مروری بر حاصل 5 شکست رژیم اشغالگر قدس
ناقوس نابودی صهیونیست ها به صدا درآمد
ناقوس نابودی اسرائیل، رژیمی که روزگاری ارتش متحد چند کشور عربی را ظرف فقط 6 روز منهدم کرده و کیلومترها از خاک این کشورها را به اشغال درآورده بود، برای اولین بار در سال 2000 شنیده شد؛ زمانی که در جنوب لبنان شکست سختی از حزبالله خورد و مجبور به فرار از اراضی اشغالی این کشور شد.
جنگ شش روزه ۵ ژوئن ۱۹۶۷با حمله هوایی ناگهانی صهیونیست ها به پایگاههای هوایی مصر آغاز و این رژیم طی ۶ روز موفق شد کنترل نوار غزه و صحرای سینا را از مصر، قدس شرقی و کرانه باختری رود اردن را از اردن و بلندیهای جولان را از سوریه خارج کنند.۴۳سال گذشت تا اینکه حزبالله به تنهایی چهارمین ارتش قدرتمند دنیا را تحقیر کرد .
در جنگ شش روزه کشورهای عربی همچون عراق، عربستان سعودی، تونس، سودان، مغرب، الجزایر، لیبی و کویت به اسرائیل اعلام جنگ داده و با اعزام نیروهای کمکی به یاری اردن، مصر و سوریه شتافتند، اما رژیم صهیونیستی توانست ارتش متحد اعراب را شکست دهد.
این شکست چنان رعبی در دل سران عرب انداخت که تا سال ها مانع از برخورد جدی آنان با رژیم اشغالگر قدس شد. افسانه شکست ناپذیری صهیونیستها رفته رفته اما، اعراب را علیه مردم مظلوم فلسطین متحد و حتی موجب به وجود آمدن جریان سازش در داخل گروههای فلسطینی شد.
تحقیر اسرائیل
صهیونیست ها که از سال 1982جنوب لبنان را به دلایل واهی اشغال کرده بودند در سال 2000 از سوی مقاومت رزمندگان حزبالله و به طور خفت باری از این مناطق خارج شدند، تا سلسله پیروزیهای مقاومت در این مناطق آغاز شود.
«عرمتی» نام عملیات حزبالله لبنان است که منجر به خروج رژیم غاصب صهیونیستی از خاک لبنان شد. با اجرای این عملیات بینظیر بود که رژیم صهیونیستی به این نتیجه قطعی رسید که پس از این حضور در خاک لبنان غیر ممکن است.
این عقبنشینی از نیمههای شب آغاز شد و کاملا ناگهانی صورت گرفت، به طوری که بسیاری از ادوات جنگی سبک و سنگین صهیونیست ها در خاک لبنان جا ماند. در طول این عقبنشینی به پیشنهاد «عماد مغنیه» معاون جهادی حزبالله لبنان، مجاهدان حزبالله سربازان اشغالگر را تا پشت مرزها تعقیب کردند و بر سرشکستگی اسرائیل باز هم افزودند.
سرهنگ "نوام بن تسفي” يكي از فرماندهان ارتش صهيونيستي است که در واکنش به شكست اسرائيل در جنوب لبنان میگوید: «ما بيست و پنجم ماه مه سال ۲۰۰۰ از جنوب لبنان عقب نشيني نكرديم بلكه فرار كرديم.»
«تسفي»، آخرين افسر صهيونيستي بود كه فرماندهي منطقه غربي در جنوب لبنان (منطقه بنت جبيل) را عهدهدار بود. به گفته وی: «خروج ما از جنوب لبنان عقب نشيني و تاكتيك نبود بلكه فرار از اين منطقه بود نه كمتر نه بيشتر.»
بدین ترتیب تابوی شکست ناپذیری صهیونیست ها با یک شکست سنگین آغاز شد تا راه برای پیروزی ها بعدی هموار گردد.
