kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۴۸۲۱
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۴۰۰ - ۲۱:۲۱
بحران انرژی در اروپا

آلمان: فقط برای 17 روز ذخیره گاز داریم

در حالی که همزمان با فصل زمستان کل اروپا با بحران انرژی مواجه است وزارت اقتصاد آلمان اعلام کرد: فقط برای 17 روز ذخیره گاز داریم.

به گزارش تسنیم به نقل از راشاتودی، ذخایر گاز طبیعی در آلمان که یکی بزرگ‌ترین مخازن زیرزمینی گاز اروپا را داراست، به پایین‌ترین سطح خود در مقایسه با سال‌های گذشته رسیده است.
وزارت اقتصاد آلمان در این باره با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: بر اساس اعلام سیستم ثبت یکپارچه تأسیسات ذخیره‌سازی گاز متعلق به انجمن زیرساخت گاز اروپا، تأسیسات ذخیره‌سازی گاز آلمان (تا تاریخ 11 ژانویه 2022) به میزان 50 وشش دهم درصد پر است که حجم کنونی ذخایر به لحاظ تئوری معادل 17 و هفت دهم روز گاز قابل استحصال می‌شود.
این درحالی است که غول انرژی روسیه یعنی شرکت گازپروم روز دوشنبه اعلام کرد هیچ ظرفیتی را برای پمپاژ گاز به اروپا از طریق خط لوله یامال در ماه آینده رزرو نکرده است.
داده‌های اپراتور شبکه گاز آلمانی گسکید Gascade نیز نشان داد که خط لوله یامال-اروپا، که معمولاً گاز روسیه را به سمت غرب در اروپا انتقال می‌دهد، همچنان در جهت معکوس یعنی به سمت شرق جریان دارد و روز دوشنبه حرکت آن برای بیست و هشتمین روز متوالی از آلمان به سمت لهستان ادامه داشت. مسیر بین لهستان و آلمان از 21 دسامبر در حالت معکوس کار می‌کند و این موضوع بر قیمت گاز در اروپا فشار زیادی وارد کرده است.
اقتصاددانان نسبت به افزایش شدید قیمت انرژی در زمستان هشدار دادند و گفتند که اروپا هنوز از نظر فیزیکی کمبود گاز را در طول سال جاری گازی که از اکتبر آغاز شده، متوجه نشده است.
بر اساس گزارش انجمن زیرساخت گاز اروپا، به طور کلی، مخازن ذخیره‌سازی اروپا تا 12 ژانویه 49 و 33 صدم درصد پر بود. در این بیانیه آمده است: اگر نرخ فعلی خروج پایدار بماند، ذخایر اروپا ممکن است تا پایان تحویل گاز در زمستان به طور کامل تخلیه شود.
تشدید بحران انرژی در اروپا
گفتنی است، تحلیلگران معتقدند تنش‌های رو به رشد بین روسیه و اوکراین بر بازارهای انرژی سایه افکنده و این ابهام می‌تواند به معنای استمرار قیمت‌های بالای گاز به مدت طولانی برای اروپا باشد.
«دَن یرگین»؛ کارشناس انرژی به شبکه سی‌ان‌بی‌سی گفت: بازار گاز دچار محدودیت عرضه است و هیچ بحثی نیست که بحران قریب‌الوقوعی که بین روسیه و اوکراین شکل گرفته است، بر بازار سنگینی می‌کند؛ به خصوص با در نظر گرفتن این حقیقت که روسیه حدود ۳۵ درصد از گاز اروپا را تامین می‌کند.
شرکت تحقیقاتی «کپیتال اکونومیکس» در یادداشتی اعلام کرد: اگر این بحران تشدید شود، قیمت گاز در اروپا که سال میلادی گذشته به رکورد بالایی صعود کرد می‌تواند افزایش بیشتری پیدا کند. اگر جنگی دربگیرد، قیمت‌های گاز احتمالا از رکورد ۱۸۰ پوند به ازای هر مگاوات ساعت که اواخر سال گذشته مشاهده شد، بالاتر خواهد رفت. این در حالی است که کمبود شدید عرضه گاز در اروپا در سه ماهه سوم سال گذشته باعث جهش سرسام‌آور قیمت برق در اروپا شد.
طبق گزارش بانک سرمایه‌گذاری آمریکایی جفریز، عرضه گاز از سوی روسیه در حال حاضر پایین‌تر از حد معمول است. واردات گاز از روسیه به شمال غربی اروپا از اوت تا دسامبر ۳۸ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۱۸ کاهش پیدا کرده است. بر اساس گزارش شبکه سی‌ان‌بی‌سی، ذخایر گاز در اروپا هم پایین‌تر از حد معمول است و تا ۱۲ ژانویه به میزان ۲۱ درصد در مقایسه با میانگین پنج ساله کاهش نشان داد.
همچنین به‌گزارش  تسنیم به نقل از اویل پرایس، بانک سرمایه‌گذاری گلدمن ساچز اعلام کرد: قیمت نفت در سال جاری میلادی به 100 دلار و در 2023 به 105 دلار در هر بشکه خواهد رسید که نتیجه کسری عرضه نفت در بازار به‌خاطر عدم تأثیر کرونای اومیکرون بر تقاضای نفت دنیاست.