kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۹۶۰۴
تاریخ انتشار : ۲۳ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۰:۰۴
ترکیه قهرمان مسابقات جهانی 2022 شد

عنوان چهارمی ایران با ۲ نقره و یک برنز/ بنا از تیم ملی کشتی فرنگی جدا شد؟!

در پایان مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی جهان 2022، تیم ملی ایران کسب مدال طلا و با ۲ نقره و یک برنز و مجموع ۸۱ امتیاز از رفتن به روی سکو بازماند و به عنوان چهارمی تیمی بسنده کرد.
 
 
 
 
سرویس ورزشی-
 
در شب پایانی رقابت‌های کشتی فرنگی قهرمانی جهان 2022 در بلگراد صربستان، امین میرزازاده دارنده مدال طلای زیر 23 سال جهان در دیدار نهایی وزن 130 کیلوگرم برابر رضا کایالپ دارنده ۴ مدال طلای جهان و نقره و برنز المپیک از ترکیه به روی تشک رفت و در پایان با نتیجه یک بر یک شکست خورد و به مدال نقره جهان بسنده کرد.
3 دقیقه نخست این مبارزه با نتیجه یک بر صفر به سود میرزازاده که با اخطار کم کاری به رضا کایالپ بود، به‌دست آمد. در وقت دوم نیز طبق معمول اخطار کم کاری به میرزازاده داده شد و کایالپ یک امتیاز گرفت و در نهایت با نتیجه یک بر یک کایالپ به برتری رسید و صاحب مدال طلای جهان شد. کایالپ در شروع مبارزه به عمد کم کار نشان داد تا اخطار اول کم کاری را دریافت کند و در تایم دوم اخطار کم کاری به میرزازاده داده شد تا کشتی‌گیر ترک با همین تاکتیک و به دلیل گرفتن امتیاز آخر برنده این مبارزه حساس شود.
میرزازاده پیش از این در دور مقدماتی وزن 130 کیلوگرم این رقابت‌ها که دوشنبه برگزار شد، در دور نخست مقابل علیم خان سیزدیکوف از قزاقستان با نتیجه ۵ بر صفر به برتری رسید، وی سپس مقابل صباح شریعتی کشتی‌گیر ایرانی تیم جمهوری آذربایجان به برتری ۹ بر صفر رسید و مقتدرانه راهی یک چهارم نهایی شد. وی در این مرحله نیز برابر یاکوبی کاجایا دارنده مدال نقره المپیک از گرجستان با نتیجه یک بر یک به برتری رسید و راهی مرحله نیمه نهایی شد.میرزازاده در دیدار نیمه نهایی نیز مقابل مانتاس کنیستائوتاس از لیتوانی با نتیجه ۲ بر یک به برتری رسید و راهی فینال شد.
به این ترتیب در پایان رقابت‌های کشتی فرنگی قهرمانی جهان که با نتایج دور از انتظار کشتی‌گیران ایران همراه بود،امین میرزازاده در 130 و محمدرضا گرایی در وزن 67 کیلوگرم به مدال نقره رسیدند و محمدهادی ساروی در وزن 97 کیلوگرم نیز به مدال برنز بسنده کرد.
پویا دادمرز در ۵۵، مهدی محسن‌نژاد در ۶۰، علیرضا نجاتی در ۶۳، محمدرضا مختاری در ۷۲، محمدعلی گرایی در ۷۷، پژمان پشتام در ۸۲ و ناصر علیزاده در وزن ۸۷ کیلوگرم، ۷ نماینده ایران در این رقابت‌ها بودند که با شکست برابر رقبای خود از رسیدن به مدال بازماندند تا در نهایت تیم ایران که در غیاب روسیه به عنوان یکی از قدرت‌های کشتی جهان، شانس اصلی قهرمانی در این رقابت‌ها بود با نمایشی ضعیف حتی نتواند روی سکوی اول تا سومی قرار بگیرد.
تیم ملی در جایگاه چهارم ایستاد
در پایان رقابت‌های کشتی فرنگی قهرمانی جهان ۲۰۲۲ در بلگراد صربستان، ترکیه با کسب ۲ مدال طلا و ۳ برنز و مجموع ۱۲۵ امتیاز در صدر قرار گرفت و آذربایجان با یک طلا، یک نقره و ۳ برنز و مجموع ۱۱۸ امتیاز نایب قهرمان شد و صربستان میزبان نیز که تنها با ۶ کشتی‌گیر در این رقابت‌ها حاضر شده بود، با کسب ۴ مدال طلا و مجموع ۱۱۰ امتیاز در جایگاه سوم تیمی قرار گرفت.
