افزایش 30 درصدی قیمت نفت در 3 ماهه سوم 2023
قیمت نفت هفته گذشته دو و سه دهم درصد و در سه ماهه سوم سال 2023 حدود 30 درصد افزایش را ثبت کرد.
به گزارش رویترز، قیمت نفت در سه ماهه سوم حدود 30 درصد رشد داشت زیرا کاهش تولید اوپک، عرضه نفت در جهان را کاهش داد. قیمت نفت برنت طی هفته گذشته دو و سه دهم درصد و در سه ماهه سوم 27 درصد افزایش یافت.
با نزدیک شدن قیمت نفت خام آمریکا به 100 دلار در هر بشکه و با توجه به نگرانیهای اقتصادی بسیاری از سرمایهگذاران شروع به برداشت سود کردند.
جان کیلداف، تحلیلگر بازار با اشاره به برداشت سود و نگرانیهای اقتصادی گفت: نفت خام آمریکا بسیار جذاب بود اما امروز جذابیت خود را از دست داده است.
شرکت خدمات انرژی بیکر هیوز نیز اعلام کرد، تعداد دکلهای نفت و گاز آمریکا که نشاندهنده اولیه تولید در آینده است در هفته منتهی به 29 سپتامبر (شهریور) هفت دکل کم شد و به 623 دکل رسید که پایینترین رقم از فوریه 2022 به شمار میرود.
افزایش قیمت نفت به 96 دلار
از آنجا که ذخایر نفت آمریکا در کمترین سطح در بیش از یک سال گذشته قرار دارد، نگرانی بازار از کمی عرضه، قیمت نفت را دیروز به بالای 96 دلار در هر بشکه رساند.
عرضه کم از سوی آمریکا و تقاضای بالا برای سوخت در چین، قیمت نفت در معاملات روز جمعه افزایش یاقت و در مسیر ثبت افزایش حدود سه درصدی در این هفته قرار دارد.
روز گذشته هر بشکه نفت برنت با 67 سنت افزایش 96 دلار فروخته شد و هر بشکه نفت خام آمریکا با یک دلار و 22 سنت افزایش 92 دلار و 93 سنت در هر بشکه معامله شد.
با توجه به اینکه ذخایر کوشینگ در اوکلاهما، محل اصلی ارسال محمولههای نفتی آمریکا در کمترین سطح از جولای (تیرماه) 2022 قرار دارد، دلیل اصلی پشت افزایش قیمت نفت در بازار، کمی عرضه از سوی آمریکا بوده است.
کارستن فیچ، تحلیلگر کامرزبانک گفت: هر کاهش دیگری (در ذخایر) سطح آن را به رقمی بحرانی میرساند که میتواند برداشت بیشتر را دشوار کند.
با آغاز تعطیلات در چین در روز جمعه، تقاضای سوخت این کشور رو به افزایش است. تحلیلگران بانک ANZ در یادداشتی نوشتند: افزایش سفرهای بینالمللی در تعطیلات چین، تقاضای نفت در این کشور را افزایش میدهد.
انتظار میرود سفرهای داخلی نیز تقاضا را افزایش دهد، زیرا آمارهای پرواز نشان میدهد، میانگین تعداد پروازهای رزرو شده روزانه یک پنجم بیشتر از تعطیلات مشابه سال ۲۰۱۹ یعنی قبل از شیوع کروناست.
اگر ممنوعیت صادرات سوخت روسیه در پایین آوردن قیمت داخلی موثر نباشد، مسکو هم اعمال سهمیه صادراتی سوخت را بررسی میکند.
روسیه هفته گذشته، ممنوعیت موقتی بر صادرات بنزین و گازوئیل برای تمامی کشورهای خارج از دایره چهار کشور شوروی سابق با هدف تثبیت بازار داخلی اعمال کرد اما بعدا این محدودیت را کاهش داد.
خبرگزاری دولتی تاس اعلام کرد، شرکت شرکت «ترنسنِفت» روسیه، ارسال گازوئیل به پایانههای مهم «پریمورسک» و «نووروسیسک» در دریای سیاه و بالتیک را در روز جمعه به حالت تعلیق درآورده است.
به گفته تحلیلگران، تاثیر کاهش تولید عربستان و کاهش عرضه روسیه در باقی سال بر قیمت نفت حاکم خواهد بود، اما حرکت به سوی 100 دلار در هر بشکه میتواند تحت تاثیر موانع اقتصاد کلان باشد.
این درحالی است که بانک مورگان استنلی پیش از این پیشبینی خود از قیمت نفت برنت را افزایش داده و اعلام کرده بود، بازار همچنان برای چند فصل (سه ماهه) با کمی عرضه مواجه خواهد بود و به نظر میرسد قیمتها بالای 100 دلار در هر بشکه بماند.
بانک گلدمن ساکس نیز در یادداشتی اعلام کرده بود، رشد تقاضا برای نفت و کاهش تولید تمدید شده، بازار را به سوی کمبود سوق داده و به اوپک این امکان را میدهد تا قیمت نفت برنت را در سال آینده بین 80 تا 105 دلار در هر بشکه نگه دارد.