تحقیر دوباره در جنگ 33 روزه
از تحقیر بینالمللی صهیونیست ها 6 سال میگذشت که اسرائیلی ها در گرما گرم جام جهانی 2006آلمان دوباره به لبنان حمله کردند. بهانه صهیونیستها این بار آزادی دو سرباز صهیونیست بود که در خاک لبنان به دام رزمندگان حزبالله افتاده بودند.
جنگ را صهیونیست ها در تاریخ 13جولای 2006 آغاز کردند، اما پایان نبرد از دست آنها خارج شد تا اینکه شورای امنیت به کمک صهیونیست ها آمد و با قطعنامه ۱۷۰۱ در ساعت ۸:۳۰ صبح ۱۴ اوت ۲۰۰۶ پایان یافت.
این جنگ همانطور که اشاره شد، به بهانه اسارت دو سربازصهیونیست به دست حزبالله و در مرز فلسطین اشغالی و لبنان آغاز شد، در حالی که بعدها با اعتراف سران صهیونیستی و آمریکایی مشخص شد اسرائیل پیش از آن قصد حمله به این کشور را به منظور نابودی حزبالله داشته است.
مركز فرانسوي "محور منطق” «axis of logic» كه در ايالت ماساچوست آمريكا فعاليت ميكند، بعدها خلاصه نسخهاي از گزارش سري خود درباره جنگ ۳۳روزه را منتشر کرد تا ابعاد گسترده تری از شکست سنگین صهیونیست ها معلوم شود.
طبق این گزارش در این جنگ:
* ۲۳ صهيونيست به هلاكت رسيده و بيش از ۷۰۰ نفر زخمي شدند!
* ۱۶۰ دستگاه تانك متعلق به صهیونیست ها منهدم شد و ۶۵ دستگاه از آنها به طور كامل از بين رفت. ۳۸ دستگاه از اين تانك ها نيز از نوع "مركاوا” بودند كه اسرائيل ادعا ميكرد اين تانك ها نابود شدنی نیستند.
* در ناوشكن «ساعر» كه توسط نيروهاي حزبالله منهدم شد بيش از ۲۴ صهيونيست به هلاكت رسيدند این در حالی است که صهیونیست ها گفته بودند در این حادثه فقط 4 نظامی خود را از دست داده اند.
در این جنگ ادواتی از اسرائیل نابود شد که آنها ادعا میکردند، چنان استحکامی دارد که به سختی میتوان آسیبی بر آنها وارد کرد.
دومین شکست سنگین صهیونیست ها از حزبالله لبنان در طی شش سال، آنها را بیش از پیش در عرصههای بینالمللی حقیر نشان داد.
مقامات بلند پايه رژيم صهيونيستي در ششمین روز ازجنگ، از ناتواني اين رژيم براي شكست و نابودي حزبالله سخن گفتند. وزارت خارجه اسرائيل با اعتراف به ناتواني اين رژيم در به تحليل بردن توان حزبالله گفت: «ما مي دانيم كه راه حل نظامي نمي تواند حزبالله لبنان را فلج كند.»
جنگ پس از 33روز با پیروزی قطعی حزبالله لبنان پایان یافت و موجی از شادی و غرور لبنان و کشورهای حامی مقاومت را فراگرفت.
شکست صهیونیست ها نظریات «بن گورین»، رژیم صهیونیستی را بر سر زبانها انداخت که گفته بود «رژیم اسرائیل باید همیشه قوی و پیروز باشد و اولین شکست این رژیم به معنای شروع دورة سقوط و زوال خواهد بود»
شکست در جنگ 22روزه
در زمستان سال 2008 در حالی که بسیاری از مردم دنیا مشغول جشن کریسمس بودند، صهیونیست ها این بار به »غزه»، متراکم ترین نقطه جمعیتی دنیا حمله ور شد.
