kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۳۳۹۸
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۱

فعالان اصولگرا: رئیسی ظرفیت اجماع‌سازی دارد



سرویس سیاسی-
آمدن یا نیامدن آیت‌الله  سید ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری 1400، که یکی از موضوعات مطرح و پرتکرار در اردوگاه اصولگرایان است، هنوز مشخص نشده و بر اساس گزارش‌های منتشرشده و همچنین اعلام‌های قبلی رئیس قوه قضاییه، وی همچنان متمرکز بر مدیریت دستگاه قضایی کشور است.
بر همین اساس بود که اسدالله بادامچیان، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی روز دوشنبه در اجلاس سراسری این حزب با بیان اینکه «آیت‌الله رئیسی مطابق نظرسنجی‌ها بیشترین توجه را به خود اختصاص داده و هنوز ایشان اعلام حضور نکرده» گفت: مؤتلفه در صورت حضور ایشان تصمیم خواهد گرفت و تصمیم نهایی بر اساس نظر شورای مرکزی مبتنی است.
محمدرضا باهنر، دبیرکل مجمع اسلامی مهندسین هم در گفتگو با برنا با اشاره به موضوع کاندیدای اجماع ساز در اصولگرایان با اشاره به اینکه «رئیسی اجماعی در جریان اصولگرایی پدید می‌آورد» بیان کرد: قالیباف و رئیسی باهم فرق دارند و اجماع در مورد رئیسی قوی‌تر خواهد بود.
حسین سبحانی نیا، عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری هم در این زمینه گفت: غالب گروه‌ها و مجموعه‌های اصولگرا اعم از شورای ائتلاف و شورای وحدت آمادگی دارند که در انتخابات آینده از آقای رئیسی حمایت کنند چون تا به الآن باور این است که آقای رئیسی می‌تواند عامل وحدت در جریان اصولگرایی باشد و مجموعه‌های مختلف از او حمایت کنند.
وی درباره ضرورت نامزدی رئیسی افزود: جامعه روحانیت و جامعه مدرسین و علما موافق حضور رئیسی در صحنه انتخابات هستند. ضمن آنکه اگر آقای رئیسی نامزد انتخابات ریاست جمهوری نشود رسیدن به اجماع روی یک نامزد رأی آور در جریان اصولگرا زحمت بسیاری دارد.
حسن بیادی، دبیرکل جمعیت آبادگران جوان ایران اسلامی در گفت‌وگویی درباره احتمال ورود رئیسی به انتخابات ریاست جمهوری سال آینده هم بیان کرد: چنانچه آقای رئیسی داوطلب ریاست جمهوری شود مورد اتفاق قاطبه اصولگرایان خواهد بود و تکلیف برای دیگران روشن خواهد شد.
افتتاح سامانه ملی شورای وحدت
در مراسمی که به مناسبت افتتاح سامانه ملی شورای وحدت برگزار شده بود، آیت‌الله محمدعلی موحدی کرمانی رئیس شورای وحدت، حجت‌الاسلام محمدحسین موسی پور عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز و منوچهر متکی سخنگوی شورای وحدت طی سخنانی بر ضرورت وحدت، رعایت اخلاق سیاسی در انتخابات 1400 و پرهیز از تفرقه و تخریب در میان طیف‌های اصولگرایی تأکید کردند.
شورای وحدت و شورای ائتلاف؛
هر دو در مسیر وحدت
آیت‌الله محمدعلی موحدی کرمانی رئیس شورای وحدت در این نشست گفت: هر دو مجموعه شورای وحدت و شورای ائتلاف، هدف خود را ایجاد وحدت عنوان کرده‌اند و البته به‌عنوان یک مقوله مهم به آن پرداخته‌اند اما باید مراقب برخی از اقدامات و سخنانی که خدشه بر این اصل وارد می‌کند باشند.
وی گفت: به نظر می‌رسد با مذاکراتی که در حال انجام است بتوان در آینده نزدیک شاهد وحدت و یکپارچگی نیروهای انقلاب باشیم و مقرر شده عزیزان شورای وحدت و شورای ائتلاف بنشینند و اختلافات را رفع کنند.
حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی، دبیر عالی جامعه روحانیت مبارز نیز در این مراسم به بیان راهبرد شورای وحدت در تجمیع قوای نیروهای انقلابی و پرهیز از بگومگوها و مباحث اختلاف افکن درون جناحی پرداخت و گفت: جامعه روحانیت مبارز در شورای وحدت نقش کمک‌کننده و حامی جریان‌های انقلابی را دارد و به‌هیچ‌عنوان بنای پدرخواندگی و اعمال‌نظر خاصی در جریان انتخابات ندارد.
پورمحمدی مطرح کرد؛ جامعه روحانیت مبارز
در پی مشارکت حداکثری و ایجاد وحدت
پورمحمدی گفت: جامعه روحانیت مبارز به‌هیچ‌عنوان در پی حذف هیچ گروه و گرایش سیاسی در کشور نیست و طبق فرمایشات مقام معظم رهبری در پی مشارکت حداکثری، ایجاد وحدت و عزت ملی است.
وی افزود: ما طبق سخنان و رهنمودهای آیت‌الله موحدی کرمانی که ریاست شورای وحدت را به عهده دارند دو مسئله را سرلوحه کار خود قرار داده‌ایم، یکی پرهیز از تخریب و دیگری رعایت اخلاق و اصول کار انتخاباتی.
گفتنی است سامانه ملی شورای وحدت به آدرس shorayevahdat.ir با هدف هم‌افزایی و بسترسازی برای مشارکت اعضا و تسهیل ارتباط و ایجاد ساختار مناسب در همه شهرها و استان‌ها طراحی و رونمایی شده است.
محسن رضایی: قبل و بعد انتخابات
 نیازمند وحدت هستیم
محسن رضایی هم دیروز سه‌شنبه در آیین گشایش سامانه «مردم یار» در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی انتخاباتی گفت: ما در این انتخابات نیاز به یک دولت قوی و کارآمد داریم لذا از هر نوع رایزنی استقبال می‌کنیم و امیدواریم اکثر داوطلبان در کابینه دولت آینده حضور داشته باشند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: در کشور به دو نوع وحدت نیاز داریم، اولین مورد مربوط به قبل از انتخابات است و بعدی مربوط به بعد از انتخابات است. امروز کشور از ناکارآمدی و فساد رنج می‌برد که باید ریشه‌کن شود.
رضایی یادآور شد: برای انتقال قدرت از نسل اول و دوم به سوم و چهارم، تنها ۱۰ سال فرصت داریم. در شرایط فعلی نگران تعدد کاندیدا نیستم بلکه نگران حضور مردم هستم.
اصلاح‌طلبان رادیکال
 در نهاد به‌اصطلاح اجماع ساز!
در اردوگاه مدعیان اصلاحات هم گزارش‌ها حاکی از آن است که دفاتر استانی جبهه اصلاحات به‌زودی پس از تصویب آئین‌نامه در مجمع عمومی راه‌اندازی و پس‌ازآن نهاد اجماع‌ساز اصلاحَ‌طلبان رسماً فعالیت انتخاباتی خود را آغاز می‌کند.
«نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان» که هم‌اکنون با عنوان «جبهه اصلاحات ایران» شناخته می‌شود چندی پیش توسط احزاب اصلاح‌طلب راه‌اندازی شد و تفاوت ماهیتی با «شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان» و یا «شورای هماهنگی جبهه اصلاحات» ندارد.
«بهزاد نبوی»، عضو ارشد سازمان منحله مجاهدین ریاست آن را بر عهده گرفت و پس‌ازآن رؤسای کمیته‌های تخصصی این شورا را چهره‌های تندروی جریان اصلاحات همچون «ابراهیم اصغرزاده» و «علوی‌تبار» بر عهده گرفتند.
به گزارش فارس، کمیسیون ماده 10 احزاب وزارت کشور اعلام کرده است که حضور چهره‌های حقیقی که در هیچ حزب و تشکل سیاسی عضویت ندارند نمی‌توانند در رأس رهبری جبهه‌های سیاسی قرار بگیرند.
کنایه عطریانفر به رهبران اصلاحات
خبر دیگر از اردوگاه مدعیان اصلاحات آنکه، محمد عطریانفر عضو حزب کارگزاران در گفتگویی ضمن انتقاد از اصلاح‌طلبان گفت: «اشکالی که در جریان دوم خرداد پیدا شده این است که به‌جای تأکید روی مختصات و اصول اصلاح‌طلبی و تعیین ملاک‌های مورد انتظار جامعه، همواره روی افراد دست گذاشته و بعضاً بلاوجه آن‌ها را نماد تمام‌عیار اصلاح‌طلبی معرفی کرده‌ایم و ناخواسته جامعه را دچار سردرگمی نموده و فرضاً گفته‌ایم حسن، حسین، تقی، نقی؛ و تأکید بر اینکه بدون عطف عنایت به اصول فقط این‌ها نماد اصلاحات هستند. درحالی‌که این رویکرد نادرست است.
