وزیر اقتصاد:
آمریکا هر توافقی بر سر رفع تحریم را غیر قابل اتکا میکند
وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص توافق در زمینه رفع تحریمها گفت: تنها نقطهای که مانع شده است تا امروز این اتفاق نیفتد غیر قابل اتکا بودن توافق دوم با طرف مقابل است اما آیا میتوانیم مطمئن باشیم که مجددا این توافق از سوی طرف مقابل نقض نشود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت اقتصاد، سید احسان خاندوزی در جمع اقتصاددان و اساتید اقتصاد دانشگاههای کشور در پاسخ به پرسش یکی از اساتید حاضر در این نشست درخصوص اقدامات دولت در زمینه تحریمها، اظهار کرد: حتما برای دولت هم بهینه بود که تحریمها و موانع موجود رفع شود و این تصور که دولت آقای رئیسی دولتی است که دوست دارد شرایط تحریمی ادامه داشته باشد یا روی خوشی به مذاکره و مذاکرهکنندگان و دیپلماسی ندارد؛ تصویر کاملا غلطی است.
وی افزود: این را بدون تعارف میگویم که دست پیدا کردن به نقطهای که در آن تحریمهای آمریکا حذف شود یا حداقل تعلیق قابل اتکایی در این زمینه به دست بیاید برای دولت مطلوب بوده است.
وزیر اقتصاد به تبیین اقدامات و برنامههای کلان دولت در حوزه عبور از تحریمها پرداخت و افزود: البته دولت نیز اقداماتی را در این زمینه آغاز کرد به نحوی که در مورد کشورهای همسایه و آسیا از جمله انعقاد پیمانهای منطقهای و غیره را در دستور کار قرار داد تا مسیرهای جدیدی برای اقتصاد کشور باز کند.
خاندوزی درخصوص توافق در زمینه رفع تحریمها نیز گفت: تنها نقطهای که مانع شده است تا امروز این اتفاق نیفتد غیر قابل اتکا بودن توافق دوم با طرف مقابل است اما آیا میتوانیم مطمئن باشیم که مجددا این توافق از سوی طرف مقابل نقض نشود.
او ادامه داد: ما هیچ وقت به استقبال تحریمها نرفتیم و اگر به خاطر داشته باشید توافق رفع یا تعلیق تحریمها سال 94 انجام شد و از 95 هم اجرائی و دو سال به طور کامل از طرف ایران اجرا شد اما به یکباره از سوی طرف مقابل نقض شد.
اصرار آمریکا بر تحریم ایران
وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه توافق دوم به این معنا بود که ما دوباره باید تعهداتی را میپذیرفتیم و آنها در مقابل این تعهدات، باید رفع تحریم میکردند، خاطرنشان کرد: آیا این دومین بار میتوانست دوره طولانیتر و قابل اتکاتری باشد یا نه؟ عقلانیت، زیر بار این نمیرود که تعهدی را بپذیرید در حالیکه به راحتی بتوانند شش ماه بعد یا یکسال بعد دوباره برگردند به همان نقطه قبل!
خاندوزی با اشاره به اینکه طرف مقابل سرسختی نشان میداد که بخواهد تعهد پایداری بدهد که به توافق دوم پایبند خواهد بود، افزود: به نظر میرسد که البته به شکل غیر رسمی، آمریکاییها انتخاب کردهاند که سایه تحریم بر سر اقتصاد ایران باشد و اقتصاد ایران را ضعیف و منزوی کنند اما انتخاب ما این نیست که چنین اتفاقی بیفتد.
او خطاب به اساتید و اقتصاددانان حاضر در این نشست گفت: شما میدانید که حداقل در داخل جریان سیاسی رقیب آقای روحانی نیز بسیاری از منتقدین در مجلس وقت، چه قدر مخالفت با توافق وجود داشت اما علیرغم این مسائل مجموعه نظام جمهوری اسلامی تا پای تعهد رفت و دیدید که چه اتفاقی افتاد.
وزیر اقتصاد ادامه داد: پس امروز واقعا مسئله تحریم چیزی نیست که فکر کنید آقای رئیسجمهور یا هر کس دیگری در دولت نمیخواهند تحریمها رفع شود و ما بگوییم آقای رئیسجمهور لطفا تحریمها را رفع کنید؛ در این زمینه یک مسئله روشنی وجود دارد و آن این است که تحریمها انتخاب سمت دیگر میز مذاکره است.
اظهار داشت: پس باید به داخل کشور و ظرفیتهای داخلی برگردیم و تلاش کنیم تا مسائل و مشکلات خود را بهتر رفع و رجوع کنیم. عقلانیت اقتصادی را در داخل بالاتر ببریم و حداقل کشور را کم هزینهتر مدیریت کنیم.