تیم ملی کشتی فرنگی ایران نیز با هدایت محمد بنا بدون کسب مدال طلا و با ۲ نقره و یک برنز و مجموع ۸۱ امتیاز از رفتن به روی سکو بازماند و به عنوان چهارمی تیمی بسنده کرد.
ایران سال گذشته و در پایان رقابت‌های جهانی ۲۰۲۱ نروژ با ۴ مدال طلا و ۲ برنز بعد از روسیه که در این دوره از رقابت‌ها غایب بود به عنوان نایب قهرمانی جهان رسید.
خداحافظی بنا از کشتی‌گیران
اتفاق مهم در تیم ملی کشتی فرنگی احتمال جدایی محمد بنا سرمربی موفق سال‌های اخیر کشتی ایران از تیم ملی بود. دیروز خبرگزاری تسنیم خبر داد که بنا در گروه واتس‌اپی تیم ملی ضمن حلالیت طلبیدن از شاگردانش، با آنها خداحافظی کرده و به نظر می‌رسد این به معنای خداحافظی بنا با تیم ملی فرنگی باشد. 
انتقاداتی که کارشناسان مطرح کردند
پس از ناکامی تیم ملی کشتی فرنگی در مسابقات قهرمانی جهان 2022 انتقادات بسیاری نسبت به عملکرد کادرفنی مطرح شد اما بسیاری از کارشناسان در صحبت‌هایشان روی چند نکته تاکید داشتند از جمله اینکه هر چهار کشتی‌گیر در دور مقدماتی باختند و بدن‌ها اصلاً آماده و سرحال نبودند. در هر چهار کشتی میزان آمادگی کشتی‌گیران همه را شوکه کرده بود، این بدن‌های خسته و ناآماده، از بیش‌تمرینی بود یا از تمرینات اشتباه؟ بدن‌سازی غیرعلمی و پیپرینگ غیراصولی؟ اهل فن شاید بهتر بتوانند در این مورد صحبت کنند.
اگر صرفاً این عدم شادابی و بدن‌های بریده شامل چهار وزن اول تیم ‌می‌شد، شاید یک اتفاق قلمدادش می‌کردیم، اما در روزهای بعدی هم این مسئله تکرار شد. در مبارزه‌هادی ساروی 24 ساله با آرتور الکسانیان 31 ساله، این قهرمان ایرانی بود که در تایم دوم به لحاظ بدنی کم آورده بود.
ناصر علیزاده از جمع چهار کشتی‌گیر روز اول تنها فردی بود که حریفش فینالیست شد. او به رپه‌شارژ رفت و در حالی که مسیرش برای کسب مدال در شانس مجدد با رویارویی با دو حریفی از کنگو و ترکیه هموار به نظر می‌رسید، اما در مبارزه رده‌بندی به کشتی‌گیر ترک باخت و برنز هم نگرفت. 
بدن‌ اعضای تیم ملی فرنگی در بلگراد اصلاً خوب و قبراق نبود. در مقابل برخلاف اینکه خیلی گفته می‌شد تیم‌های ترکیه، آذربایجان و ازبکستان که با نفرات اصلی در مسابقات کشورهای اسلامی شرکت کرده‌اند و از این محل در جهانی بلگراد آسیب خواهند دید، اما عملاً دیدیم در حالی که تیم دوم فرنگی ایران به قونیه رفته بود و تیم اولش تمریناتش را برای شرکت در مسابقات جهانی دنبال کرد، ترکیه و آذربایجان خیلی بهتر از تیم ما نتیجه گرفتند و ایران که مدعی قهرمانی بود، به این شکل ناامیدکننده ظاهر شد. 
موضوع دیگری که در این چند روزه کارشناسان به آن اشاره داشتند بحث انتخابی‌های تیم ملی بود. آنها تاکید داشتند محمد بنا همیشه قاعده و شیوه خاص خودش را دارد، اغلب هم روی بهترین‌ها دست گذاشته، اما مسئله همین دست بردن در انتخاب‌هاست که برای تیم بار ذهنی و روانی ایجاد می‌کند. 
دیدگاه فدراسیون چیست؟
باید دید دیدگاه فدراسیون کشتی در مورد نتیجه تیم ملی فرنگی در بلگراد چیست؟ هر چند جایگاه رفیع محمد بنا در کشتی فرنگی ایران، جایگاهی نیست که استفاده از واژه‌ «برکناری» مناسب و منصفانه به نظر برسد. بنا خودش بهتر از هر کسی می‌داند وقت آمدن و رفتن چه موقعی است، او مربی فوق‌العاده باهوشی است. کسی که تیمش در لندن معجزه کرد و بهترین نتایج را در تاریخ کشتی فرنگی ایران به دست آورد.