# کاهش منابع غذایی
هشدار پیامد گرمای هوا بر تولید مواد غذایی
افزایش گرمای زمین تا سال ۲۰۴۵ بخش کشاورزی حدود ۶۰ کشور که سه چهارم مواد غذایی جهان را تولید میکنند احتمالا در معرض خطر فوقالعاده شدیدی قرار میدهد.
هشدار پیامد گرمای هوا بر تولید مواد غذایی به گزارش سرویس بینالملل خبرگزاری صداوسیما؛ پایگاه اینترنتی رادیو بینالمللی فرانسه در مطالعهای تحت عنوان «گرمای شدید خطری فوقالعاده شدید» برای تولید مواد غذایی تا سال ۲۰۴۵ نوشت:
بر اساس مطالعهای که دفتر تحلیل خطر و ریسک مپلکرافت (Verisk Maplecroft) انگلیس انجام داده است، افزایش مراحل وقوع گرمای شدید که در بخش وسیعی از جهان مشاهده میشود، بار دیگر کشورهای تولیدکننده مواد غذایی کشاورزی را تهدید میکند.
دفتر وریسک مپلکرافت معتقد است تا سال ۲۰۴۵ بخشهای کشاورزی حدود ۶۰ کشور که سه چهارم مواد غذایی جهان را تولید میکنند، احتمالا در معرض «خطر فوقالعاده شدید» قرار میگیرند.
این روشنگریها بر سناریویی از افزایش دمای دو درجه سانتیگرادی در مقایسه با دوران پیشاصنعتی مبتنی است. اما «فشار گرما» که از سطح دما و دشواریهای کار کردن در فضای بیرون در برخی شرایط آب و هوایی ترکیب شده، هم اکنون نیز در ۲۰ کشور به وقوع پیوسته است.
لغو صادرات گندم
در میان کشورهایی که صادرات گندم را لغو کردهاند، کشورهای چین، برزیل، آمریکا و یا هند را میتوان مشاهده کرد. دو سال است که هند به تنهایی ۱۲ درصد مواد غذایی جهان را تولید میکند. این کشور امسال در مواجهه با خسارات، مجبور شد به ویژه صادرات گندم را لغو کند.
در میان این کشورها بسیاری از تولید کنندگان برنج مانند کامبوج، تایلند و ویتنام را نیز میتوان مشاهده کرد.
دفتر وریسک مپلکرافت در این روشنگریهای خود تا سال ۲۰۴۵ هشدار میدهد ۹ کشور از ۱۰ کشوری که بیشتر در معرض این خطر قرار دارند، در قاره آفریقا هستند. غنا، دومین تولیدکننده کاکائو در جهان نیز یکی از این کشورها است.