kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۸۶۴۱
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۹:۲۱

اختصاص ۷۰۰ میلیارد تومان برای اصلاح زیرساخت‌های بافت تاریخی یزد

 
 
یزد- خبرنگار کیهان:
مدیر منطقه بافت تاریخی شهرداری یزد اعلام کرد: ۷۰۰ میلیارد تومان از سوی دولت برای اصلاح زیرساخت‌های بافت تاریخی در مدت سه سال تخصیص یافته است.
علیرضا نقوی با اشاره به اینکه این مبلغ برای ساماندهی تاسیسات آب، برق و گاز در بافت در نظر گرفته شده است، گفت: تاکنون از مبلغ یاد شده یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان جذب شده که در این زمینه هفت هزار مترمربع زیر‌سازی، جدول‌گذاری و روکش آسفالت معابر در بافت تاریخی انجام شده است. 
وی با اشاره به کف‌‌سازی و بدنه‌‌سازی در محلات مختلف بافت تاریخی افزود: طرح کف‌‌سازی و بدنه‌‌سازی در محله‌های سرجمع، سهل بن علی، ابوالمعالی، شاه ابوالقاسم، حسینیه کنجک و محله گازرگاه انجام شده است. مدیر منطقه بافت تاریخی شهرداری یزد اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون ۲۳ پروانه به متراژ پنج هزار و ۱۴۷ متر به‌صورت رایگان صادر شده و علاوه‌ بر آن تاکنون ۸۰ پروانه شهر‌سازی و همچنین ۶۱ پروانه مجوز ساخت، صادر شده است.
وی درباره درآمد شهرداری از صدور پروانه ساخت تصریح کرد: براساس مصوبه شورای اسلامی شهر، شهرداری موظف به کسب ۳۲ میلیارد تومان از منطقه بافت تاریخی در سال شد که در پایان ۹ ماهه اول امسال با کسب درآمد ۲۶ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان ۸۰ درصد آن تحقق پیدا کرده است.
نقوی با بیان اینکه بافت فرسوده شامل ۵۰ درصد تخفیف در صدور پروانه شده، گفت: در مناطقی که بافت دارای ارزش تاریخی است و در طرح تفضیلی مشخص شده، عوارض صدور پروانه صفر است.
وی درآمد بافت تاریخی را بالای ۴۵ میلیارد تومان پیش‌بینی کرد و ادامه داد: حدود ۲۰ میلیارد تومان از محل مشارکت پردیس، پارکینگ‌های بر معبر و سرانه ۱۰ درصد کسب درآمد شده که این میزان بیش از بودجه مصوب می‌باشد.
مدیر منطقه بافت تاریخی شهرداری با بیان اینکه در سیل اخیر حدود ۷۵ واحد از ساختمان‌های بالای ۷۰ درصد آسیب دیده، تخریب و آواربرداری شده است، افزود: در ساختمان‌های آسیب دیده که نیاز به تعمیرات داشتند نیز حدود ۵۰۰ متر مکعب آواربرداری شده است.
وی به آبگرفتگی معابر در بافت تاریخی در سیل اخیر اشاره کرد و اظهار داشت: پس از وقوع سیل ۱۰۰ حلقه چاه با عمق بالای ۲۵ متر حفر و ۷۰ چاه قدیمی نیز لایروبی و ته‌زنی شد که تاکنون پنج میلیارد تومان هزینه شده و بالای سه میلیارد تومان نیز اعتبار نیاز است.
نقوی نسبت به فرونشست کامل این منطقه هشدار داد و گفت: در محله فهادان و بافت مرکزی تاریخی به دلیل تجمع فراوان حوزه‌های گردشگری و بوم‌گردی و آبریزی فراوان نسبت به گذشته، احتمال تشکیل پهنه باتلاقی در زیر بافت وجود دارد و اگر فکر اساسی نشود می‌تواند خسارت‌های جبران ناپذیری در بر داشته باشد.
وی تعداد چاه‌های منطقه تاریخی را هزار و ۳۰۰ حلقه عنوان کرد و افزود: با توجه به حفر ۱۰۰ چاه جدید در منطقه و عدم ظرفیت حفر چاه جدید، به ۳۰ تا ۴۰ میلیارد تومان برای عمیق‌‌سازی این چاه‌ها اعتبار نیاز است.