در چارچوب سیاست دلارزدایی
مصر و امارات قرارداد مبادله با ارزهای محلی امضا کردند
مصر و امارات قراردادی برای تهاتر درهم و پوند مصر به ارزش یک میلیارد و 360 میلیون دلار امضا کردند.
به گزارش فارس، مصر و امارات یک قرارداد سوآپ ارزی دوجانبه امضا کردند که به دو طرف اجازه میدهد، پوند مصر و درهم امارات را با ارزش اسمی تا 42 میلیارد پوند مصر و پنج میلیارد درهم امارات مبادله کنند.
این توافقنامه روز پنجشنبه به امضای حسن عبدالله، رئیس بانک مرکزی مصر و خالد محمد بالعمی، رئیس بانک مرکزی امارات رسید.
رئیس کل بانک مرکزی مصر درباره امضای قرارداد تهاتر درهم و پوند توضیح داد که فرآیند مبادله ارزهای محلی سنگ بنای همکاری مالی مشترک بین قاهره و ابوظبی است.
رئیس بانک مرکزی امارات نیز به نوبه خود تاکید کرد: قرارداد سوآپ ارزی بین دو کشور نشاندهنده عمق و استحکام روابط دوجانبه بین امارات و مصر است.
تراز تجاری بین مصر و امارات به نفع این کشور عربی حاشیه خلیجفارس است که بر اساس دادههای تجارت خارجی بین دو کشور در سال گذشته به پنج میلیارد دلار نزدیک شد.
صادرات مصر به امارات حدود دو میلیارد دلار است. در مقایسه با اینکه واردات آن از امارات به ارزش حدود سه میلیارد دلار است و این قرارداد جدید، نشاندهنده تسهیلات تجاری بین دو کشور با استفاده از ارزهای محلی معادل نیمی از حجم مبادلات تجاری بین دو کشور است.
مصر که در مدت اخیر با بحران ارز خارجی روبهروست و پوند این کشور نیمی از ارزش خود را از مارس (اسفند) 2022 از دست داده با پیوستن به جمع ائتلاف جهانی برای دلارزدایی برای حذف سلطه آن بر اقتصاد دنیا و ارتقای استقلال مالی کشورها تلاش میکند.
وقت کنار گذاشتن سوئیفت است
آندری کاستین، مدیرعامل بانک VTB روسیه هم که دومین بانک بزرگ این کشور بهشمار میرود به خبرگزاری راشاتودی گفت: این کشور باید استفاده از شبکه پیامرسان بین بانکی سوئیفت که تحت کنترل غرب است را کنار بگذارد. مسکو باید در معاملات تجاری خود به سمت استفاده هر چه بیشتر از ارزهای ملی برود.
کاستین خواستار افزایش استفاده از ارزهای ملی توسط روسیه و شرکای تجاری این کشور شده و میگوید: این یک نیاز مبتنی بر تحریمهاست.
وی در حاشیه برگزاری یک نشست بینالملل بانکی در سوچی روسیه گفت: ما باید در تراکنشهای خود بهطور کامل سوئیفت را کنار بگذاریم و این مسئله هم ساده است، اما به اقداماتی جدی به خصوص از سوی دیگر کشورها نیاز دارد.
مدیرعامل بانک VTB گفت: بیشتر تراکنشهای روسیه با چین، اندونزی، هند و برخی کشورهای عربی و آفریقایی به ارزهای ملی انجام میشود. در حقیقت چنین تغییری در تعاملات مالی به ارزهای ملی در کشورهای نیمکره جنوبی زمین در سطوح گسترده در حال انجام است.
به گفته این بانکدار روس، این روند غیر قابل بازگشت است زیرا روز به روز بر تعداد کشورهایی که بر این باورند که ممکن است آنها هدف بعدی استفاده غرب از دلار و یورو به عنوان ابزار سیاسی باشند، اضافه میشود.
کاستین چند روز پیش هم خواستار ایجاد یک نظام مالی جدید بر اساس ارزهای ملی کشورها شده بود تا تبعات مخاطرات ایجادشده از سوی غرب به حداقل برسد.
وی تأکید کرد که دلار و بهطور کلی نظام مالی غرب که حول آن بنا شده، با اعمال تحریمها علیه روسیه به لرزه افتاده است. هدف این نیست که ما با نظام مالی غرب بجنگیم، بلکه هدف ایجاد یک نظام موازی به نفع دیگر کشورها است.