در میان سکوت جهان و سازمانهای بین المللی، رژیم صهیونیستی زنان و کودکان را قتل عام میکرد. صهیونیست ها از سال 2007 و در پی پیروزی جنبش حماس در انتخابات وشکست جنبش فتح اهدافی چون حمله زميني به نوار غزه براي تصرف تمام این باریکه، به ويژه جداسازي گذرگاه «رفح» از باريكه غزه را دنبال میکردند. نابودي و تخريب تونلهاي ارتباطي نوار غزه با صحراي سينا (مصر) و از بين بردن زيرساختهاي دولت حماس از جمله تمام مراكز نظامي، اداري و زيربنايي از طريق حملات پر شدت هوايي نیز از اهداف صهیونیست ها بود اما جنگ پس از 22روز بدون اینکه صهیونیست ها به اهداف تعیین شده خود دست یافته باشند،پایان یافت.
مقاومت فلسطین در این نبرد بار دیگر زوال رژیم صهیونیستی را جلوتر انداخت و پوشالی بودن قدرت این رژیم را به رخ جهانیان کشید و خسارات مالی و جانی فراوانی را متحمل صهیونیست ها کرد. گوشهای از این خسارات و تلفات بدین قرار است:
- نظامیان به هلاکت رسیده، ۱۰ نفر
- تعداد شهرک نشینان کشته شده ۳ نفر
- تعداد نظامیان زخمی شده: ۷۷۰ نفر
- تعداد شهرک نشینان زخمی شده: ۱۸۲ نفر
- ساختمانهای آسیب دیده، ۱۲۷۹ باب
- خودروهای آسیب دیده، ۲۶۸ دستگاه
- تعداد موشکهای شلیک شده به مناطق اشغالی، ۸۵۱ فروند
- تعداد تانکهای منهدم شده، ۴۷ دستگاه و...
هیمنهای که در 8 روز فروریخت
جنگی که در روز چهارشنبه24/۸/91 علیه مردم نوار غزه آغاز شد، سرانجام پس از گذشت هشت روز، در شامگاه چهارشنبه مورخ ۱/9/91 پایان یافت.
در این جنگ نابرابر، برای اوّلین بار فلسطینیان توانستند «تلآویو» و برخی دیگر از مناطق مهم صهیونیست نشین را در فلسطین اشغالی هدف موشک قرار دهند و قلب رژیم صهیونیستی را به لرزه درآورند. این جنگ میلیونها صهیونیست را در اراضی اشغالی مستأصل و در پناهگاهها زندانی کرد.
نیروهای مقاومت فلسطین در نوار غزه با شلیک ۱۵۰۰ موشک و توپ به سمت مناطق صهیونیست نشین در فلسطین اشغالی، از جمله تلآویو، هرتزلیا، کریات ملاخی، اشدود، بئرالسبع، بیتالمقدس غربی و … و نیز هدف قرار دادن ۲ هواپیمای جنگی، یک هلی کوپتر نظامی و ۲ ناوچه در آبهای ساحلی، مقامات سیاسی و فرماندهان نظامی رژیم صهیونیستی را به شدت دچار شوک و هراس کردند. مجله اقتصادی اسرائیلی «ذمارکر» یک روز پس از پایان جنگ هشت روزه، طی گزارشی نوشت که این جنگ در ۷ روز اول ۳ میلیارد شیکل معادل ۷۶۷ میلیون دلار برای تلآویو هزینه در بر داشته است.
«آوی دیختر» وزیر دفاع شهری رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد که هزینه ردیابی و مهار موشکهای مقاومت از طریق سامانه موشکی موسوم به «گنبد آهنین» در ۸ روز جنگ، بالغ بر ۲۵ تا ۳۰ میلیون دلار شده است.
«شائول موفاز»، معاون نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی نیز پس از پایان جنگ اذعان کرد که «حماس در این دور پیروز شد و اسرائیل بزرگترین شکست خود را تجربه کرد.»
کودک کشی
از7جولای سال جاری (16تیر) که رژیم صهیونیستی دور جدید حملات خود به غزه را آغاز کرد، هزاران زن و کودک کشته شدند. کودک کشی تنها عایدی صهیونیست ها در این جنگ بود که میتواند به آن افتخار هم بکند!
