kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۸۳۰۳
تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۴۰۲ - ۲۲:۲۷
یک کارشناس مطرح کرد

تلاش غربگرایان برای کم اهمیت جلوه دادن موفقیت دولت در زمینه دلارزدایی

 
 
 
یک کارشناس اقتصادی تصریح کرد: به نظر می‌رسد غربگرایان در داخل فعال شده‌اند تا این موفقیت دولت را کم ارزش جلوه دهند.
به گزارش فارس، چند سال است که دلارزدایی و در مقابل آن انعقاد پیمان‌های پولی دو و یا چندجانبه وارد ادبیات اقتصاددانان و سیاستمداران شده و بسیاری از کشورها در حال انجام مبادلات خود با ارزهای محلی هستند.
به عنوان مثال اخیرا وزارت اقتصاد آرژانتین اعلام کرد، این کشور آخرین پرداخت وام 44 میلیارد دلاری‌اش به صندوق بین‌المللی پول را با یوآن انجام داد و از ذخایر حق برداشت ویژه (SDRs) استفاده کرد. به گفته گابریلا سروتی، سخنگوی دولت آرژانتین، این پرداخت بدون استفاده از ذخایر دلاری بانک مرکزی انجام شده است.
با روی کارآمدن دولت سیزدهم در ایران نیز موضوع دلارزدایی در دستور کار دستگاه‌های مربوطه قرار گرفت. این موضوع با کشورهای روسیه و چین آغاز شد و در حال توسعه به کشورهای دیگر است و کشورهای منطقه نیز وارد مبادلات تجاری با ارزهای محلی با ایران شده‌‌اند.
‌ایران در مذاکرات با شرکای تجاری خود دلارزدایی را در دستور کار خود قرار داده است‌. یکی از انگیزه‌های اصلی برای دلارزدایی، کاهش تاثیر تحریم‌های ایالات متحده آمریکا است. ایران به‌ دلیل تحریم‌ها، انگیزه زیادتری نسبت به سایر کشورها برای دلارزدایی دارد.
اما گسترش دلارزدایی در ماه‌های گذشته، موجب نگرانی عده‌ای ‌در داخل کشور شده است. این افراد که در دوره برجام همه تخم‌مرغ‌های خود را درون سبد آمریکا گذاشته و با خروج این کشور از برجام، نقره داغ شدند، هنوز هم به دنبال اعتلای اسکناس آمریکایی هستند.
یکی از افرادی که به تازگی درباره روند رو به رشد دلارزدایی در اقتصاد ایران ابراز نگرانی کرده است، چنین وانمود می‌کند که نگاه اقتصادی دولت سیزدهم در زمینه کاهش وابستگی به دلار مبهم است.
در این‌باره، محمد صادقی، کارشناس اقتصادی، با ‌‌اشاره به اثرات دلارزدایی در اقتصاد گفت: دولت سیزدهم تلاش کرده است از ظرفیت مغفول کشورهای همسایه و منطقه برای افزایش مبادلات تجاری کشور استفاده کند و همین موضوع نیز توانسته کمک زیادی به روند دلارزدایی که دولت در یک سال گذشته پیگیر آن بوده است، داشته باشد.
وی ادامه داد: در روزهایی که اغلب کشورهای دنیا به دنبال دلارزدایی از مبادلات خود هستند، این‌که در داخل کشور ما برخی نگران موفقیت دولت در این ماجرا هستند، جای تفکر جدی درباره آنها و افکار آنها دارد، به نظر می‌رسد غربگرایان در داخل فعال شده‌اند تا این موفقیت دولت را کم ارزش جلوه دهند.
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: آمریکا در دوره افول قرار گرفته و کشورهای جهان در حال کاهش وابستگی به دلار هستند، پایان آقایی دلار به زودی رخ خواهد داد، این‌که گفته می‌شود دلارزدایی و مبادله با ارزهای منطقه‌ای به سود دلالان خواهد بود، حرف گزافی است که عده‌ای در حال ترویج آن هستند. صادقی افزود: این‌که گفته می‌شود ارز ایران با سایر کشورها مورد استفاده قرار نخواهد گرفت، درست نیست و باید دید کشورهایی که با آنها تجارت انجام می‌دهیم، حجم و نوع تجارت ما با آنها چگونه است، سیاست دلارزدایی می‌تواند با تجارت با کشورهای همسایه و منطقه، موفق باشد و ارز هر دو کشور نیز مورد مبادله قرار گیرد.