kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۲۲۷۰
تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۲:۴۶
در جلسه امروز ستاد هماهنگی دولت مورد تاکید قرار گرفت

رفع موانع و فراهم کردن زیرساخت‌های تسهیل تجارت خارجی با کشورهای منطقه

در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت مقرر شد با همکاری همه دستگاه‌ها موانع موجود برطرف و زیرساخت‌های لازم برای تسهیل در امر تجارت خارجی فراهم شود.
 
 
 
 
در جلسه دیروز ستاد هماهنگی اقتصادی دولت به ریاست آیت الله سید ابراهیم رئیسی، بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های بالای موجود در منطقه، به ویژه کشورهای همسایه برای توسعه تجارت و افزایش صادرات غیرنفتی تاکید شد.
در این جلسه پس از گزارش وزیر صنعت، معدن و تجارت و بررسی موفقیت‌های سفر دیروز رئیس‌جمهور به کشور عمان، پیشنهادهای راهبردی در زمینه توسعه صادرات غیرنفتی جمهوری اسلامی ایران به کشورهای منطقه مطرح و مقرر شد با همکاری همه دستگاه‌ها موانع موجود برطرف و زیرساخت‌های لازم برای تسهیل در امر تجارت خارجی فراهم شود.
رئیسی در این زمینه، فعال شدن دیپلماسی اقتصادی و استفاده از ظرفیت بالای کریدور شمال-جنوب را ضرورتی فوری دانست و بر لزوم جهش روند توسعه تجارت با کشورهای منطقه از جمله حوزه اوراسیا و آفریقا تاکید کرد.
در ادامه جلسه امروز ستاد هماهنگی اقتصادی در راستای تحقق اهداف دولت در تامین کالاهای اساسی و فراوانی و ذخیره‌سازی آنها، مجوز واردات گندم توسط بخش غیردولتی صادر و مقرر شد وزارت جهادکشاورزی هر چه سریع‌تر قراردادهای لازم را در این زمینه آماده و اجرایی کند.
همچنین در چارچوب برنامه تسهیل در امر واردات و تامین کالاهای اساسی مورد نیاز کشور، ستاد هماهنگی اقتصادی به گمرکات کشور مجوز داد تا اجازه ورود کالاهای وارداتی را با حداقل تعهد و اسناد مورد نیاز و البته با رعایت کامل اصول بهداشتی و سلامت، صادر کند.
مذاکرات سازنده‌ با مقامات عمان
 در راستای ارتقای سطح روابط دوجانبه 
رئیس جمهور بامداد دیروز سه‌شنبه نیز  پس از بازگشت از سفر رسمی یک روزه به عمان درباره دستاوردهای این سفر گفت: سفر به عمان با هدف توسعه تعاملات اقتصادی، فرهنگی و سیاسی دو کشور انجام شد و مذاکرات و رایزنی‌های سازنده‌ای در این راستا با مقامات این کشور داشتیم.
وی با بیان اینکه نظرات ایران و عمان درباره موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی به هم نزدیک است، افزود: در نشست‌ها و گفت‌وگوهایی که در این سفر داشتیم بر تقویت همکاری‌های دو کشور در حوزه‌های مختلف تاکید شد.
رئیسی با اشاره به امضای ۱۳ سند همکاری میان دو کشور در جریان این سفر اظهار داشت: با وجود افزایش حدود دو برابری حجم تجارت میان دو کشور، از رقم ۷۰۰ میلیون دلار به ۱,۳ میلیارد دلار، این سطح از تعاملات تجاری همچنان با ظرفیت‌های متنوع موجود در دو کشور فاصله دارد و باید برای افزایش آن تلاش کرد.
رئیس‌جمهور در ادامه به برگزاری نشست با فعالان اقتصادی عمانی اشاره و تصریح کرد: در این نشست مشکلات تاجران در زمینه تجارت، انتقال پول و مسایل مالی و بانکی بین دو کشور و گمرک مطرح و در حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان و وزیر تجارت عمان مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد به زودی موانع موجود برطرف شود.
رئیسی با بیان اینکه در این نشست مشخص شد که تجار و فعالان اقتصادی دو کشور از ظرفیت‌های متقابل شناخت کافی ندارند، خاطرنشان کرد: بر همین اساس ضرورت تأسیس دفتر تجاری ایران در عمان احساس شد و مقرر شد این دفتر هر چه سریع‌تر تأسیس شود تا به آشنایی تاجران دو کشور از ظرفیت‌های متقابل کمک
کند.
رئیس جمهور به نشست با ایرانیان مقیم عمان اشاره کرد و گفت: در این نشست نیز مسائل و مشکلات ایرانیان مقیم مورد بررسی قرار گرفت و تصمیمات مقتضی درباره آنها اتخاذ شد و درباره برخی موارد نیز مقرر شد که در تهران تصمیم‌گیری شود.
وی اظهار داشت: ایرانیان مقیم خارج از کشور، مثل ایرانیان داخل کشور دارای حقوقی هستند که دولت نسبت به آنها متعهد است و به پیگیری آن اهتمام دارد. طبیعتاً وزارت امور خارجه و خصوصاً شورای ایرانیان خارج از کشور که زیر نظر وزیر امور خارجه است، باید این کار را دنبال کنند.
رئیس‌جمهور کشورمان پیش از عزیمت به تهران با سلطان عمان دیدار و گفت‌وگو کرد و  با اشاره به اراده جدی دو کشور برای گسترش روابط و تعاملات تاکید کرد که حجم مناسبات تجاری تهران و مسقط متناسب با سطح روابط سیاسی و ظرفیت‌های دو طرف نیست و باید برای ارتقای سطح این روابط تلاش کرد.
آیت‌الله رئیسی همچنین در جمع ایرانیان مقیم عمان با بیان اینکه نسبت به همه ایرانیان خارج از کشور احساس مسئولیت می‌کنیم افزود : زمینه برای سرمایه‌گذاری امن با تضمین سرمایه و سود در ایران فراهم است و ارتباط ایرانیان خارج از کشور با داخل هم برای آنها و هم برای کشور سرمایه است.
رئیس‌جمهور کشورمان در نشست با تجار و فعالان اقتصادی عمانی ضمن تاکید بر توسعه روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور تصریح کرد که هرچه سریعتر باید مشکلات گمرکی برای تبادلات تجاری بین ایران و عمان بر‌طرف شود.