kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۵۰۷۹
تاریخ انتشار : ۱۵ آذر ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۹

اهالی بندر امام خواستار برخورد با مقصران آبگرفتگی شدند

چندین روز بعد از بارندگی و آبگرفتگی شدید در بندرامام خمینی در خوزستان، اهالی این شهر با اعتراض نسبت به زمان طولانی آبگرفتگی در خیابان‌ها و منازل، از شهرداری و شورای شهر انتقاد کرده و خواستار برخورد با مقصران و امدادرسانی بیشتر به خانوارهای آسیب‌دیده شدند.



در پی بارندگی شدید در روزهای اخیر،  که بیشترین حجم آن با ۱۶۸ میلیمتر در شهرستان ماهشهر گزارش شده بود، این شهرستان با آبگرفتگی شدید منازل و معابر روبه رو شد. با وجود فروکش کردن آب از خیابان‌های ماهشهر اما هنوز بخشی از خیابان‌های بندر امام خمینی (سربندر) با آبگرفتگی مواجه است. شهر بندرامام خمینی (سربندر) جزو شهرستان ماهشهر در جنوب خوزستان است و دومین بندر بزرگ کشور به شمار می‌رود.
شب شنبه تعدادی از شهروندان سربندر در اعتراض به عملکرد شهرداری و شورای شهر بندرامام تجمع کرده و خواستار پاسخگویی مسئولان نسبت به طولانی بودن روند آبگرفتگی پس از باران و خسارت به منازل مردم شدند.
همچنین در بخشی از این اعتراضات که آغاجری نماینده ماهشهر در مجلس نیز حضور داشت، یک زن در میان تجمع‌کنندگان که از ناحیه دست دچار معلولیت است، گفت: خانه و زندگی من زیر آب است، با یک دست، مستمری‌بگیر هستم. دادستان عمومی و انقلاب بندرامام خمینی هم  با انتشار اطلاعیه‌ای از تشکیل پرونده در زمینه آبگرفتگی این شهر و تقصیرات احتمالی خبر داد.
معترضین مهم‌ترین مطالبه اهالی بندر امام را ارزیابی و مشخص کردن خسارت‌های ناشی از بارندگی عنوان کردند و گفتند: شهروندان سربندر خواستار محاکمه و برخورد با خاطیان در این حادثه آبگرفتگی هستند. آنها افزودند: با گذشت حدود یک هفته از بارندگی‌ها اما هنوز آبگرفتگی در سه نقطه شهر بندرامام خمینی ادامه دارد و آب از محله‌های ۶۲ دستگاه، منازل شهرداری و کوچه‌های ۲۵۰ دستگاه تخلیه نشده که بیش از یک هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی را شامل می‌شود. آنها با انتقاد از مسئولان سربندر در رسیدگی به مشکلات مردم در جریان آبگرفتگی، افزودند: نماینده مجلس بعد از چهار روز به شهر آمد، امام جمعه نیز تنها با همراهی حجت‌الاسلام موسوی‌فرد در مناطق آب گرفته حضور یافت و اعضای شورای شهر نیز بعد از حضور نماینده ولی فقیه دراستان و رسانه‌ای شدن آبگرفتگی‌ها بعد از چند روز غیبت، پیدایشان شد.  به گفته معترضان: در دو روز اول آبگرفتگی، هیچکدام از پمپ‌های سطح شهر مربوط به شهرداری روشن نبود و همه پمپ‌های شرکت آبفا نیز به دلیل خرابی از کار افتاده بود. به گفته  آنها یکی از مشکلات سربندر این است که اغلب مسئولان آن غیربومی‌هستند یا در این شهر سکونت ندارند، به طور مثال شهردار غیربومی‌است و خانواده برخی از اعضا نیز در این شهر ساکن نیستند.
آنها با‌ اشاره به نیاز شدید مردم سربندر به آب  آشامیدنی، بخاری و موکت، گفت: با وجودی که هلال‌احمر و ستاد اجرایی فرمان امام امکانات و آذوقه و کمک‌های امدادی زیادی به این شهر ارسال کردند اما به دلیل اینکه تقسیم وظایف به خوبی صورت نگرفته، این کمک‌ها بین مردم توزیع نشده و در انبارها مانده است. آنها اظهار داشتند: کمک‌های ناچیزی از مردم سربندر جمع‌آوری کردیم و میان مردم خسارت‌دیده توزیع  شداما با توجه به شدت آسیب به خانه‌های مردم این کمک‌ها کافی نبوده است. بر اساس اعلام بهداشت شهرستان، آب شهر قابل  آشامیدن نیست و مردم باید از آب بسته‌بندی استفاده کنند، در حالی که آب مورد نیاز آنها تامین نشده است. در حال حاضر بیشتر وسایل اهالی سربندر با آبگرفتگی از بین رفته و با توجه به سرمای هوا، مردم نیاز به بخاری و موکت دارند.
فرماندار ماهشهر  نیز اظهار داشت:  باید قبل از بارندگی اقداماتی همچون لایروبی جوی‌های خیابان انجام می‌شد اما این کار نشده بود و بسیاری از جوی‌ها به وسیله زباله و نخاله مسدود شده و کانال خروجی آب‌های سطحی شهر به سمت خارج از شهر نیز بسته و تبدیل به نیزار شده بود، شهرداری و شورای شهر به رغم مصوبات و تأکیدات شورای بحران شهرستان، در این زمینه سهل‌انگاری کرده‌اند.
بیرانوند با‌ اشاره به افزایش ۲۰ برابر ظرفیت پمپ‌های شهر برای تخلیه آبگرفتگی‌ها، ادامه داد: البته با این حجم از بارندگی در مدت یک روز، حتی در صورت لایروبی، شهر با آبگرفتگی مواجه می‌شد اما اگر این اقدامات انجام می‌شد مشکل کمتری داشتیم.
بیرانوند افزود: در حال حاضر آب از همه شهر تخلیه و از منازل نیز خارج شده است، شستشوی معابر در حال انجام و پس از آن ضدعفونی معابر انجام خواهد شد.