kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۲۷۵۵
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۴
کارشناسان بین‌المللی:

سیاست‌های کلی آمریکا با آمدن بایدن تغییر نمی‌کند

کارشناسان بین‌المللی در خصوص روند حرکت سیاست خارجی آمریکا در صورت قطعی شدن پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری این کشور، عنوان داشتند که نباید منتظر تغییرات بنیادین در دولت وی بود.

شماری از کارشناسان بین‌المللی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر، نظرات خود درباره سیاست خارجی آمریکا را در صورت قطعی شدن پیروزی بایدن مطرح کردند.
پروفسور ریچارد فالک، استاد بازنشسته دانشگاه پرینستون آمریکا در گفت‌وگو با مهر گفته است: اگر بایدن به کاخ سفید راه یابد، سیاست خارجی ایالات‌متحده تغییر ملموسی نخواهد داشت.
پروفسور نورشین آتش اوغلو گونِی، عضو هیئت سیاست‌گذاری ریاست جمهوری ترکیه نیز اظهار داشته است: سیاست‌های اصولی و بنیادی آمریکا دچار تغییر نخواهد شد. هم در دوران جنگ سرد و هم بعد از جنگ سرد، اولویت‌های راهبردی آمریکا دستخوش تغییر نشده است. فقط در شیوه بیان و زبان سیاسی آمریکا تغییراتی ایجاد خواهد شد.
همچنین، پروفسور نادر انتصار، رئیس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آلاباما جنوبی در مصاحبه با مهر گفته است: خطوط سیاست خارجی ایالات متحده در صورت ریاست جمهوری جو بایدن تغییر محسوسی نخواهد کرد.
احتمال بحران بزرگ فلج‌کننده
و درگیری‌های جدی داخلی در آمریکا
خبرگزاری مهر در گفت‌وگوهایی که با کارشناسان بین‌المللی انجام داده، نظر آنان را درباره ناآرامی‎‌های پسا انتخاباتی و جنگ داخلی در آمریکا نیز پرسیده است.
پروفسور ویلیام بی من، استاد و رئیس گروه مردم شناسی دانشگاه مینه سوتا در این زمینه گفته است: این حقیقت دارد که گروه‌هایی با تمام قوا از دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، حمایت می‌کنند. این گروه‌ها مسلح هستند و وجود سلاح گرم در دستان آنها بر اساس متمم دوم قانون اساسی آمریکا که به شهروندان اجازه مالکیت و استفاده از اسلحه را می‌دهد بدون اشکال است. ما نه می‌دانیم که چه تعداد از این گروه‌های مسلح در آمریکا وجود دارد و نه اینکه چه تعدادی عضو این گروه‌ها هستند. آنچه می‌دانیم این است که برخی از اعضای این گروه‌ها اعلام کرده‌اند اگر ترامپ مجدداً به عنوان رئیس جمهور انتخاب نشود، اسلحه به دست گرفته و به میدان می‌آیند. در این میان این هراس نیز وجود دارد که اگر ترامپ در انتخابات ماه نوامبر شکست بخورد، نتیجه را نپذیرفته و حاضر به ترک کاخ سفید نشود.
پروفسور ریچارد فالک نیز خاطرنشان کرده است: احتمال بحران بزرگ فلج‌کننده و درگیری‌های جدی داخلی را نمی‌توان از نظر دور داشت. تردیدی نیست که واقعیت‌های داخلی ایالات‌متحده در این مرحله کاملاً ترسناک است و یک انتخابات مورد اختلاف می‌تواند مانند جرقه‌ای باشد که کشور را شعله‌ور کند. پیش‌بینی اینکه این خشونت‌ها چه شکلی به خود می‌گیرد و اینکه آیا ترامپ در رابطه با به چالش کشیده شدن خود با آرای الکترالی که او را از قدرت کنار زده، آشوب ایجاد می‌کند یا حداقل در شعله‌های آن می‌دمد، دشوار است. اگر چنین موضوعی اتفاق بیفتد، خشونت گسترده جناح راست می‌تواند با اقدامات مختلفی همراه شود تا رفتار غیرقانونی برخاسته از وحشت داخلی را تحت کنترل درآورد. بدون شک این موضوع با واکنش‌های گسترده‌ای از سوی جناح چپ قدرت همراه خواهد بود که می‌تواند طیفی از اعتراضات مسالمت‌آمیز تا اقدامات رادیکال‌تر را در کل کشور در برگیرد. آینده دموکراسی ایالات‌متحده، هرگز یا حداقل از زمان جنگ داخلی آمریکا در اوایل دهه ۱۸۶۰ این چنین در معرض خطر نبوده است.
همچنین، نادر انتصار، رئیس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آلاباما جنوبی به مهر گفته است: نمی‌توانیم احتمال ناآرامی و خشونت پس از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ را نادیده بگیریم. جامعه آمریکا به شدت مسلح است و فروش اسلحه در هفته‌های اخیر سر به فلک کشیده است. چندین گروه مسلح افراطی وجود دارند که از طرفداران سرسخت ترامپ هستند و احتمال دارد اگر او در انتخابات برنده نشود، آنها به طور آشکارا در کشور خرابی‌هایی به وجود بیاورند. در گذشته، ترامپ این گروه‌ها را تحریک کرده است و آنها در چندین شهر ایالات متحده به فعالیت‌های مخرب پرداخته‌اند.