اعتراض دو کارشناس به انتصاب برخی حامیان شوک درمانی(خبر ویژه)
دو کارشناس اقتصادی حامی پزشکیان ضمن انتشار سومین نامه انتقادی خطاب به وی، چند انتقاد جدی را مطرح کردند.
فرشاد مؤمنی و حسین راغفر در این نامه نوشتهاند: این سومین نامه ما خطاب به حضرتعالی پس از احراز مقام ریاست جمهوری است که متأسفانه بر خلاف وعدهها و تعهداتی که در زمینه تعامل مستمر و سازنده با اندیشهورزان و کنشگران دلسوز ملی داشتید، تاکنون هیچ واکنش مشخصی درباره مفاد آنها و پیشنهادات راهگشای ارائه شده مشاهده نشده است. گرچه این مسئله و این طرز برخورد به غایت دلسردکننده است اما برداشت ما این است که حتی این سطح از بیاعتنایی، ناقض مسئولیتهای دینی و ملی ما نیست، چرا که شاهد بودهایم که تا همین امروز بیاعتنایی گذشتگان به آن توصیهها و تذکرات سر منشاء خسارتهای مادی و معنوی بیشماری شده است.
این دو کارشناس با اشاره به این که یک ماه و یک هفته از انتخاب پزشکیان سپری شده اما تا این لحظه برنامهای ارائه نشده، میافزایند: حتی اگر عالیترین اندیشهها و برنامههای تحوّل و تغییر ریل اقتصاد کشور را در دستور کار خود داشته باشید، اما کارگزارانی بیتناسب با این آرمانها، اندیشهها و وعدهها انتخاب کنید نتیجه دولت چهاردهم در همان سال نخست منجر به سرخوردگی فراگیر ملی خواهد شد و نه تنها خاتمه مشارکت مردم در انتخابات آتی کشور رقم خواهد خورد بلکه اعتبار و حیثیت همه کسانی که مردم را به حمایت از جنابعالی دعوت به حضور در انتخابات کردند به باد خواهد داد. انتخابهای اخیر جنابعالی از سوی بسیاری از افراد آگاه، عالم و دلسوز کشور و حامیان حضرتعالی با انتقادهای صریح مواجه شده است. باید توجه داشته باشیم که گزینش برخی حامیان و عاملان شوک درمانیهای سالهای اخیر به عنوان همکار نزدیک خود، فینفسه یک خلف وعده بزرگ است. توصیه میشود که در انتصاب سایر همکاران از تکرار این خطای فاحش پیشگیری شود و بالاترین سطح حساسیتها را در زمینه انتخاب افراد مسئول در زمینه تولید صنعتی و کشاورزی به کار گیرید.
با کمال تأسف، علیرغم وعدههای پرشمار، تاکنون همچنان در عمل هیچ تمهیدی برای مشارکت مردم در شکل بخشی به سرنوشت سیاسی و اقتصادی خود از جانب جنابعالی اندیشیده و اعلام نشده است و این در حالی است که مردم در انتظار ارائه راهحلهای عملی از جانب دولت هستند.
در ادامه این نامه آمده است: انتخاب اعضای کابینه خود را در یک فرآیند شفاف- و نه در پشت دربهای بسته و پستوهای کانونهای قدرت- ثروت- و با دریافت آرا مردم و مشارکت سازمانهای مردم نهاد انجام دهید که مردم احساس کنند که مطالبه شما از مردم فقط رأی در زمان انتخابات نبوده است و پس از کسب قدرت هم شنوای نظرات و پیشنهادات آنها هستید. همانگونه که امام علی(ع) تأکید فرمودند خواص موجب مشقت زمامدار هستند و در موقع آزمایش، یاری آنان از همه کمتر است و نیز اینکه هیچ احدی مانند خواص از عدل و انصاف احساس ناراحتی نمیکنند، پس گوشَت شنوای سخنان مردم و تمایل به سوی آنان باشد، و بدترین وزرای تو کسی است که پیش از تو در سوابق، آلودگی به مطامع دنیا داشته است و هرگز بدکاران را از خواص خود قرار مدهید.