موج جدید جنایات صهونیست ها، صدای اعتراضات را حتی به قلب آمریکا و اروپا کشانده و روزی نیست که خبری از برگزاری تظاهرات در شهرهای اروپا و آمریکا که دولت ها و رسانه هایشان، اصلی ترین حامیان صهونیست ها هستند، علیه جنایات وحشیانه این رژیم منتشر نشود. این اعتراض ها حتی به کابینه انگلیس هم کشید و "سعیده وارسی” عضو مجلس اعیان و وزیراموراقلیتهای دینی انگلیس در اعتراض به سیاستهای حمایتی دولت از رژیم صهیونیستی از سمت خوداستعفا کرد. صهیونیست ها بدون هیچ پیش شرطی آتش بس 72ساعته را پذیرفتند و حالا با گذشت بیش از یکماه از جنگ با برخی از پیش شرطهای گروههای مقاومت موافقت کردند. اما برخی زیاده خواهیهای آنها باعث شد این جنگ از سر گرفته شود، هر چند همین امروز و در حالی که جنگ هنوز پایان نیافته نیز میتوان گفت، صهیونیست ها شکست خورده اند.
شکست در این جنگ رسانه ها و مقامات صهیونیستی را هم وادار به اعتراف کرده است. روزنامه «یدیعوت آحارونوت» در توصیف شکست «اسرائیل» در جنگ غزه واژه «فرار» را برگزید و نوشت: "ارتش اسرائیل ازغزه فرارکرد.»
روزنامه «معاریو» هم از شکست ارتش «اسرائیل» در جنگ با نیروهای مقاومت انتقاد کرد و نوشت: «نظامیان و اعضای کابینه نتانیاهو به دلیل شکست در جنگ غزه به اتهام زنی به یکدیگر روی آورده اند.»
کانال۱۰ تلویزیون رژیم صهیونیستی هم با اشاره به سانسور خبرهای مربوط به کشته شدگان «ارتش اسرائیل» گزارش داد که تعداد کشتههای جنگ غزه ۴برابرتلفات جنگ۳۳روزه بود.
پایگاه «الشرق الاوسط» اما با انتشار گزارش فاش شدهای از اجلاس کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی تعداد تلفات صهونیست ها در جنگ را رقمی فراتر از آمارهای اعلام شده عنوان کرد و نوشت: «تاکنون ۴۹۷ سرباز و ۱۱۳ افسر اسرائیلی در جنگ غزه کشته و ۷۸۹ سرباز و ۳۶۲ افسر زخمی شدهاند. براساس همین گزارش ۳۱۱ سرباز اسرائیلی هم برای فرار از جنگ به خود شلیک کرده اند.»
«عبدالباری عطوان» نویسنده مشهور عرب در تحلیل شکست صهیونیستها اعلام کرده که نتانیاهو آتشبس را نه از روی عطوفت به کودکان غزه بلکه به خاطر اینکه او یک بزدل است پذیرفت.
این نویسنده مشهور عرب با اشاره به تلفات سنگین صهیونیست ها و عدم دستیابی این رژیم به اهداف تعیین شده در جنگ افزود: «ارتش اسرائیل به عنوان چهارمین ارتش قوی جهان نتوانست حتی یک متر از غزه را تصرف کند.»
هرچند ساعتی پس ازآتش بس 72ساعته اسرائیل مجددا حملات خود رابه نوار غزه آماده کرد، اما به نظر میرسد رژیم صهیونیستی باید خود را برای چهارمین شکست بزرگ خود طی 10سال آینده آماده کند. شکستی که از هم اکنون تاثیرات آن در بعد جهانی و داخلی علیه اسرائیل آشکار شده است. گروههای مقاومت بر ایستادگی و لزوم تحقق پیش شرطهای خود برای آتش بس دائمی تاکید دارند، و خبر ها از اردوگاه اسرائیل از سردرگمی و در هم ریختگی دولت و ارتش حکایت دارد.
