کد خبر: ۳۱۴۶۱۹
تاریخ انتشار : ۲۵ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۸

پس‌لرزه‌های ضربات موشکی ایران پس از 3 هفته در اسرائیل شنیده می‌شود(خبر ویژه)



در حالی که سه هفته از توقف جنگ میان رژیم صهیونیستی و ایران می‌گذرد، اما همچنان پس‌لرزه‌های حملات موشکی دردناک ایران در رژیم متجاوز اسرائیل جریان دارد.
دیروز در حالی که اعلام شد، رژیم صهیونیستی فقط در پالایشگاه حیفا 
200 میلیون دلار خسارت‌دیده، خبر برکناری فرمانده پدافند هوائی اسرائیل در اثر شکست بزرگ در مقابل ایران هم منتشر شد. 
دیروز شرکت «بازان»، پالایشگاه اصلی اسرائیل، در گزارشی اعلام کرد که خسارت ناشی از حمله موشکی ایران به تأسیسات حیفا، بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون دلار تخمین زده می‌شود. بازان پالایشگاه اصلی رژیم صهیونیستی است.
به گزارش شبکه هفت تلویزیون رژیم صهیونیستی، گروه شرکت «بازان» گزارش داد که خسارت هنگفت وارده به تأسیسات بازان در پی حمله موشکی ایران به تأسیسات حیفا، ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون دلار تخمین زده می‌شود. مدیریت این گروه اعلام کرد که مبلغ ۱۶۰ میلیون شکل (حدود ۴۸ میلیون دلار) به عنوان پیش‌پرداخت برای تعمیر بخشی از تأسیسات از صندوق جبران خسارت دریافت کرده است.
با وجود سانسور شدید رسانه‌ای در فلسطین اشغالی، رسانه‌های اسرائیلی اذعان کردند که در تاریخ ۱۶ ژوئن (۲۶ خرداد) در جریان پاسخ موشکی ایران، نیروگاه بازان در حیفا به‌شدت آسیب دید و در نتیجه خسارات شدید وارده، سه کارمند به هلاکت رسیدند و اختلالات جدی در عملیات این پالایشگاه رخ داد.
در پی حمله سنگین موشکی ایران، شرکت بازان تمام تأسیسات پالایشگاه خود را به طور کامل تعطیل کرد. در همین حال روزنامه اسرائیل‌هیوم، از برکناری فرمانده پدافند هوائی رژیم صهیونیستی خبر داد و نوشت: این تغییر و تحول بعد از انتشار گزارشی در مورد شکست سیستم پدافند هوائی اسرائیل در رهگیری موشک‌های ایرانی انجام می‌گیرد. این برکناری همزمان با گزارش وال‌استریت ژورنال انجام می‌شود که نوشته بود: ایران با آزمون و خطا، شکاف پدافند هوائی اسرائیل را پیدا کرد. عملکرد ایران در جنگ ۱۲روزه هشداری برای پیشرفته‌ترین سامانه‌های پدافندی جهان بود.
کارشناسان موشکی به وال‌‌استریت ژورنال گفتند که ایران در طول جنگ نحوه عملکرد سیستم دفاع هوائی اسرائیل را آموخت- و الگوهای شلیک خود را تغییر داد. در میان سایر اقدامات، تهران به شلیک موشک‌های کمتر اما پیشرفته‌تر روی آورد و شهرهای دور از هم را هدف قرار داد- و توانست میزان اصابت موشک‌ها را افزایش دهد. یک مقام ارشد پنتاگون می‌گوید: «هر سیستم دفاعی در نهایت مورد نفوذ قرار خواهد گرفت.»
تحقیقات ویژه وال‌استریت ژورنال افشا می‌کند که ایران در جریان جنگ با اسرائیل، با دقت در نحوه عملکرد سامانه دفاع هوائی اسرائیل، تاکتیک‌های خود را به‌تدریج تغییر داد. تهران شروع به پرتاب موشک‌های پیشرفته‌تر و دوربردتر از مناطق متنوع‌تری در عمق خاک ایران کرد؛ این اطلاعات براساس تحلیل کارشناسان دفاع موشکی از تصاویر رسیده از اسرائیل به‌دست آمده است. ایران همچنین زمان‌بندی و الگوی پرتاب‌های خود را تغییر داد و گستره جغرافیایی اهداف را گسترش داد. هرچه جنگ بیشتر ادامه یافت، ایران موشک‌های کمتری شلیک کرد، اما نرخ موفقیتش افزایش یافت.
ایران همچنین تاکتیک‌های شبانه خود را کنار گذاشت و به پرتاب‌های کوچک‌تر در طول روز از مناطق متنوع‌تری پرداخت. تهران با تغییر الگوهای پرتاب- هدف‌گیری شهرهایی با فاصله زیاد و تغییر فاصله زمانی میان حملات- تلاش کرد سامانه دفاعی اسرائیل را متلاشی کند. یهوشوع کلیسکی، کارشناس پدافند موشکی از «مؤسسه مطالعات امنیت ملی» گفت: «آنها سعی کردند سامانه پدافند اسرائیل را از هم بپاشند.» هرچه جنگ ادامه یافت، کاهش تعداد رهگیری‌ها و هزینه بالای هر شلیک پدافندی، اسرائیل را مجبور کرد تا منابع خود را صرفاً برای رهگیری موشک‌هایی که تهدید جدی‌تر محسوب می‌شدند، متمرکز کند. موفق‌ترین مجموعه حملات ایران، دو روز قبل از پایان جنگ، رخ داد، زمانی که ۱۰ موشک از ۲۷ موشک به اسرائیل اصابت کرد. ایران در طول ۱۲ روز، ایران توانست با موفقیت فزاینده‌ای سپرهای دفاعی اسرائیل را بشکافد و نشان داد که حتی پیشرفته‌ترین سامانه‌های دفاعی جهان نیز قابل نفوذ هستند.
در همین حال پروفسور مرشایمر نظریه‌پرداز و استاد علوم سیاسی آمریکایی گفت: آمادگی ایران برای بستن تنگه‌هرمز باعث ترسیدن ترامپ و درخواست آتش‌بس شد. ایرانی‌ها خسارات زیادی به اسرائیل وارد کردند و دولت ترامپ زمانی که متوجه شد ایران در حال برنامه‌ریزی برای مین‌گذاری تنگه‌هرمز است، نگرانی‌های جدی پیدا کرد. این نگرانی‌ها باعث شد تا دولت ترامپ تصمیم بگیرد که این موضوع را مختومه کند. این نشان‌دهنده تغییر موازنه قدرت در منطقه و موفقیت ایران در مهار تهدیدات اسرائیل است.
«کارل ژا» روزنامه‌نگار و تحلیگر سیاسی، هم گفته است: «اسرائیل به تنهائی توان رویارویی با ایران، به عنوان یک قدرت منطقه‌ای را ندارد؛ نه‌تنها اسرائیل، بلکه آمریکا و کل ناتو هم سیستم‌های دفاع موشکی خود را در منطقه مستقر کردند تا موشک‌های ایرانی را رهگیری کنند اما موشک‌های ایران همچنان به اهداف‌شان اصابت کردند، به همین دلیل اسرائیل درخواست آتش‌بس کرد.»
در این میان، روزنامه صهیونیستی «جروزالم‌پست» نوشت: جنگ عربستان در یمن با هدف مقابله با نفوذ ایران آغاز شد و قرار بود تهران را متوقف کند، اما اکنون به بزرگ‌ترین پیروزی ایران تبدیل شده و تازه‌ترین تهدید علیه اسرائیل را رقم زده است.