kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۳۹۸۱
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۷

نخستین ارقام چای ایرانی به نام‌های «کاشف» و «لاهیج» به ثبت رسید

رئیس‌ پژوهشکده چای موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور گفت: در جلسه کمیته رقم موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی دو رقم چای با اسامی «کاشف» و «لاهیج» به ثبت رسید.

علی سراجی، در گفت‌و‌گو با ایرنا
با‌ اشاره به اینکه پس از گذشت ۱۲۰ سال از عمر محصول چای در ایران تا کنون ارقام ایرانی از چای در کشور معرفی نشده بود، خاطر نشان کرد: معرفی دو رقم اخیر از چای که به همت پژوهشگران پژوهشکده چای پس از ۲۰ سال کار مستمر تحقیقاتی به انجام رسید، به عنوان نخستین ارقام معرفی شده چای داخلی در کشور است که در نوع خود اقدامی بسیار ارزشمند است.
رئیس ‌پژوهشکده چای موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور گفت: محققان گروه ژنتیک و به‌نژادی به رهبری دکتر مهران غلامی و مهندس کوروش فلک رو (رئیس‌گروه ژنتیک و به نژادی پژوهشکده چای) به مدت حدود ۲۰ سال فعالیت تحقیقاتی در قالب پروژه‌های مختلف در طرح گزینش کلونی انتخاب بوته‌های برتر چای در تمامی مناطق چایکاری موفق به دست یابی به ۷۵ ژنوتیپ از چای داخلی شدند.  
سراجی افزود: از بین ژنوتیپ‌های حاصل شده چندین ژنوتیپ به عنوان کلون‌های امیدبخش در دستور کار پژوهشکده برای معرفی رقم از سال ۱۳۹۷ قرار گرفت که کلون‌های ۱۰۰ و ۴۴۴ دو ژنوتیپ برتر از مجموعه ژنوتیپ‌های داخلی در قالب گزارش معرفی رقم در دستور کار پژوهشکده چای و ستاد موسسه تحقیقات علوم باغبانی قرار گرفت.  
وی با ‌اشاره به ثبت ارقام مذکور پس از بازدیدها، تهیه گزارش و انجام داوری‌ها گفت: کلون امیدبخش ۱۰۰ به احترام پدر چای ایران مرحوم کاشف السلطنه به نام رقم «کاشف» و کلون ۴۴۴ به دلیل منشا اولیه ژنوتیپ‌های انتخابی از شهر لاهیجان به نام رقم «لاهیج» ثبت و به جامعه چای کشور معرفی می‌شوند.  
سراجی ابراز امیدواری کرد که پژوهشکده چای با همکاری معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، سازمان چای کشور، صندوق حمایت از توسعه صنعت چای کشور و بخش خصوصی مرتبط با تکثیر و تولید انبوه محصول در توسعه این ارقام با عملکرد مطلوب کمی (بین پنج تا هفت تن برداشت برگ سبز کاملا استاندارد - یک غنچه و دو برگ - در هکتار) اقدام لازم را به انجام رساند.