گردآوری و تنظیم اکبر شهبازی
برخی منابع مورد استفاده:
پایگاه خبری الانتقادنت-روزنامه جمهوري اسلامي -رضوی سلمان، «پیامدهای جنگ غزه بر عرصه داخلی رژیم صهیونیستی»، پایگاه اطلاعرسانی فلسطین،روزنامه هاآرتص، فرهنگنامه آزاد مقاومت اسلامی و...
در جنگ شش روزه کشورهای عربی همچون عراق، عربستان سعودی، تونس، سودان، مغرب، الجزایر، لیبی و کویت به اسرائیل اعلام جنگ داده و با اعزام نیروهای کمکی به یاری اردن، مصر و سوریه شتافتند، اما رژیم صهیونیستی توانست ارتش متحد اعراب را شکست دهد.
این شکست چنان رعبی در دل سران عرب انداخت که تا سال ها مانع از برخورد جدی آنان با رژیم اشغالگر قدس شد. افسانه شکست ناپذیری صهیونیستها رفته رفته اما، اعراب را علیه مردم مظلوم فلسطین متحد و حتی موجب به وجود آمدن جریان سازش در داخل گروههای فلسطینی شد.
تحقیر اسرائیل
صهیونیست ها که از سال 1982جنوب لبنان را به دلایل واهی اشغال کرده بودند در سال 2000 از سوی مقاومت رزمندگان حزبالله و به طور خفت باری از این مناطق خارج شدند، تا سلسله پیروزیهای مقاومت در این مناطق آغاز شود.
«عرمتی» نام عملیات حزبالله لبنان است که منجر به خروج رژیم غاصب صهیونیستی از خاک لبنان شد. با اجرای این عملیات بینظیر بود که رژیم صهیونیستی به این نتیجه قطعی رسید که پس از این حضور در خاک لبنان غیر ممکن است.
این عقبنشینی از نیمههای شب آغاز شد و کاملا ناگهانی صورت گرفت، به طوری که بسیاری از ادوات جنگی سبک و سنگین صهیونیست ها در خاک لبنان جا ماند. در طول این عقبنشینی به پیشنهاد «عماد مغنیه» معاون جهادی حزبالله لبنان، مجاهدان حزبالله سربازان اشغالگر را تا پشت مرزها تعقیب کردند و بر سرشکستگی اسرائیل باز هم افزودند.
سرهنگ "نوام بن تسفي” يكي از فرماندهان ارتش صهيونيستي است که در واکنش به شكست اسرائيل در جنوب لبنان میگوید: «ما بيست و پنجم ماه مه سال ۲۰۰۰ از جنوب لبنان عقب نشيني نكرديم بلكه فرار كرديم.»
«تسفي»، آخرين افسر صهيونيستي بود كه فرماندهي منطقه غربي در جنوب لبنان (منطقه بنت جبيل) را عهدهدار بود. به گفته وی: «خروج ما از جنوب لبنان عقب نشيني و تاكتيك نبود بلكه فرار از اين منطقه بود نه كمتر نه بيشتر.»
بدین ترتیب تابوی شکست ناپذیری صهیونیست ها با یک شکست سنگین آغاز شد تا راه برای پیروزی ها بعدی هموار گردد.
تحقیر دوباره در جنگ 33 روزه
از تحقیر بینالمللی صهیونیست ها 6 سال میگذشت که اسرائیلی ها در گرما گرم جام جهانی 2006آلمان دوباره به لبنان حمله کردند. بهانه صهیونیستها این بار آزادی دو سرباز صهیونیست بود که در خاک لبنان به دام رزمندگان حزبالله افتاده بودند.
جنگ را صهیونیست ها در تاریخ 13جولای 2006 آغاز کردند، اما پایان نبرد از دست آنها خارج شد تا اینکه شورای امنیت به کمک صهیونیست ها آمد و با قطعنامه ۱۷۰۱ در ساعت ۸:۳۰ صبح ۱۴ اوت ۲۰۰۶ پایان یافت.
