kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۰۴۸۲
تاریخ انتشار : ۱۲ دی ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۱
با توجه به شفاف‌سازی فرزین و اتمام حجت قالیباف انجام شود 

ضرورت پاسخگویی علی‌آبادی درباره چگونگی مصرف منابع ۵/۵ میلیارد دلاری خودرو

 
وزیر صمت با توجه به شفاف‌سازی رئیس بانک مرکزی و اتمام حجت رئیس ‌مجلس باید درباره چگونگی مصرف پنج میلیارد و ۴۰۶ میلیون دلار تخصیص یافته به خودرو و قطعات آن پاسخگو باشد.
به گزارش بانک مرکزی، محمدرضا فرزین در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی سؤال نمایندگان از وزیر صمت درخصوص تاخیر در واردات خودرو با تاکید بر ایفای تکالیف بانک مرکزی در تخصیص ارز واردات تصریح کرد: در مورد ارز خودرو با تایید وزیر صنعت، معدن و تجارت، بانک مرکزی به تکالیف خود عمل کرده است.
او افزود: از ابتدای سال تا پنجم دی‌ماه بالغ بر ۳۱ میلیارد و ۴۰۲ میلیون دلار ارز به وزارت صمت داده شده که نسبت به سال گذشته پنج درصد افزایش یافته است. به حوزه خودرو و قطعات پنج میلیارد و ۴۰۶ میلیون دلار تاکنون ارز تخصیص داده شده که نسبت به سال گذشته هشت درصد افزایش یافته است.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: همان‌گونه که وزیر صمت توضیح دادند واردات خودرو‌ها بر اساس ارز تخصیص یافته نیز انجام شده و اکنون نیز مذاکراتی بابت واردات خودرو‌های برقی، خودرو‌های معمولی و واردات خودرو از مناطق آزاد صورت گرفته و توافق لازم انجام شده است. بانک مرکزی نیز براساس منابع و دستورالعمل‌ها، ارز را برای واردات تخصیص خواهد داد.
فرزین ادامه داد: نمایندگان به من می‌گویند که باید بر اساس منابع ارزی کشور ارز تخصیص دهید که اعلام کردم برای جلوگیری از ایجاد مشکل در حوزه تولید از منابع ارزی آزاد شده نیز ارز اختصاص می‌دهیم.
او تاکید کرد: در ابتدای سال قرار بود 29 میلیارد و 500 هزار دلار به وزارت صنعت، معدن و تجارت داده شود اما برای اینکه کشور با مشکل مواجه نشود تا این لحظه که سال تمام نشده است ۳۱ میلیارد و ۴۰۲ میلیون دلار به وزارت صمت ارز تخصیص داده شده است و بر اساس توافق صورت گرفته تا سقف ۴۲ میلیارد دلار به این وزارتخانه ارز تخصیص می‌یابد تا بخش تولید کشور با مشکل مواجه نشود.
رئیس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: در بانک مرکزی در حوزه تخصیص ارز تلاش بر این است که تمام ارز براساس نیاز هر بخش تخصیص پیدا کند. بانک مرکزی ارز مورد نیاز وزارت صنعت، معدن و تجارت را تخصیص داده و این وزارت صمت است که باید برای آن برنامه‌ریزی کند.
 وزیر صمت: ۹ هزار خودرو وارد کشور شد
به گزارش خبرگزاری تسنیم، عباس علی‌آبادی؛ وزیر صمت نیز گفت: تعداد 93 هزار و 343 عدد خودرو ثبت سفارش شده است. تعداد خودروهای وارد شده 9176 عدد، تعداد خودروهای در حال حمل 10 هزار و 176 عدد، تعداد خودروهای عرضه شده به افراد ثبت‌نامی 8220 عدد، و تعداد خودروهای پلاک شده حدود چهار هزار عدد است. واردات خودرو از برندهای سوزوکی، تویوتا، کیا، هندا و خودروهای چینی نظام گرفته و روال پیدا کرده است.
او که صبح دیروز، جهت پاسخ به سؤالات نمایندگان مجلس پیرامون مسائل صنعت خودرو، در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی حاضر شد اظهار کرد: درباره واردات خودروهای کارکرده و مناطق ویژه اقتصادی آیین‌نامه در موعد مقرر توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت تدوین و به دولت ارسال شد؛ این آیین‌نامه پس از طی بررسی‌های کارشناسی در کمیسیون‌های تخصصی و صحن دولت در نهایت  با اصلاحاتی تصویب شد و به زودی ابلاغ می‌شود.
جلال رشیدی‌کوچی به‌عنوان نماینده منتخب سؤال‌کنندگان با انتقاد از اینکه ما با چه جرأتی مردم را از حقوق اولیه خود محروم کرده‌ایم و با اشاره به گذشت 19 ماه از تصویب قانون واردات خودرو گفت: آقای علی‌آبادی باید به صورت دقیق پاسخ دهد که در این مدت چند خودرو وارد کشور شده، چند خودرو پلاک شده و مردم از آن استفاده می‌کنند، چه تعداد خودرو در حال ترخیص از گمرکات کشور است و چه تعدادی نیز ثبت سفارش شده است.
رشیدی‌کوچی با اشاره به سؤال دوم خود از وزیر صمت بیان داشت: آیین‌نامه واردات خودروهای کارکرده سه ماه است که در هیئت دولت تصویب شده و وزیر نیز نگاه مثبت به آن داشته اما هنوز ابلاغ نشده است.
اتمام حجت رئیس ‌مجلس با وزیر صمت
محمدباقر قالیباف؛ رئیس‌مجلس شورای اسلامی، پس از بررسی سؤال جلال رشیدی‌کوچی از وزیر صمت درخصوص واردات خودرو خطاب به وزیر صمت گفت: دوستانمان در بانک مرکزی می‌فرمایند که سهم ارز مربوط به واردات خودرو را در اختیار صنایع قرار دادیم که اولویت‌بندی با جنابعالی است.
وی با اشاره به صحبت‌های نماینده مرودشت درخصوص مهلت سه ماه به وزارت صمت برای پیگیری موضوع واردات خودرو خطاب به وزیر صمت افزود: ان‌شاء‌الله تا عید این موضوع را پیگیری کنید تا حل و فصل شود.
رئیس ‌مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این نکته را شفاف بگویم که تخصیص ارز برای واردات خودرو بر اساس لایحه دولت و تصویب مجلس و همچنین تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام، تبدیل به قانون شده است لذا قطعاً جلسه دیگری در صحن برای این موضوع تکرار نمی‌کنیم مگر اینکه به صورت جدی از مسیر قانونی واگذاری ارز به واردات خودرو را پیگیری کنیم.
گفتنی است، پنج میلیارد و 406 میلیون دلار؛ معادل قیمت 540 هزار خودرو با میانگین بهای 10 هزار دلار است اما تاکنون فقط 9 هزار دستگاه خودرو؛ آن‌هم از نوع بسیار گرانقیمت وارد کشور شده است. حتی اگر یک میلیارد دلار به واردات اختصاص می‌یافت 100 هزار خودروی با کیفیت و اقتصادی وارد کشور می‌شد. وزیر صمت با توجه به شفاف‌سازی رئیس بانک مرکزی و اتمام حجت رئیس ‌مجلس باید درباره چگونگی مصرف پنج میلیارد و ۴۰۶ میلیون دلار تخصیص یافته به خودرو و قطعات آن پاسخگو باشد چرا که اختصاص منابع ارزی به تولیدات بی‌کیفیت داخلی، مصداق اتلاف منابع است.