مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری:
رکورد نوسازی مسکن در بافتهای فرسوده شکسته شد
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری گفت: بیش از ۵۴۶ شهر، بستههای تشویقی شهرسازانه را در بافتهای فرسوده اجرا میکنند و در سال ۱۴۰۲ رکورد نوسازی در محدوده بافتهای فرسوده شکسته شد.
به گزارش ایسنا، محمد آئینی در مراسم اولین گردهمایی گروههای مردمی و جهادی با وزارت راه و شهرسازی و دومین رویداد جایزه ملی بم که دیروز برگزار شد، اظهار کرد: ساکنان بافتهای فرسوده دچار بدمسکنی هستند و توان نوسازی ندارند. حتی اگر وام ارزان به این افراد بدهیم امکان پرداخت اقساط ندارند. سازندگان هم حاضر به نوسازی در محلات فرسوده نیستند؛ زیرا برای آنها بازدهی اقتصادی ندارند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری، درباره راهکار تشویق سازندگان به نوسازی بافتهای فرسوده گفت: راهکار این است که ما با بستههای تشویقی مختلف، سرمایهگذاران را ترغیب به نوسازی کنیم. بیش از ۵۴۶ شهر بستههای تشویقی شهرسازانه را اجرا میکنند؛ به طوری که آمار صدور پروانه نشان میدهد در سال ۱۴۰۲ رکورد نوسازی در محدوده بافتهای فرسوده در بازه زمانی بعد از انقلاب شکسته شد. آیینی درباره میزان تسهیلات نوسازی گفت: در بافتهای فرسوده پنج نوع وام قابل دریافت است که یکی از آنها، تسهیلاتی به میزان وام نهضت ملی مسکن تا سقف ۵۵۰ میلیون تومان است. در برنامه هفتم نیز، واحدهای بافتهای فرسوده میتوانند از تمامی تخفیفات و حمایتهای نهضت ملی مسکن تا سقف پنج طبقه استفاده کنند.
وی ادامه داد: از دو میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناپایدار از سال ۱۳۸۴ تاکنون بیش از یک میلیون و ۵۰ هزار واحد نوسازی شده است. در دولت سیزدهم، صدور پروانه برای نوسازی بافتهای فرسوده از مرز ۲۶۶ هزار فقره عبور کرده و ۸۲ هزار و ۴۸۵ واحد تکمیل و به بهرهبرداری رسیده است.
همچنین سردار ابوالفضل طهماسبی؛ جانشین سازمان بسیج سازندگی هم گفت: در حوزه بازآفرینی شهری، طرح کرامت را اجرا کردیم. در این زمینه از ظرفیتهای سپاه و بسیج سازندگی استفاده شد. در مجموع در سال ۱۴۰۲ بیش از ۲۰ هزار پروژه در مناطق محروم اجرا شد. هدف ما در این حوزه تحقق شعار سال و مردمیسازی نوسازی با حضور ۶۰ هزار گروه جهادی است.