این جنگ همانطور که اشاره شد، به بهانه اسارت دو سربازصهیونیست به دست حزبالله و در مرز فلسطین اشغالی و لبنان آغاز شد، در حالی که بعدها با اعتراف سران صهیونیستی و آمریکایی مشخص شد اسرائیل پیش از آن قصد حمله به این کشور را به منظور نابودی حزبالله داشته است.
مركز فرانسوي "محور منطق” «axis of logic» كه در ايالت ماساچوست آمريكا فعاليت ميكند، بعدها خلاصه نسخهاي از گزارش سري خود درباره جنگ ۳۳روزه را منتشر کرد تا ابعاد گسترده تری از شکست سنگین صهیونیست ها معلوم شود.
طبق این گزارش در این جنگ:
* ۲۳ صهيونيست به هلاكت رسيده و بيش از ۷۰۰ نفر زخمي شدند!
* ۱۶۰ دستگاه تانك متعلق به صهیونیست ها منهدم شد و ۶۵ دستگاه از آنها به طور كامل از بين رفت. ۳۸ دستگاه از اين تانك ها نيز از نوع "مركاوا” بودند كه اسرائيل ادعا ميكرد اين تانك ها نابود شدنی نیستند.
* در ناوشكن «ساعر» كه توسط نيروهاي حزبالله منهدم شد بيش از ۲۴ صهيونيست به هلاكت رسيدند این در حالی است که صهیونیست ها گفته بودند در این حادثه فقط 4 نظامی خود را از دست داده اند.
در این جنگ ادواتی از اسرائیل نابود شد که آنها ادعا میکردند، چنان استحکامی دارد که به سختی میتوان آسیبی بر آنها وارد کرد.
دومین شکست سنگین صهیونیست ها از حزبالله لبنان در طی شش سال، آنها را بیش از پیش در عرصههای بینالمللی حقیر نشان داد.
مقامات بلند پايه رژيم صهيونيستي در ششمین روز ازجنگ، از ناتواني اين رژيم براي شكست و نابودي حزبالله سخن گفتند. وزارت خارجه اسرائيل با اعتراف به ناتواني اين رژيم در به تحليل بردن توان حزبالله گفت: «ما مي دانيم كه راه حل نظامي نمي تواند حزبالله لبنان را فلج كند.»
جنگ پس از 33روز با پیروزی قطعی حزبالله لبنان پایان یافت و موجی از شادی و غرور لبنان و کشورهای حامی مقاومت را فراگرفت.
شکست صهیونیست ها نظریات «بن گورین»، رژیم صهیونیستی را بر سر زبانها انداخت که گفته بود «رژیم اسرائیل باید همیشه قوی و پیروز باشد و اولین شکست این رژیم به معنای شروع دورة سقوط و زوال خواهد بود»
شکست در جنگ 22روزه
در زمستان سال 2008 در حالی که بسیاری از مردم دنیا مشغول جشن کریسمس بودند، صهیونیست ها این بار به »غزه»، متراکم ترین نقطه جمعیتی دنیا حمله ور شد.
در میان سکوت جهان و سازمانهای بین المللی، رژیم صهیونیستی زنان و کودکان را قتل عام میکرد. صهیونیست ها از سال 2007 و در پی پیروزی جنبش حماس در انتخابات وشکست جنبش فتح اهدافی چون حمله زميني به نوار غزه براي تصرف تمام این باریکه، به ويژه جداسازي گذرگاه «رفح» از باريكه غزه را دنبال میکردند. نابودي و تخريب تونلهاي ارتباطي نوار غزه با صحراي سينا (مصر) و از بين بردن زيرساختهاي دولت حماس از جمله تمام مراكز نظامي، اداري و زيربنايي از طريق حملات پر شدت هوايي نیز از اهداف صهیونیست ها بود اما جنگ پس از 22روز بدون اینکه صهیونیست ها به اهداف تعیین شده خود دست یافته باشند،پایان یافت.
