kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۰۴۸۱
تاریخ انتشار : ۱۲ دی ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۱

گلایه مردم از بازار نابسامان اجاره مسکن

 
افزایش بی‌رویه و قیمت‌های خارج از عرف اجاره مسکن این روزها فشار اقتصادی زیادی به مستاجر وارد می‌کند. مستاجران هم در پویش‌های مختلف فضای مجازی، خواستار رسیدگی جدی متولیان حوزه مسکن به این دغدغه بزرگ اقتصادی هستند.
به گزارش فارس‌، افزایش بی‌رویه اجاره‌بهای مسکن مطالبه‌ای است که بارها توسط مردم در پویش‌های مختلف به ثبت رسیده است و هربار از مسئولان خواسته‌اند نسبت به این موضوع رسیدگی جدی داشته باشند.
یکی از ثبت‌کننده پویش اعتراض افزایش بی‌رویه اجاره‌بهای مسکن، می‌گوید: من سال‌هاست در خانه اجاره‌ای زندگی می‌کنم. این خانه را توانستم به سختی در یکی از مناطق پایین شهر تبریز پیدا کنم، خانه‌ای که اجاره کرده‌ام، اصلا ارزش اجاره کردن نداشت با کلی دوندگی، طبقه سوم خانه‌ای قدیمی را که آسانسور هم نداشت، با رهن 50 میلیون تومان و ماهی دو میلیون و نیم اجاره‌بها، توانستم از صاحب‌خانه اجاره کنم.
به گفته ثبت‌کننده پویش مذکور، ‌اجاره‌ بهای خانه در تبریز سنگین است. در تبریز اگر بخواهیم یک خانه قابل سکونت با آسانسور و پارکینگ در مرکز شهر اجاره کنیم باید 300 میلیون رهن به همراه پنج میلیون تومان اجاره‌بها پرداخت کنیم. درصورتی که در طول ماه درآمدی به این اندازه نداریم که بخواهیم پنج میلیون از آن را صرف اجاره‌خانه کنیم. لطفا دولت فکری به حال ما مستأجران کند.
‌«عبدالجلال ایری»، سخنگوی کمیسیون عمران مجلس، پیش از این درباره وضعیت اجاره بهای مسکن گفته بود: «بخشی از ایرادات طرح کنترل و ساماندهی اجاره‌بهای املاک مسکونی باقی مانده است و در جلسات بعدی کمیسیون مورد بررسی خواهد شد. پس از بررسی و اصلاح طرح کنترل و ساماندهی اجاره‌بهای املاک، این طرح برای تایید نهائی به صحن مجلس ارسال می‌شود.
«علیرضا سلیمی»، عضو هیئت ‌رئیسه مجلس شورای اسلامی‌ هم 19 مرداد امسال از بررسی اصلاحات شورای نگهبان بر طرح کنترل و ساماندهی اجاره‌بهای املاک مسکونی را در جلسات آتی علنی مجلس خبر داده بود.
یکی از حامیان پویش «مقابله با افزایش بی‌رویه اجاره‌بهای مسکن» که کارمند یک شرکت خصوصی است، گفت: «من 10 سال‌ مستأجر هستم. خانه‌ای که الان در آن سکونت دارم پارسال ‌80 میلیون ودیعه و ماهانه 400 هزارتومان اجاره‌بها داشت اما امسال برای همین خانه ماهی یک میلیون و 600 هزارتومان ‌پرداخت می‌کنم، چرا باید در طول یک سال اجاره‌بهای خانه چهار برابر شود؟ این افزایش با چه مبنایی صورت گرفته است؟
وی ادامه داد: «من در خیابان مطهری شهر زنجان که جز پایین‌ترین نقاط شهر است زندگی می‌کنم و خانه‌ای که با این مبلغ اجاره کردم یک خانه کلنگی و جز بافت فرسوده است. چندین بار برای جابه‌جایی اقدام کردم اما هرجا می‌رفتم آن‌قدر قیمت اجاره زیاد و سنگین بود که از این‌کار پشیمان شدم و در ترجیح دادم در همان خانه کلنگی سکونت داشته باشم.
حامی دیگر این پویش نوشته: «اصلا برای اجاره‌بهای خانه‌ها هیچ نظارتی نیست. هرچه نظر صاحبان املاک باشد در قرارداد لحاظ می‌شود در صورتی که شرایط سخت اقتصادی مستأجران دیده نمی‌شود. لطفا رسیدگی کنید.»
در پویشی دیگر با عنوان «حل شدن مشکل اجاره بهای مسکن در تهران» نیز مردم از افزایش بی‌رویه و بدون نظارت اجاره خانه‌ها در پایتخت ‌گله‌مند هستند. به ‌گونه‌ای که در متنی از این پویش آمده است: هیچ‌گونه نظارت و یا قانون قابل اجرائی برای کنترل رهن و اجاره مسکن در تهران و پردیس وجود ندارد. مالکان فقط با استناد بر همدیگر و چشم‌ و هم‌چشمی و مشورت با دلال‌های املاکی که به فکر افزایش درصد خودشان هستند، قیمت‌گذاری می‌کنند.