بهترینهای دور گروهی معرفی شدند
تاریخسازی آسیاییها، حذف قهرمان 4 دوره مسابقات جام جهانی 2022، جام شگفتیهاست!
جام جهانی 2022 جام شگفتیهاست، این را نتایج مرحله گروهی رقابتها نشان میدهد. جایی که 3 تیم آسیایی راهی مرحله حذفی میشوند و آلمان قهرمان 4 دوره مسابقات از دور رقابتها کنار میرود.
سرویس ورزشی-
بیست و دومین دوره رقابتهای فوتبال جام جهانی که از ۲۹ آبان ماه با حضور ۳۲ تیم در هشت گروه چهار تیمی به میزبانی قطر آغاز شده بود، روز ۱۱ آذر با شناخت ۱۶ تیم مرحله یک هشتم نهایی، وارد مرحله حذفی شد. در روز آخر دیدارهای مرحله مقدماتی 4 بازی برگزار شد. در گروه G کامرون با یک گل از سد برزیل گذشت و جدال صربستان و سوئیس با نتیجه 3 بر 2 به سود سوئیس به پایان رسید.
نکته مهم مسابقات این گروه آنجا بود که تیم ملی کامرون با وجود کسب برد تاریخی مقابل برزیل از صعود به مرحله یک هشتم نهایی جام جهانی بازماند. حتی آن دسته از هواداران کامرون که صعود تیم خود به دور حذفی جام جهانی قطر را پیشبینی یا آرزو میکردند هم انتظار نداشتند، این تیم برزیل را شکست دهد. آنها طبق آنچه که در همه ادوار گذشته جام جهانی اتفاق افتاده بود، به عنوان تیمی از آفریقا، شانس زیادی برای پیروزی کامرون مقابل برزیل قائل نبودند ولی شاگردان سانگ اتفاقی را رقم زدند که تا کنون هیچ تیمی از آفریقا موفق به انجام آن نشده بود.
در تاریخ رقابتهای جام جهانی که در بیست و دومین دوره آن قرار داریم، تاکنون هیچ تیمی از قاره آفریقا موفق به شکست دادن تیم ملی برزیل نشده بود. خود کامرونیها دو دوره قبلتر در همین مرحله گروهی با نتیجه چهار بر صفر مغلوب برزیل شده بودند. آنها اما در این دوره هم انتقام جام جهانی 2014 را از برزیل گرفتند و هم اولین برد تیمهای آفریقایی مقابل برزیل در تاریخ جامهای جهانی را کسب کردند.
کامرون که از سوئیس شکست خورده و با صربستان مساوی کرده بود، در شب پایانی دور گروهی مقابل برزیل قرار گرفت. این تیم شانس زیادی برای صعود از گروه نداشت اما توانست برزیل را که پیش از این صعود خود را قطعی و با تیم دوم خود در زمین حضور یافته بود را با گل دقیقه 3+90 ابوبکر شکست دهد.
پیروزی سوئیس مقابل صربستان، این تیم را شش امتیازی کرد تا کامرون با وجود کسب پیروزی تاریخی مقابل پرافتخارترین تیم جام جهانی، از صعود به مرحله یک هشتم نهایی ناکام بماند. از قاره آفریقا تیمهای سنگال و مراکش توانستند از مرحله گروهی بالا بروند.
صعود لحظه آخری کره جنوبی
در گروه H نیز دو بازی همزمان برگزار شد. در یکی از این دیدارها کره جنوبی 2 بر یک از سد پرتغال عبور کرد و در دیگر بازی اروگوئه دو بر صفر غنا را شکست داد. با این نتایج پرتغال و کره جنوبی راهی دور بعدی رقابتهای شدند. کرهجنوبی از ابتدای جام جهانی تیمی نه چندان امیدوارکننده نشان داده بود که مصدومیت چند ستاره و شکست مقابل غنا، باعث شده بود تا طرفدارانش هم چندان به صعود خوشبین نباشند اما در هفته پایانی همه چیز به شکل دیگری رقم خورد.