مقاومت فلسطین در این نبرد بار دیگر زوال رژیم صهیونیستی را جلوتر انداخت و پوشالی بودن قدرت این رژیم را به رخ جهانیان کشید و خسارات مالی و جانی فراوانی را متحمل صهیونیست ها کرد. گوشهای از این خسارات و تلفات بدین قرار است:
- نظامیان به هلاکت رسیده، ۱۰ نفر
- تعداد شهرک نشینان کشته شده ۳ نفر
- تعداد نظامیان زخمی شده: ۷۷۰ نفر
- تعداد شهرک نشینان زخمی شده: ۱۸۲ نفر
- ساختمانهای آسیب دیده، ۱۲۷۹ باب
- خودروهای آسیب دیده، ۲۶۸ دستگاه
- تعداد موشکهای شلیک شده به مناطق اشغالی، ۸۵۱ فروند
- تعداد تانکهای منهدم شده، ۴۷ دستگاه و...
هیمنهای که در 8 روز فروریخت
جنگی که در روز چهارشنبه24/۸/91 علیه مردم نوار غزه آغاز شد، سرانجام پس از گذشت هشت روز، در شامگاه چهارشنبه مورخ ۱/9/91 پایان یافت.
در این جنگ نابرابر، برای اوّلین بار فلسطینیان توانستند «تلآویو» و برخی دیگر از مناطق مهم صهیونیست نشین را در فلسطین اشغالی هدف موشک قرار دهند و قلب رژیم صهیونیستی را به لرزه درآورند. این جنگ میلیونها صهیونیست را در اراضی اشغالی مستأصل و در پناهگاهها زندانی کرد.
نیروهای مقاومت فلسطین در نوار غزه با شلیک ۱۵۰۰ موشک و توپ به سمت مناطق صهیونیست نشین در فلسطین اشغالی، از جمله تلآویو، هرتزلیا، کریات ملاخی، اشدود، بئرالسبع، بیتالمقدس غربی و … و نیز هدف قرار دادن ۲ هواپیمای جنگی، یک هلی کوپتر نظامی و ۲ ناوچه در آبهای ساحلی، مقامات سیاسی و فرماندهان نظامی رژیم صهیونیستی را به شدت دچار شوک و هراس کردند. مجله اقتصادی اسرائیلی «ذمارکر» یک روز پس از پایان جنگ هشت روزه، طی گزارشی نوشت که این جنگ در ۷ روز اول ۳ میلیارد شیکل معادل ۷۶۷ میلیون دلار برای تلآویو هزینه در بر داشته است.
«آوی دیختر» وزیر دفاع شهری رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد که هزینه ردیابی و مهار موشکهای مقاومت از طریق سامانه موشکی موسوم به «گنبد آهنین» در ۸ روز جنگ، بالغ بر ۲۵ تا ۳۰ میلیون دلار شده است.
«شائول موفاز»، معاون نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی نیز پس از پایان جنگ اذعان کرد که «حماس در این دور پیروز شد و اسرائیل بزرگترین شکست خود را تجربه کرد.»
کودک کشی
از7جولای سال جاری (16تیر) که رژیم صهیونیستی دور جدید حملات خود به غزه را آغاز کرد، هزاران زن و کودک کشته شدند. کودک کشی تنها عایدی صهیونیست ها در این جنگ بود که میتواند به آن افتخار هم بکند!
