مالیات واحدهای تولیدی سال آینده ۷ درصد کاهش مییابد
جلسه علنی دیروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی به ریاست محمد باقر قالیباف و با دستور کار ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق درخصوص جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۲ کل کشور برگزار شد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت صبح و در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۲ کل کشور، بند (ت) تبصره ۶ لایحه را به تصویب رساندند.
طبق این مصوبه، در راستای سیاستهای حمایت از تولید، نرخ مالیات موضوع ماده (۱۰۵) قانون مالیاتهای مستقیم اشخاص حقوقی دارای پروانه بهرهبرداری از وزارتخانههای ذیربط در فعالیتهای تولیدی در سال ۱۴۰۱ معادل هفت واحد درصد کاهش مییابد.
این بخشودگی علاوهبر سایر معافیتها و بخشودگیها و مشوقهای قانونی اشخاص مذکور میباشد.
آب، برق و گاز مدارس دولتی رایگان شد
نمایندگان در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، با بند (ض) تبصره ۶ ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
بر این اساس، کلیه واحدهای آموزشی مدارس دولتی وزارت آموزش و پرورش در صورت رعایت الگوی مصرف از پرداخت هزینههای برق، گاز و آب معاف هستند. هرگونه اعطای معافیت غیر از این بند ممنوع میباشد.
مالیات خودروهای لوکس تعیین شد
وکلای ملت همچنین در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۲ کل کشور، بند (خ) تبصره ۶ این لایحه را تصویب کردند.
بر اساس این مصوبه، انواع خودروی سواری و وانت دو اتاق (کابین) دارای شماره انتظامی شخصی در اختیار مالکین اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی که قیمت روز خودروی آنها بیش از سی میلیارد (۳۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال است، نسبت به مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات سالانه خودرو به نرخ یک درصد (۱٪) میگردند.
تعیین سازوکار عرضه خودرو در بورس
در جلسه دیروز همچنین نمایندگان با پیشنهاد اصلاح در بند الحاقی ۱۳ تبصره ۶ لایحه بودجه موافقت کردند.
بر اساس این پیشنهاد اصلاحی در بند الحاقی ۱۳ تبصره ۶ لایحه بودجه؛ شرکتهای خودروسازی داخلی و واردکنندگان خودروهای خارجی صرفاً با رعایت شرایط زیر میتوانند نسبت به عرضه خودرو در بورس اقدام نمایند:
۱- شورای رقابت موظف است وفق بند ۵ ماده ۵۸ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی تا پایان فروردین ۱۴۰۲ قیمت جدید خودروها را بر اساس آنالیز هزینه قیمت تمام شده و با در نظر گرفتن هزینههای تحقیق و توسعه و هزینههای مالی مرتبط با فعالیت تولیدی (مورد تأیید حسابرس) و بر اساس قیمت ارز خریداری شده توسط واردکننده و یا کارخانجات خودروساز محاسبه و در بازههای حداکثر سه ماهه مجدداً به روزرسانی نماید.
۲- شرکتهای خودروساز داخل مکلفند همه تولیدات خود را یکجا با تاریخهای تحویل متفاوت عرضه نمایند و از عرضه قطره چکانی پرهیز کنند.
۳- امکان عرضه به قیمت بیش از یک دوم برابر قیمت پایه ممکن نیست، برای تاریخهای تحویل عقبتر نرخ تعدیل میگردد. شرکتهای خودروساز داخلی و عرضه کنندگان خودروهای خارجی بایستی شرایطی برای خودروهای عرضه شده در بورس تعیین نمایند که عملاً خرید خودرو توسط واسطه غیرممکن باشد، از جمله محرومیت در خدمات و پرداخت خسارت شرکتهای بیمه به غیر خریدار عدم امکان ثبت اسناد، انتقال از جمله وکالت، انسداد و محدودیت در ارائه خدمات بانکی برای افراد واسطه و اخذ جرایم سنگین مالی برای ایشان. آئین نامه این بند توسط وزارت صمت و وزارت اقتصاد تنظیم و به تصویب هیئت وزیران میرسد.
موافقت مجلس
با اختصاص درآمدهای سازمان مناطق آزاد
به کمیته امداد
نمایندگان همچنین روز گذشته در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۲، بند الحاقی ۷ تبصره ۶ این لایحه را به این شرح تصویب کردند:«بند الحاقی ۷- سازمان مناطق آزاد مکلف است در راستای ایجاد اشتغال محرومین و نیازمندان بومی و به منظور زدودن فقر یکدرصد (۱٪) منابع حاصله از وصول عوارض ورود کالا و خدمات سازمانهای مناطق آزاد را بر اساس بند (الف) ماده (۸۳) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به صورت سه ماهه از طریق ردیف شماره ۱۶۰۱۷۴ به خزانه واریز نماید. خزانهداری مکلف است این مبالغ را به نسبت شصت درصد (۶۰٪) و چهل درصد (۴۰٪) به ترتیب به ردیف اعتباری کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور واریز نماید.»
بندهای الحاقی ۹ و ۱۰ لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور نیز جهت رفع ابهام و بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق بودجه ارجاع
داده شد.