kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۰۲۰۳
تاریخ انتشار : ۲۸ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۵
آمریکا

تبرئه پس از ۴۳ سال حبس

 
 
 
صدور احکام قضائی نادرست در سیستم قضائی کشور‌های غربی به یک رویه معمول تبدیل شده و در این میان، آسیب‌پذیرترین شهروندان آمریکایی با نرخ بالایی با این دست احکام مواجه می‌شوند.
به گزارش خبرگزاری میزان، «ساندرا سندی»، زندانی زن ۶۳ساله اهل ایالت میسوری آمریکا پس از ۴۳سال حبس از محکومیت اشتباه، تبرئه شد؛ این طولانی‌ترین محکومیت نادرست یک زن در تاریخ آمریکا است.
قاضی منطقه لیوینگستون ایالت میسوری با اعلام خبر دریافت و پیدا کردن شواهد روشن و قانع‌کننده درباره بی‌گناهی سندی، محکومیت وی را لغو و دستور آزادی‌اش را صادر کرد.
سندی که براساس اعلام پلیس در زمان طرح اتهام قتل علیه وی، یک بیمار دارای مشکلات روانی بود، در سال ۱۹۸۰ به قتل یک زن دیگر مجرم شناخته و به حبس ابد محکوم شد.
براساس اعلام قاضی، یک افسر محلی، قاتل پرونده‌ای بود که سندی به اشتباه در آن به حبس ابد محکوم شد؛ افسر یادشده بعداً به دلیل ارتکاب جنایت دیگری محکوم به حبس شد و در زندان مرد.
وی همچنین اعلام کرد که سندی باید ظرف ۳۰ روز آزاد شود، مگر اینکه دادستان تصمیم به محاکمه مجدد او داشته باشد؛ دفتر دادستانی کل میسوری که برای تایید محکومیت سندی مبارزه می‌کرد، درباره حکم قاضی اظهارنظر نکرد.
قاضی حکم جدید در پرونده سندی را پس از آن اعلام کرد که پس از برگزاری جلسه استماع شواهد در ژانویه (دی ۱۴۰۲) تیم حقوقی وی همه دلایل لازم را برای حمایت از شواهد ارائه کردند.
وکلای سندی اعلام کردند که دوره حبس وی طولانی‌ترین محکومیت نادرست شناخته‌شده یک زن در تاریخ آمریکا است و وی متحمل بیش از چهار دهه بی‌عدالتی شده است.
براساس اعلام وکلای سندی، وی هنگام دستگیر شدن به اتهام قتل، ۲۰ساله بوده و به دلیل توهمات شنیداری، نداشتن درک درست و مصرف موادمخدر تحت درمان بود؛ سندی بیش از ۱۲ سال از عمر ۲۰ساله خود را تحت درمان روانپزشکی گذرانده بود.
آنها همچنین گفتند که شدت مصرف داروی سندی به حدی زیاد بود که گاهی در دادگاه حتی قادر به بالا نگه داشتن سر خود نبود. به گفته وکلای این زن، پلیس از بیماری روانی وی سوءاستفاده کرد.
موضوع صدور احکام قضائی نادرست به‌ویژه حبس‌های اشتباه برای آسیب‌پذیرترین شهروندان آمریکایی از جمله سیاه‌پوستان و بیماران روانی از مهم‌ترین مصادیق نقض حقوق بشر در این کشور است.