امضای قرارداد ساخت 24 کمپرسور سانتریفیوژ با سازندگان ایرانی
شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس، قراردادهای ساخت ۲۴ دستگاه کمپرسور سانتریفیوژ و احداث ایستگاه جمعآوری گازهای همراه نفت منطقه رگسفید را با سه شرکت ایرانی امضا کرد.
به گزارش فارس، آیین امضای قراردادهای ساخت ۲۴ دستگاه کمپرسور سانتریفیوژ و احداث ایستگاه جمعآوری گازهای همراه نفت منطقه رگسفید بهمنظور اجرای طرح «بهسازی و احداث تأسیسات جمعآوری گازهای مشعل» دیروز با حضور بیژن زنگنه؛ وزیر نفت، میان محمود امیننژاد؛ مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس و سه شرکت ایرانی برگزار شد.
بر اساس این گزارش، قرارداد ساخت، نصب و راهاندازی ۲۴ دستگاه کمپرسور سانتریفیوژ گریز از مرکز به ارزش ۷۵ میلیون یورو با شرکتهای توربوکمپرسور نفت (OTC) و مهندسی و ساخت توربین مپنا (TUGA) و قرارداد جمعآوری گازهای همراه نفت منطقه رگسفید به ارزش ۹۰ میلیون یورو با شرکت طراحی و مهندسی صنایع انرژی (EIED) امضا شد.
شرکت توربوکمپرسور نفت (OTC) ساخت ۱۶ دستگاه کمپرسور سانتریفیوژ واحدهای بهرهبرداری آغاجاری ۵ و بیبیحکیمه ۱ و ایستگاه پیشتراکم گاز بازگردانی پازنان را عهدهدار شده است و شرکت مهندسی و ساخت توربین مپنا (TUGA) نیز هشت دستگاه کمپرسور سانتریفیوژ ایستگاه جمعآوری گازهای همراه بیبیحکیمه ۲ را میسازد.
طرحهای جمعآوری گازهای مشعل با هدف جلوگیری از گازسوزی، رعایت ملاحظات زیستمحیطی، ایجاد ارزش افزوده از گازهای سوزاندهشده در شرق رودخانه کارون و تأمین خوراک پایدار شرکتهای پتروشیمی تعریف شده است. به این منظور، دو قرارداد «بهسازی و احداث تأسیسات جمعآوری گازهای مشعل» شهریورماه ۹۷ میان شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و شرکتهای پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس و پتروشیمی مارون با حجم مجموع سرمایهگذاری یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار امضا شد.
قرارداد امضاشده با شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس به ارزش یک میلیارد و ۱۰۹ میلیون دلار شامل ۲۷ طرح احداث ایستگاههای جمعآوری گازهای همراه، بهسازی ایستگاههای موجود و انتقال گازهای جمعآوریشده به پالایشگاه بیدبلند است. با اجرایی شدن این طرحها حدود ۶۰۰ میلیون فوتمکعب در روز گازهای همراه جمعآوری و به پالایشگاه منتقل و سالانه حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن C۲+ به خوراک پالایشگاه افزوده میشود که گامی بلند در رفع مشکل کمبود خوراک این پالایشگاه و صنایع پتروشیمی وابسته پاییندست بهشمار میرود.
با اجرای این طرح و فرآورش گازهای همراه، روزانه حدود ۴۰۰ میلیون فوتمکعب گاز سبک در اختیار شرکت ملی نفت ایران قرار میگیرد که برای تزریق به میدانهای نفتی یا تأمین سوخت کشور استفاده میشود.