باقری در نیویورک:
آمریکا مانع جدی پایان دادن به جنایات صهیونیستها در غزه است
سرپرست وزارت امور خارجه گفت: آمریکاییها به هر حال به یک مانع جدی برای پایان دادن به جنایت صهیونیستها تبدیل شدهاند.
علی باقری، سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در حاشیه سفر به نیویورک برای حضور در نشست شورای امنیت درباره فلسطین و چندجانبهگرایی، عصر دوشنبه به وقت محلی با «دنیس فرانسیس» رئیس مجمع عمومی سازمان ملل در مقر سازمان ملل در نیویورک دیدار و
در خصوص مسائل منطقهای و بینالمللی گفتوگو کرد.
در این دیدار، رئیس مجمع عمومی سازمان ملل از نقش سازنده ایران در منطقه بهویژه در تامین ثبات و امنیت در منطقه از طریق توسعه مناسبات با کشورهای همسایه و منطقه قدردانی کرد.
سرپرست وزارت خارجه در این دیدار با اشاره به آخرین تحولات فلسطین و غزه و جنایات رژیم صهیونیستی، از تلاشهای مجمع عمومی و ریاست این مجمع در خصوص تصویب قطعنامهها و اقدامات سازنده مجمع جهت حمایت از فلسطین و توقف حملات و نسلکشی در غزه قدردانی کرد.
باقری خواستار افزایش تلاشهای مؤثر برای توقف حملات علیه مردم غزه جنایات رژیم صهیونیستی در نسلکشی مردم غزه شد.
وی در این نشست با تبیین روند همکاریهای ایران با سازمانهای بینالمللی، از تلاش مجمع عمومی درخصوص مقابله با تحریمهای یکجانبه قدردانی کرد.
رئیس مجمع عمومی نیز ضمن تاکید بر تداوم اقدامات در مقابله با یکجانبهگرایی، ابراز امیدواری کرد که اینگونه تلاشها به نتیجه برسد.
گفتنی است، سرپرست وزارت امور خارجه ایران روز دوشنبه به وقت محلی در صدر هیئتی برای شرکت در نشست شورای امنیت درخصوص فلسطین و همچنین نشست شورای امنیت در زمینه چندجانبهگرایی وارد نیویورک شد. دو نشست شورای امنیت به ریاست سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه که کشورش ریاست دورهای شورای امنیت سازمان ملل را برعهده دارد، برگزار میشود.
باقری اضافه کرد: در مورد فلسطین، یک جنایت و نسل کشی عینی و آشکار در طول
۹ ماه گذشته در غزه در حال انجام است. جمهوری اسلامی ایران همواره در عرصههای سیاسی، حقوقی و دیپلماسی عمومی موضوع فلسطین بهطور جدی در کنار دیگر تحرکات و فعالیتهایش، نقشآفرین فعال بوده است.
سرپرست وزارت امور خارجه ایران ادامه داد: در چند ماه گذشته، شهید امیر عبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران هم در نشست مجمع عمومی و هم در نشست شورای امنیت شرکت کردند و یک نقشآفرینی فعالی را برای تبیین واقعیتهایی که در صحنه فلسطین و غزه میگذرد، داشتند.
باقری تصریح کرد: در این مقطع هم جمهوری اسلامی ایران سعی دارد از ظرفیت شورای امنیت سازمان ملل برای دفاع از حق و مواضع و کیان ملت فلسطین و همینطور برای تبیین جنایتهای رژیم صهیونیستی استفاده کند.
باقری: از ظرفیت شورای امنیت
برای دفاع از حق و مواضع ملت فلسطین استفاده میکنیم
سرپرست وزارت امور خارجه ایران روز دوشنبه به وقت محلی در بدو ورود به نیویورک در گفتوگو با خبرنگاران افزود: در دو روز آینده دو نشست مهم در شورای امنیت سازمان ملل برگزار خواهد شد. فردا نشستی درباره چندجانبهگرایی برگزار خواهد شد و روز چهارشنبه نیز نشستی درباره فلسطین. هر دو موضوع از جهات مختلف برای هم جهان و هم مناسبات بینالمللی و هم جمهوری اسلامی ایران حائز اهمیت است.
