کد خبر: ۲۸۱۱۵۴
تاریخ انتشار : ۲۲ دی ۱۴۰۲ - ۲۱:۰۷
در افتتاحیه چهاردهمین دوره جشنواره عمار مطرح شد

صاحبان اصلی جشنواره، خانواده شهدا هستند (اخبار ادبی و هنری)

 
 
 
افتتاحیه چهاردهمین دوره جشنواره مردمی عمار با حضور خانواده شهدا، اقشار مختلف مردم و برگزیدگان این دوره از جشنواره در سینما فلسطین برگزار شد.
 افتتاحیه چهاردهمین دوره جشنواره مردمی عمار با حضور خانواده شهدا، اقشار مختلف مردم و برگزیدگان این دوره از جشنواره در سینما فلسطین برگزار شد. پس از قرائت آیاتی چند از قرآن کریم توسط محمد‌هادی نریمانی، فرزند ۱۲ ساله شهید مدافع حرم محمود نریمانی، سعید خورشیدی رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره ضمن بزرگداشت یاد و خاطره مرحوم طالب‌زاده طی سخنانی گفت: صاحبان اصلی جشنواره خانواده شهدا هستند؛ ما از حضور آن‌ها قوت قلب می‌گیریم.
خورشیدی افزود: حوزه فرهنگ به مثابه تبادل معنا و حوزه رسانه از جمله حوزه‌هایی است که ما به شدت نیازمند حضور مردم در آن هستیم. اگر امروز اتفاق‌نظر داریم که با جنگ نرم و جنگ روایت‌ها رو‌به‌رو هستیم، توفیق در این جنگ مستلزم فراهم‌کردن سازوکار حضور مردم در تولید، توزیع و مصرف فرهنگی است که جشنواره عمار تلاشی بود که سازوکار آن را فراهم کند تا عموم مردم تولیداتی داشته ‌باشند.
وی افزود: نظام رسانه‌ای ناقص و بی‌عدالتی رسانه‌ای به خصوص پس از فتنه ۸۸ مانع از آن بود که کارهایی که در حمایت از انقلاب صورت گرفته ‌بود، در باب رسانه به نمایش گذاشته ‌شود. جشنواره عمار تلاش کرده که عموم هنرمندان مردمی بتوانند به تولید آثار بپردازند و در سازوکار اکرانی که بر دوش مردم است، تجلی یابد.
رئیس شورای سیاست‌گذاری جشنواره عمار گفت: یکی از راهبردهای دشمن این است که انقلابی‌ها را از تولیدات رسانه‌ای می‌ترساند. سال‌ها است که جریان غرب‌زده در کشور تلاش ‌کرده با ابزارهای مختلف از جمله جنگ رسانه‌ای و پراکندن پیچیدگی‌ها، تکنیک و فرهنگ، بچه‌های انقلاب را از حضور در تولیدات عرصه سینما بترساند. جشنواره عمار تلاش‌ کرده ‌است تا بچه‌های انقلابی از این راهبرد دشمن منقلب نشوند و از این مارپیچ سکوت خارج ‌شوند تا بتوانند راوی قهرمان‌های ملت ایران، آرمان‌های ملت بزرگ ایران باشند. امید است که جشنواره عمار بر این امر ثابت‌قدم بماند.
پس از صحبت‌های سعید خورشیدی، برگزیدگان بخش‌های مسابقه «فیلمنامه»، «نماهنگ»، «برنامه تلویزیونی ترکیبی»، «گزارش خبری»، «کلیپ، آیتم و موشن‌گرافیک»، «تولیدات انسان رسانه»، «تولیدات صوتی(پادکست)»، «پویانمایی» و «فیلم ‌ِما» معرفی‌شدند. 
در ادامه افتتاحیه، از کارگردان سینما و تلویزیون، محمدحسین لطیفی پاسداشت به عمل آمد. لطیفی در صحبت‌های خود اشاره‌کرد: من در هرگوشه ایران و در هر محیط عمومی از همین مردم جان می‌گیرم. منِ لطیفی جایی که اجازه ‌دادم یک انرژی دیگری به جز لطیفی روی کار بنشیند، کار موفق و دلنشین بود و آن انرژی چیزی جز خداوند نبود. از همه عزیزان درخواست می‌کنم دعا کنید که این حقیر کار بد نسازد.
پس از سخنان این کارگردان، جوایز برگزیدگان بخش‌های دیگر جشنواره نیز اهدا‌ شد.
پس از این تقدیرات، از جدیدترین ترانه مجتبی الله‌وری با نام «دنیای وارونه» با محوریت موضوع چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار در واکنش به تناقض‌ رفتاری روشنفکران و استانداردهای دوگانه مدعیان حقوق بشر و بی‌توجهی به مردم مظلوم فلسطین رونمایی شد. پس از این رونمایی، اهدای جایزه ویژه «دستکش ننه عصمت» با حضور فاطمه صغری‌فلکیان ملقب به «ننه عصمت» به محسن مقصودی تهیه‌کننده و کارگردان تعلق گرفت.
پدر محسن مقصودی نیز به نمایندگی از او، نامه‌ای را برای حضار قرائت کرد که در آن جایزه برنامه ثریا به خبرنگاران شهید در غزه و فلسطین اشغالی اهدا شد. 
«سهیل اسعد»، دبیر چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار پس از اهدای جایزه‌ها از همه فعالین این جشنواره و دست‌اندرکاران آن تشکر و قدردانی کرد.
افتتاحیه جشنواره مردمی فیلم عمار در دوره چهاردهم با اهدای هفت فانوس و جایزه ویژه دستکش ننه عصمت پایان یافت. آغاز اکران‌ فیلم‌ها، نشست‌های تخصصی و کارگاه‌های ویژه جشنواره از ۲۲ الی ۲۸ دی‌ماه در سینما فلسطین تهران و اکران برخط در سکوی عماریار 24 ساعت پس از اکران در سینما فلسطین انجام خواهد شد.