در شروع بازی این پرتغال بود که موفق به گلزنی شد اما یک ارسال و برخورد توپ به کمر رونالدو، موقعیت را در اختیار یونگ کوون کیم قرار داد تا او گل مساوی را بزند. نیمه اول با این نتیجه و در حالی به پایان رسید که مهاجمان پرتغال از جمله کریستیانو رونالدو چند فرصت را از دست دادند و کرهجنوبی هم یک گل در موقعیت آفساید به ثمر رساند.
در نیمه دوم فرناندو سانتوس چند تعویض انجام داد و بازی متعادل پیش میرفت تا اینکه روی استارت حیرتانگیز سون هیونگ مین، کرهجنوبی به گل پیروزی و صعود رسید. کره باتوجه به پیروزی ۲-۰ اروگوئه، تنها به یک برد احتیاج داشت تا راهی مرحله حذفی شود و این گل روی استارت ۶۵ متری سون هیونگ مین از زمین خودی و پاس در عمق او هی چان هوانگ و ضربه این بازیکن به ثمر رسید تا در عین ناباوری، این تیم به مرحله بعدی برود.
سون هیونگ مین هم که با ماسک روی صورت، چهره چندان موثری در دو بازی قبلی کره نبود، در این صحنه به خوبی توانایی خود را نشان داد و در نقش یک ستاره واقعی ظاهر شد تا کره با ۴ امتیاز و یک گل زده بیشتر نسبت به اروگوئه، راهی دور بعدی شود.این سومین صعود کرهجنوبی پس از جام جهانی ۲۰۰۲ و ۲۰۱۰ محسوب میشود که با هدایت پائولو بنتو رقم خورد و او توانست ماموریت غیرممکن را در مقابل تیم ملی کشورش انجام دهد. پیش از این کره در سال ۲۰۰۲ که ماجراهای جالبی هم داشت، در خانه تا نیمه نهایی پیش رفت اما در جام جهانی ۲۰۱۰ در مرحله یک هشتم حذف شد.
کدام تیمها راهی مرحله یک هشتم نهایی شدند؟
دیروز در روز نخست مرحله یک هشتم نهایی جام جهانی هلند به مصاف آمریکا رفت و آرژانتین با استرالیا دیدار کرد تا تکلیف دو تیم از هشت تیم برتر جام جهانی 2022 مشخص شود. وضعیت تیمهای صعودکننده از 8 گروه مقدماتی جام جهانی به این شرح است:
تیمهایی که به عنوان سرگروه صعود کردند: هلند، انگلیس، آرژانتین، فرانسه، مراکش، ژاپن، پرتغال و برزیل
تیمهایی که به عنوان تیم دوم صعود کردند: سنگال، آمریکا، لهستان، استرالیا، کرواسی، اسپانیا، کرهجنوبی و سوئیس.
در بین تیمهای صعودکننده ۸ تیم از قاره اروپا حضور دارد تا نیمی از تیمهای مرحله حذفی از این قاره باشند. از قاره آمریکای جنوبی اما فقط برزیل و آرژانتین در دور حذفی حضور خواهند داشت. ناکامی تیمهای سایر مناطق باعث شده تا پس از اروپا، آسیا با سه تیم بیشترین سهم را در مرحله حذفی جام جهانی داشته باشد. در این بین کرهجنوبی و استرالیا مرحله بعدی دیدارهای دشواری را مقابل برزیل و آرژانتین خواهند داشت تا احتمال حذفشان بالا باشد.
اما ژاپن به عنوان صدرنشین گروه مرگ، به مصاف کرواسی میرود که در این دوره از اقتدار کافی برخوردار نبوده تا در این دیدار بتوان شانس قابل توجهی را برای ساموراییها قائل شد. غایب بزرگ مرحله حذفی تیمملی آلمان است اما به هر حال غیبت اروگوئه، بلژیک، دانمارک، مکزیک و ولز نیز شاید برای بسیاری قابل پیشبینی نبود.
