سخنگوی دستگاه قضا:
پرونده ترور شهید هنیه تشکیل شده اما تاکنون دستگیری نداشتهایم
سخنگوی قوه قضائیه گفت: پرونده ترور شهید اسماعیل هنیه با دستور ویژه رئیس قوه قضائیه در دستور کار مجموعه قضائی قرار گرفته و با قاطعیت و جدیت تمام ابعاد پرونده رسیدگی و اطلاعرسانی خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری میزان، اصغر جهانگیر در نشست خبری دیروز خود با اصحاب رسانه در پاسخ به سؤالی درباره تشکیل پرونده برای ترور شهید اسماعیل هنیه در قوه قضائیه، اظهار داشت: دستگاه قضائی در تمام حوادث مشابه به عنوان اولین وظیفه قانونی بلافاصله نسبت به تشکیل پرونده و شروع تحقیقات اقدام میکند؛ این پرونده نیز مشابه سایر پروندهها بلافاصله با دستور رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح در دستور کار قرار گرفت و متعاقب این حادثه بازپرس دادسرای نظامی به اتفاق دادستان نظامی تهران در محل حادثه حضور پیدا کردند. تحقیقات لازم آغاز شده است و مستندات در حال جمعآوری است که به محض تکمیل اطلاعرسانی خواهد شد.
جهانگیر درباره گمانهزنیهایی که در جراید و فضای مجازی و شایعاتی که درباره دستگیریها مطرح میشود، بیان داشت: تا امروز در رابطه با این پرونده دستگیری صورت نگرفته و شایعات منتشر شده درخصوص دستگیری تعدادی از افراد در این رابطه کذب است.
وی افزود: مردم به شایعات و گمانهزنیهایی که عمدتاً ریشه خارجی دارد و تلاش میکنند که با انحراف افکار عمومی مسیر حق و حقشناسی را به بیراهه بکشانند توجه نکنند و مطالب صحیح را از طریق دستگاهها و نهادهای ذی ربط رسمی که بهموقع اطلاعرسانی میکنند، دریافت کنند.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: این پرونده با دستور ویژه رئیس قوه قضائیه در دستور کار مجموعه قضائی قرار گرفته و با قاطعیت و جدیت تمام ابعاد پرونده رسیدگی و اطلاعرسانی خواهد شد.
پاسخ درخواست بازگشت مرتبطان با اغتشاشات به کشور
جهانگیر در مورد افراد خارج از کشوری که در سال ۱۴۰۱ به اغتشاشات آن دوره دامنزده و اکنون قصد بازگشت دارند، گفت: رویکرد قوه قضائیه در موضوع مقابله با آشوبطلبی، فتنهانگیزی، شورش و اغتشاش از قبل مشخص بوده است ما رویکرد قانونی داریم و برابر قانون رفتار میکنیم.
وی با اشاره به تاکیدات دستگاه قضائی در جریان اغتشاشات و آشوبهای سال ۱۴۰۱ که گفته بود فریب خوردگان صف خود را از طراحان و افرادی که پشت صحنه این جریانات حضور دارند جدا کنند، اظهارداشت: با همین هدف بود که با پیشنهاد رئیس قوه قضائیه از محضر مقام معظم رهبری شاهد عفو گستردهای در سال ۱۴۰۱ نسبت به متهمان و مجرمان بودیم که پروندههای آنها مختومه و عفو اسلامی شامل حالشان شد.
سخنگوی قوه قضائیه بیان داشت: کسانی که درخواست بازگشت به کشور دارند باید بررسی شود که در کدام یک از این دستهها قرار میگیرند؛ اگر کسانی باشند که نقش مؤثری در اقدام علیه امنیت و آشوبها و تشویق به قتل و غارت نداشتند در صورتی که نادم باشند و برگردند پرونده آنها با ارفاقات قانونی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. از پیش نمیشود قضاوتی را در این زمینه انجام داد و به صورت موردی باید موضوعاتشان بررسی شود.
آخرین وضعیت بدهی ۳۰ هزار میلیارد تومانی
جهانگیر درباره آخرین وضعیت پرونده بدهکار مالی که ۳۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد، توضیح داد: بحث ۳۰ همتی مربوط به بدهکاران کلان بانکی در چند پرونده است و بخشی مربوط به بدهکاران بانکی گروه گلستان است؛ با پیگیریهای بهعمل آمده تاکنون 7.5 هزار میلیارد تومان وصولی داشتند و گروه دوم که با تلاشهای دادگستری تهران توانستیم بخشی از بدهکاریها را وصول کنیم، مربوط به گروه شرکتهای ایروانی تحت عنوان عظام خودرو است و در این باره ۳ هزار میلیارد تومان وصولی اعلام شده است. در عین حال ۱۲ هزار میلیارد تومان گروه ایروانی همچنان بلاوصول مانده است.
وی با بیان اینکه با تلاشهایی که دادگستری داشته که ابتدا حقوق بیتالمال برگردد و با بدهکاران برای تسویه مالی همکاری شود، گفت: ابتدا متهم قصد همکاری را اعلام کرده بود و به او مهلتی برای وصول مطالبات داده شد، اما از این زمان استفاده نکرد لذا انشای حکم صورت گرفت و به ۲۵ سال حبس، رد مال و جزای نقدی و شلاق محکوم شد که هم اکنون در حال تحمل کیفر است.
آخرین وضعیت پرونده سقوط بالگرد رئیسجمهور
و همراهان
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سؤالی در مورد آخرین وضعیت پرونده سقوط بالگرد رئیسجمهور و همراهان، اظهار داشت: بلافاصله پس از این حادثه غمانگیز پروندهای در این رابطه تشکیل و هیئتی ماموریت پیدا کرد که موضوع را از نزدیک بررسی کند. هیئت بررسیهای خود را انجام و نظراتی به شعبه مربوطه واصل شده است اما هنوز نظر نهائی به شعبه اعلام نشده است و به محض تکمیل تحقیقات اطلاعرسانی صورت خواهد گرفت.
ضربات مهلک به جریان جاسوسی برای استکبار جهانی
جهانگیر در پاسخ به سؤالی درباره اینکه چه تعداد جاسوس اسرائیلی بازداشت شدهاند و وضعیت پرونده آنها به چه صورت است، گفت: عمدتاً سرویسهایی که در سالهای گذشته شناسایی شدند سرویسهای اطلاعاتی اسرائیلی، آمریکایی و انگلیسی بودند که با هوشمندی نهادهای اطلاعاتی و امنیتی بموقع شناسایی و برخورد لازم با آنها صورت گرفته است.
وی با اشاره به صدور احکام قاطع دستگاه قضائی در این خصوص، بیان داشت: اجرای حکم اعدام علیرضا اکبری که یک جاسوس چندجانبه رژیم صهیونیستی و دولت انگلیس بود همچنین حکم مشابهی که برای احمدرضا جلالی جاسوس نشاندار رژیم صهیونیستی صادر شده همگی نشانگر عزم جزم دستگاه قضائی برای برخورد با جاسوسها و جریان جاسوسی در داخل کشور است. در همین ارتباط پروندههای جاسوسی دیگری نیز در مراجع مربوطه تشکیل شده است و تحقیقات در این خصوص ادامه دارد و به لحاظ ملاحظات امنیتی انشاءالله در موعد مقرر اطلاعات و آمار آن اطلاعرسانی خواهد شد.