وی افزود: اگر بخواهیم منطق و عقلانیت را بر رقابت‌هایمان حاکم کنیم ابتدا باید مبانی را تعریف و معیارها را روشن کنیم اگر معیارها را شفاف شد چه‌بسا می‌رسیم به این نکته که شاید نظریاتی که روزی تحت عنوان شاخص‌های مهم اصلاح‌طلبی مدنظر بنده و دیگران بوده است واقعاً با معیارها فاصله بسیار دارد.
تاکتیک انتخاباتی اصلاح‌طلبان برای فاصله‌گذاری با دولت
پروانه سلحشوری: به خاطر حمایت از روحانی شرمنده‌ام
شایان‌ذکر است که یکی از تاکتیک‌های این روزهای مدعیان اصلاحات فاصله‌گذاری با دولتی است که طی 7 سال و 9 ماه گذشته از آن حمایت کرده‌اند و نتیجه حمایتشان جز تورم و گرانی و تشدید مشکلات کشور چیز دیگری نبوده است.
حالا و در شرایطی که تنها 3 ماه به انتخابات مانده، برخی مدعیان اصلاحات جسته‌وگریخته شروع کرده و طی اظهاراتی تبلیغاتی و تاکتیکی از دولت تدبیر و امید انتقاد می‌کنند.
بر همین اساس بود که پروانه سلحشوری، عضو فراکسیون امید مجلس دهم در گفتگویی با بیان اینکه «روحانی سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان را نابود کرده است» گفت: «به خاطر حمایت از روحانی شرمنده‌ام»
فعال سیاسی اصلاح‌طلب و عضو فراکسیون امید مجلس دهم اضافه کرده است: روحانی گاهی حرف‌هایی می‌زند که درد مردم را بیشتر می‌کند. مثلاً گفته «سانتریفیوژ را چرخاندیم و چرخ زندگی مردم را نیز چرخاندیم» اما باید از او پرسید کدام چرخ؟ وضعیت مردم از زمان جنگ بدتر شده و مردم در صف روغن می‌ایستند».
همچنین، فائزه هاشمی فعال سیاسی اصلاح‌طلب هم در مصاحبه‌ای با بیان اینکه «اصلاح‌طلبان فرافکنی می‌کنند» گفته است: «کاهش مشارکت انتخابات به خاطر عملکرد روحانی و اصلاح‌طلبان بود»
وی افزوده است: خود اصلاح‌طلبان در مجلس و در شورای شهر و در سمت‌های مختلف در دولت در این سال‌ها چه عملکرد قابل‌دفاعی دارند؟ این صحبت‌ها فرافکنی است. بهتر از هرکسی می‌دانند که اعمالشان در این سال‌ها مردم را از صندوق‌های رأی دور کرد.
منع افراد دوتابعیتی
از کاندیداتوری در انتخابات
خبر آخر آنکه، نمایندگان مجلس جهت تأمین نظر شورای نگهبان موضوع سن کاندیداها را اصلاح کرده و ایرانی‌الاصل و تابع ایران بودن را به شروط این قانون برای ثبت‌نام کاندیداهای انتخابات اضافه کردند.
 نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی دیروز پارلمان و در جریان اصلاح موادی از قانون انتخابات، دو گروه را از ثبت‌نام از انتخابات ریاست جمهوری منع کردند. بر این اساس، اتباع ایرانی که تابعیت کشور دیگری را دارند و اشخاص غیرایرانی که تابعیت ایران را کسب کرده‌اند، نمی‌توانند در انتخابات ثبت‌نام کنند.
سن کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری
حداقل 40 سال، حداکثر ۷۵ سال
همچنین، شورای نگهبان، بخشی از قانون انتخابات را مغایر با سیاست‌های کلی انتخابات دانست که مجلس آن را اصلاح کرد و بر این اساس، حداقل سن ۴۰ سال تمام شمسی و حداکثر سن ۷۵ سال تمام در هنگام ثبت‌نام به این بخش اضافه شد.