تاریخسازی آسیاییها در جام جهانی قطر
در این دوره از رقابتهای جام جهانی، شش تیم از آسیا حضور داشتند؛ قطر میزبان همراه ایران، عربستان، ژاپن، کره جنوبی و استرالیا، در جامی حضور یافته بودند که بیشترین تعداد تیم آسیایی تاریخ را داشت. در چنین شرایطی پیشبینی میشد تیمهای این قاره در صعود به مرحله حذفی رکوردشکنی کنند که اینگونه نیز شد.
از شش تیم آسیایی حاضر در جام جهانی، سه تیم موفق به صعود شدند و سه تیم در پایان دور گروهی به کار خود پایان دادند. قطر، ایران و عربستان سه تیمی بودند که از صعود بازماندند و در سمت مقابل ژاپن، کره جنوبی و استرالیا توانستند به مرحله یک هشتم نهایی صعود کنند. در میان تیمهای صعودکننده آسیایی فقط ژاپن توانست به عنوان تیم اول راهی مرحله بعد شود.
در ادوار گذشته جام جهانی، بیش از دو تیم آسیایی موفق به صعود از مرحله گروهی نشده بودند. برای اولین بار در سال 2002 شاهد صعود دو تیم آسیایی به مرحله حذفی بودیم، پیش از آن تیمهای این قاره یا در مرحله گروهی حذف میشدند یا حداقل یک تیم از این قاره را در مرحله یک هشتم نهایی میدیدیم. بعد از جام جهانی کره و ژاپن که دو میزبان به مرحله بعد صعود کردند، شاهد افزایش تعداد تیمهای صعودکننده نبودیم تا اینکه در این دوره که دوباره بازیها در آسیا برگزار شد، تیمهای این قاره در صعود به مرحله حذفی بازهم رکوردشکنی کرده و این تعداد را به سه رساندند.
در مرحله یک هشتم نهایی جام جهانی 2022، استرالیا با آرژانتین دیدار کرد، ژاپن به مصاف کرواسی میرود و کره جنوبی هم با برزیل تقابل خواهد داشت.
بهترینهای دور گروهی جام جهانی
آمار و ارقام نشان میدهد که تنها ۳ تیم توانستند بیشترین امتیاز را در مرحله حذفی به دست آورند. البته که آن سه تیم موفق به کسب تمام امتیازات نشدند و بیشترین عددی که مقابل جدول امتیاز آنها ثبت شده، ۷ است. هلند، انگلیس و مراکش تیمهایی بودند که بالاتر از مدعیانی مثل برزیل، فرانسه، آرژانتین، اسپانیا و پرتغال به هفت امتیاز رسیده و در قطر رکورددار هستند. هلندیها که مدعی کسب عنوان قهرمانی بودند با شکست سنگال و قطر و البته کسب تساوی برابر اکوادور به مرحله حذفی راه یافتند و دیروز در مرحله یک هشتم نهایی به مصاف آمریکا رفتند.
انگلیس هم که شانس اول قهرمانی نامیده میشود، پس از برد برابر ایران مقابل آمریکا به نتیجه تساوی رضایت داد و در نهایت بر ولز غلبه کرد و در انتظار سنگال برای حضور در مرحله یک هشتم نهایی است. اما ناخواندهترین مهمان در این بین، شگفتیساز اصلی مسابقات یعنی مراکش است که بالاتر از کرواسی و بلژیک در رده نخست گروهش قرار گرفت و در انتظار اسپانیا است. شاگردان رکراکی ابتدا مقابل کرواسی به نتیجه تساوی بدون گل رسیدند و سپس بلژیک و کانادا را شکست دادند تا یکی از تیمهای ۷ امتیازی لقب بگیرند.