kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۹۲۶۳
تاریخ انتشار : ۲۲ آذر ۱۴۰۲ - ۲۰:۵۸
طبق دستور وزارت نیرو

نرخ خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های بادی 40 درصد افزایش یافت

 
وزارت نیرو با هدف حداکثرسازی ضریب تحقق مزایای تولید برق از منابع تجدیدپذیر، نرخ خرید تضمینی برق نیروگاه‌های بادی را ابلاغ کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، با ابلاغ مصوبه نرخ و ضوابط خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های غیردولتی تجدیدپذیر، قیمت خرید تضمینی برق نیروگاه‌های بادی با ظرفیت 250 کیلووات و کمتر برای هر کیلووات‌ساعت، 22 هزار و 500 ریال تعیین شده است.
همچنین قیمت خرید تضمینی در نیروگاه‌های بادی با ظرفیت ۲۵۰ کیلووات ساعت تا یک مگاوات، برای هر کیلووات‌ساعت 17 هزار ریال تعیین شده است.
ظرفیت مجاز برای احداث نیروگاه بر روی انشعاب، حداکثر دو برابر ظرفیت انشعاب تا سقف یک مگاوات برای نیروگاه‌های بادی با نرخ پایه اعلام شده است. مشروط بر اینکه ملاحظات فنی و حفاظتی مربوط به اتصال به شبکه برای این نیروگاه‌ها پیش از عقد قرارداد رعایت شود.
بنابراین گزارش، نرخ‌های جدید تعیین شده برای خرید تضمینی برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر رشد حدود 40 درصدی نسبت به سال گذشته داشته است.
در صورت درخواست سرمایه‌گذار، نرخ پایه قراردادهایی که قبل از این مصوبه از محل ماده 61 به قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی مبادله شده‌اند، قابل‌اصلاح به نرخ‌های جدید ابلاغی با رعایت سایر شرایط اعلام شده در این مصوبه است.
 مازوت‌سوزی جزئی؛ دور از سکونتگاه‌ها
از سوی دیگر به گفته «ساناز جعفرزاده» مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و بهره‌برداری تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی، میزان ذخایر سوخت مایع نیروگاه‌های حرارتی برای تامین برق پایدار در پیک زمستان امسال در وضعیت مناسبی قرار دارد.
وی با بیان اینکه سوخت ذخیره نیروگاهی برای نیروگاه‌های گازی سیکل‌ترکیبی، گازوئیل است، افزود: میزان موجودی گازوئیل در حال حاضر دو میلیارد و 900 میلیون لیتر است. برای نیروگاه‌های بخار که سوخت جایگزین آن‌ها مازوت است، میزان سوخت ذخیره نیز 
یک میلیارد و 900 میلیون لیتر است.
جعفرزاده درخصوص اینکه آیا در حال حاضر ناترازی گاز در سبد سوخت مصرفی نیروگاه‌ها اثرگذار بوده است، گفت: در برخی از نیروگاه‌های دور از سکونتگاه‌ها به صورت جزئی و ترکیبی از سوخت مازوت استفاده می‌شود، اما این کار با ابلاغ و مجوز مراجع بالادستی انجام شده
 است. 
وی تصریح کرد: برای رعایت استاندارد، خروجی دودکش نیروگاه‌ها هم مازوت را به صورت سوخت ترکیبی با گاز یا به صورت نیمه بار استفاده می‌کند. در شرایط نیمه بار، تمام ظرفیت نیروگاه فعال نیست و بخشی از نیروگاه در تعمیرات است و بخش باقی مانده از سوخت دوم استفاده می‌کند.
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و بهره‌برداری تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی، درخصوص وضعیت عبور از زمستان امسال، افزود: نیاز مصرف ما در زمستان نصف ظرفیت کامل ما است. درنتیجه این امکان فراهم می‌شود که واحد‌هایی که راندمان کمتری دارند یا ملاحظات زیست محیطی در مورد آن‌ها وجود دارد، در این فصل برنامه تعمیرات داشته باشند که برای پیک مصرف سال آینده آماده شوند و کمترین تبعات زیست محیطی را داشته 
باشیم.