار بهروزرسانی میشود، به اندازهای محرمانه است که هیچ کپی دیجیتالی از آن وجود ندارد. «ویپین نارانگ»، مشاور موقت وزیر دفاع در حوزه سیاست فضائی آمریکا اوایل ماه جاری گفت که بایدن «بهتازگی راهنمای بهروزشده استفاده از سلاح هستهای را در توجیه مقابله با چندین دشمن هستهای صادر کرده است.» به گفته وی، زرادخانه هستهای رو به رشد چین مسئلهای بود که آمریکا در زمان تهیه و تدوین سند بهکارگیری سلاح هستهای در چندین دهه قبل، «نه آن را پیشبینی میکرد و نه به حساب میآورد.» سین ساوِت، سخنگوی کاخ سفید درباره گزارش نیویورک تایمز گفت که «راهنمای بهکارگیری سلاح هستهای که امسال صادر شد، واکنشی به یک نهاد، کشور یا تهدید خاص نیست.» براساس برآورد پنتاگون در سال ۲۰۲۳، چین تا سال ۲۰۳۰ زردخانه کلاهکهای هستهای عملیاتیاش را دوبرابر کرده و به یک هزار کلاهک خواهد رساند. مطابق اعلام مرکز بینالمللی مطالعات صلح استکهلم، در حال حاضر آمریکا ۵ هزار و ۵۵۰ و روسیه ۶ هزار و ۲۵۵ کلاهک هستهای دارد. یکی از سخنگوهای وزارت خارجه چین در واکنش به این سند گفت: «آمریکا در حال دستکاری در روایت تهدید اتمی چین است و به دنبال بهانه تراشی است تا برای خودش مزیت استراتژیک بیابد.»