موج جدید جنایات صهونیست ها، صدای اعتراضات را حتی به قلب آمریکا و اروپا کشانده و روزی نیست که خبری از برگزاری تظاهرات در شهرهای اروپا و آمریکا که دولت ها و رسانه هایشان، اصلی ترین حامیان صهونیست ها هستند، علیه جنایات وحشیانه این رژیم منتشر نشود. این اعتراض ها حتی به کابینه انگلیس هم کشید و "سعیده وارسی” عضو مجلس اعیان و وزیراموراقلیتهای دینی انگلیس در اعتراض به سیاستهای حمایتی دولت از رژیم صهیونیستی از سمت خوداستعفا کرد. صهیونیست ها بدون هیچ پیش شرطی آتش بس 72ساعته را پذیرفتند و حالا با گذشت بیش از یکماه از جنگ با برخی از پیش شرطهای گروههای مقاومت موافقت کردند. اما برخی زیاده خواهیهای آنها باعث شد این جنگ از سر گرفته شود، هر چند همین امروز و در حالی که جنگ هنوز پایان نیافته نیز میتوان گفت، صهیونیست ها شکست خورده اند.
شکست در این جنگ رسانه ها و مقامات صهیونیستی را هم وادار به اعتراف کرده است. روزنامه «یدیعوت آحارونوت» در توصیف شکست «اسرائیل» در جنگ غزه واژه «فرار» را برگزید و نوشت: "ارتش اسرائیل ازغزه فرارکرد.»
روزنامه «معاریو» هم از شکست ارتش «اسرائیل» در جنگ با نیروهای مقاومت انتقاد کرد و نوشت: «نظامیان و اعضای کابینه نتانیاهو به دلیل شکست در جنگ غزه به اتهام زنی به یکدیگر روی آورده اند.»
کانال۱۰ تلویزیون رژیم صهیونیستی هم با اشاره به سانسور خبرهای مربوط به کشته شدگان «ارتش اسرائیل» گزارش داد که تعداد کشتههای جنگ غزه ۴برابرتلفات جنگ۳۳روزه بود.
پایگاه «الشرق الاوسط» اما با انتشار گزارش فاش شدهای از اجلاس کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی تعداد تلفات صهونیست ها در جنگ را رقمی فراتر از آمارهای اعلام شده عنوان کرد و نوشت: «تاکنون ۴۹۷ سرباز و ۱۱۳ افسر اسرائیلی در جنگ غزه کشته و ۷۸۹ سرباز و ۳۶۲ افسر زخمی شدهاند. براساس همین گزارش ۳۱۱ سرباز اسرائیلی هم برای فرار از جنگ به خود شلیک کرده اند.»
«عبدالباری عطوان» نویسنده مشهور عرب در تحلیل شکست صهیونیستها اعلام کرده که نتانیاهو آتشبس را نه از روی عطوفت به کودکان غزه بلکه به خاطر اینکه او یک بزدل است پذیرفت.
این نویسنده مشهور عرب با اشاره به تلفات سنگین صهیونیست ها و عدم دستیابی این رژیم به اهداف تعیین شده در جنگ افزود: «ارتش اسرائیل به عنوان چهارمین ارتش قوی جهان نتوانست حتی یک متر از غزه را تصرف کند.»
هرچند ساعتی پس ازآتش بس 72ساعته اسرائیل مجددا حملات خود رابه نوار غزه آماده کرد، اما به نظر میرسد رژیم صهیونیستی باید خود را برای چهارمین شکست بزرگ خود طی 10سال آینده آماده کند. شکستی که از هم اکنون تاثیرات آن در بعد جهانی و داخلی علیه اسرائیل آشکار شده است. گروههای مقاومت بر ایستادگی و لزوم تحقق پیش شرطهای خود برای آتش بس دائمی تاکید دارند، و خبر ها از اردوگاه اسرائیل از سردرگمی و در هم ریختگی دولت و ارتش حکایت دارد.
گردآوری و تنظیم اکبر شهبازی
برخی منابع مورد استفاده:
پایگاه خبری الانتقادنت-روزنامه جمهوري اسلامي -رضوی سلمان، «پیامدهای جنگ غزه بر عرصه داخلی رژیم صهیونیستی»، پایگاه اطلاعرسانی فلسطین،روزنامه هاآرتص، فرهنگنامه آزاد مقاومت اسلامی و...