باقری اضافه کرد: در مورد فلسطین، یک جنایت و نسلکشی عینی و آشکار در طول ۹ ماه گذشته در غزه در حال انجام است. جمهوری اسلامی ایران همواره در عرصههای سیاسی، حقوقی و دیپلماسی عمومی موضوع فلسطین بهطور جدی در کنار دیگر تحرکات و فعالیتهایش، نقشآفرین فعال بوده است.
سرپرست وزارت امور خارجه ایران ادامه داد: در چند ماه گذشته، شهید امیر عبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران هم در نشست مجمع عمومی و هم در نشست شورای امنیت شرکت کردند و یک نقشآفرینی فعالی را برای تبیین واقعیتهایی که در صحنه فلسطین و غزه میگذرد، داشتند.
باقری تصریح کرد: در این مقطع هم جمهوری اسلامی ایران سعی دارد از ظرفیت شورای امنیت سازمان ملل برای دفاع از حق و مواضع و کیان ملت فلسطین و همینطور برای تبیین جنایتهای رژیم صهیونیستی استفاده کند.
وی ادامه داد: در کنار این، از
ساز و کارهایی که در عرصه بینالمللی از جمله شورای امنیت وجود دارد چه در قالب نشستی که روز چهارشنبه خواهد بود و چه در قالب سازو کارهای چندجانبه و ملاقاتهای دوجانبهای که با مسئولان و مقامات شرکتکننده در این نشست خواهیم داشت، این موضوع را بهطور جدی مورد پیگیری قرار خواهیم داد تا بتوانیم شرایطی را به وجود بیاوریم که رژیم صهیونیستی و حامیان او به ویژه دولت آمریکا در واقع مجبور شوند جنایت و نسلکشی در غزه پایان دهند و مردم غزه و مردم مظلوم فلسطین یک شرایط عادی را دنبال کنند.
سرپرست وزارت امور خارجه همچنین گفت: موضوع چندجانبهگرایی هم این یک واقعیتی است که در صحنه بینالمللی سالهاست بیان شده است که یکجانبهگرایی آمریکا نه تنها نمیتواند به هر حال صلح، ثبات و امنیت را در دنیا به دنبال داشته باشد، بلکه رویکرد زیادهخواهانه و برتریجویانه آمریکا درعرصه بینالمللی باعث شده است در موضوعات مهم بینالمللی بنبست ایجاد شود که نمونه بارزش همین جنایتی است که صهیونیستها در غزه انجام میدهند و آمریکاییها به هر حال به یک مانع جدی برای پایان دادن به جنایت صهیونیستها تبدیل شدهاند.
باقری ادامه داد: لذا چندجانبهگرایی به عنوان یک جایگزین واقعی و گزینهای که میتواند راهحل ارائه دهد برای مسائل و مشکلات و معضلات بینالمللی مطرح است. جمهوری اسلامی ایران با توجه به عضویت در این ساز وکارهای بینالمللی از جمله بریکس و شانگهای در طول چند سال گذشته نشان داده است، میتواند نقشآفرینی کند. ما از ظرفیت شورای امنیت هم برای در واقع برجسته کردن نقش و جایگاه چندجانبهگرایی برای حل و فصل مسائل و معضلات بینالمللی استفاده خواهیم کرد.
باقری در مصاحبه با نیوزویک آمریکا:
اسرائیل در حال شکست از مقاومت است
خبر دیگر اینکه، سرپرست وزارت خارجه ایران در مصاحبه با نشریه نیوزویک با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران گفت: این رقابت تنگاتنگ گواهی بر ثبات و پویایی سیاسی ایران در برابر تهدیدهای بیشمار است.
