رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت:
افزایش سزارین کاهش شیردهی را در پی دارد
رئیس اداره سلامت کودکان و شیر مادر وزارت بهداشت اعلام کرد: هرچه آمار سزارین افزایش یابد، درصد شیردهی مادران نیز کمتر میشود.
به گزارش ایرنا، زینب پورذهبی، فوقتخصص کلیه کودکان و رئیس اداره سلامت کودکان و شیر مادر وزارت بهداشت با بیان این که هرچه آمار سزارین افزایش یابد، درصد شیردهی مادران نیز کمتر شود، گفت: در تمام دنیا یافتههای علمی میگویند تغذیه انحصاری در ۴ تا ۶ ماه اول زندگی باید با شیر مادر و تغذیه بعد از آن تا سن ۲ سالگی، حتماً با شیر مادر و غذای کمکی باشد.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا براساس اعلام وزارت بهداشت، تنها ۴۷درصد نوزادان با شیر مادر تغذیه میشوند، اظهار داشت: این ۴۷درصد آمار شیرخوارانی است که ما مطلعیم به طور انحصاری با شیر مادر تغذیه میشوند. حدود ۶درصد دیگر هم کودکانی هستند که به دلایلی چون فوت یا بیماری مادر یا چندقلویی از شیر یارانهای تغذیه میکنند. ۴۷درصد دیگر هم کودکانی هستند که ما سازوکار و اطلاع دقیقی نداریم که چقدر از شیر مادر و چه مقدار و به چه دلیل از شیر مصنوعی یا همان شیرخشک تغذیه میکنند. این به خاطر تفاوت رویکرد دستگاههای نظارتی با دستگاههای سیاستگذاری است. ما سیاستهای حمایت از تغذیه با شیر مادر را پیگیری میکنیم ولی از آنسو دستگاههای نظارتی و توزیعکننده شیرخشک به صورت بیرویه شیرمصنوعی را در اختیار خانوادهها قرار میدهند. الان هر خانوادهای میتواند به داروخانه برود و کدملی کودک شیرخوارهاش را بدهد و ده قوطی شیرخشک یارانهای در ماه دریافت کند که همین مشوقی برای تغذیه با شیر مصنوعی شده است.