باقری کنی درباره جهتگیری سیاست خارجی کشورمان اظهار داشت: ایران نسبت به از سرگیری مذاکرات با آمریکا به منظور احیای مشارکت متقابل در توافق هستهای استقبال میکند، اما ما همچنین قصد داریم روابط خود را با چین، روسیه و کشورهای همسایه را بیش از پیش تقویت کنیم.
وی با اشاره به اهداف حضور خود در نیویورک، عنوان کرد: همانطور که اشاره کردید، مدتی پیش در کشورم حادثه تلخی را پشت سر گذاشتیم که در آن رئیسجمهور و برخی مقامات عالیرتبه دیگر از جمله وزیر امور خارجه به شهادت رسیدند و این ضایعه بزرگی برای کشور و مردمم بود اما حضور گسترده مردم ایران در مراسم خاکسپاری و ادای احترام به وزیر امور خارجه شهید امیرعبداللهیان و همچنین رئیسجمهور، نشان از همبستگی و یکپارچگی بین ملت و دولت ایران بود. در کمتر از ۵۰ روز پس از شهادت رئیسجمهور، مردم ایران در انتخابات شرکت کردند و طی ۲ نوبت به شعب اخذ رای رفتند و رئیسجمهور منتخب را انتخاب کردند.
عملیات وعده صادق، بخش کوچکی از توانمندیهای جمهوری اسلامی را
به نمایش گذاشت
سرپرست وزارت خارجه ایران با اشاره به عملیات وعده صادق که توسط ایران علیه رژیم صهیونیستی اسرائیل اجرا شد، تصریح کرد: این اقدام نمونه بسیار کوچکی از پتانسیلها و توانمندیهای جمهوری اسلامی ایران برای تثبیت بازدارندگی و در عین حال ایجاد ثبات بیشتر بود.
باقریکنی افزود: ایران یکی از اعضای پاسخگو و مسئول آژانس بینالمللی انرژی اتمی و امضاکننده NPT [معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای] است. ایران از همه پتانسیلها و ظرفیتهای خود در چارچوب NPT و موافقتنامه پادمان برای گسترش فعالیتهای صلحآمیز هستهای خود بر اساس طرحها و برنامههای ملی خود استفاده خواهد کرد.
وی گفت: آمریکا مرتکب جنایت ترور یک ژنرال بلندپایه ایرانی شد و در پاسخ، پایگاه نظامی آمریکا توسط کشور من بمباران شد.
بر این اساس ما معتقدیم که اکنون توپ در زمین طرف مقابل است.
شما در مورد برخی از مسائل داخلی ایران صحبت کردید. شما میتوانید به منطقه ما بیایید و به کشورهای دیگر هم سفر کنید و میزان آزادی مردم ایران را با آزادی در کشورهای دیگر مقایسه کنید. میتوانید میزان مشارکت ملت ایران در دموکراسی را با سایر ملتهای منطقه مقایسه کنید و همچنین میتوانید نقش زنان ایرانی در جامعه ایران را با سایر کشورهای منطقه
مقایسه کنید.
سرپرست وزارت خارجه ایران در خاتمه این مصاحبه درباره پرسش نیوزویک از وقایع انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و تاثیرات آن بر ایران اظهار داشت: من معتقدم که این رویکرد اشتباهی است که ایالات متحده اتخاذ کرده است. ما به انتخاب مردم آمریکا احترام میگذاریم و آمریکاییها باید به انتخاب مردم ایران احترام بگذارند. اتفاقی که میافتد این است که آمریکاییها به خود اجازه میدهند درباره انتخابهای مردم ایران صحبت کنند و البته سعی میکنند انتخاب مردم ایران را رد کنند. اگر آمریکا میخواهد فصل جدیدی باز کند، باید به انتخاب مردم ایران و انتخابات
احترام بگذارد.