kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۹۳۶۸
تاریخ انتشار : ۰۵ مهر ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۱
رئیس بنیاد مستضعفان:

همزمان با شکست حصر آبادان تحریم فولاد را شکستیم

رئیس بنیاد مستضعفان با‌ اشاره به استخدام ۸۷ درصد نیروی مورد نیاز در مراحل مختلف فولادسازی کاوه از جوانان بومی‌هرمزگانی گفت: همزمان با شکست حصر آبادان تحریم صنعت فولاد ‌به دست جوانان متخصص ایرانی شکسته شد.




به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، سیدپرویز فتاح، در مراسم افتتاح مرحله دوم فولادسازی شرکت فولاد کاوه جنوب کیش اظهار داشت:
این پروژه در شرایط تحریم بسیار سخت شروع شد و خوشبختانه با تلاش شبانه‌روزی به نتیجه رسید، این سختی‌ها از 7 ماه گذشته با شرایط کرونا پیچیده‌تر نیز شد اما با تمام شرایط به سرانجام رسید.
وی گفت: این پروژه مصداق بارز اقتصاد مقاومتی است که با تکیه بر توان داخلی ایجاد شده، در این پروژه سعی شده 87 درصد تامین نیرو از جوانان بومی‌و تحصیل کرده و فنی استان هرمزگان استفاده شود.
وی ادامه داد: این آمار خوبی برای‌ اشتغال‌زایی و استفاده از ظرفیت جوانان خوب هرمزگانی است.
فتاح تصریح کرد: سرمایه‌گذاری سنگینی در فولاد کاوه انجام شده و بیش از 10 هزار میلیارد تومان هزینه صرف شده و از منابع مختلف جذب اعتبار صورت گرفته‌ است. افتتاح  مرحله 2 فولاد کاوه جنوب کیش، در سالروز پیروزی عملیات ثامن‌الائمه و شکست حصر آبادان انجام شد و با افتتاح این مرحله ، تحریم صنعت فولاد نیز به دست جوانان متخصص ایرانی شکست.
وی با تأکید بر اینکه بنیاد مستضعفان در کنار دولت است گفت: هیچ مشکلی میان بنیاد و دولت وجود ندارد و همراهی و همکاری خوبی با دولت داریم، به مردم اطمینان می‌دهیم پروژه‌های
نیمه‌تمام بنیاد تا پایان سال آینده به بهره‌برداری برسند.
رئیس بنیاد مستضعفان افزود: این تکمیل پروژه‌ها به این معناست که تحریم و شرایط سخت اقتصادی مانع سرمایه‌گذاری بنیاد نشده، به هیچ وجه پروژه‌‌ای بر زمین نمانده، تعدیل نیرویی صورت نگرفته و حقوق کارکنان نیز سر موعد مقرر پرداخت شده ‌و در اکثر پروژه‌ها افزایش تولید نیز شاهد هستیم.
وی با‌ اشاره به فعالیت‌های محرومیت‌زدایی بنیاد مستضعفان و کمک‌های این بنیاد در زمان شیوع کرونا گفت: در استان هرمزگان چند نقطه را برای رفع محرومان انتخاب کرده‌ایم و کارهای محرومیت‌زدایی در آن نقاط در حال انجام است، در شرایط کرونا نیز در مجموع 1800 میلیارد تومانی کمک به استان‌ها انجام داده‌ایم.
در تولید فولاد به ظرفیت ۵۵ میلیون تن
 در سال ۱۴۰۴ خواهیم رسید‌
سرپرست وزارت صمت گفت: خوشبختانه در چند سال گذشته به واسطه کمک‌هایی که برای اجرای پروژه‌ها به ما شده است توانستیم رتبه ۱۰ تولید فولاد در دنیا را کسب کنیم.
جعفر سرقینی، اظهار داشت: این پروژه بنیاد با دیگر پروژه‌ها در حوزه صنعت تفاوت اساسی
دارد.
وی اضافه کرد:  در سال 91 که تحریم‌ها مسجل شد وضعیت تولید زنجیره فولاد کشور 123  میلیون تن بود، این ظرفیت با وجود تحریم‌ها امروز به 230 میلیون تن رسیده است و با افتتاح این واحد به تنهایی ما به ظرفیت 37 میلیون تن رسیدیم و این قطعا به دلیل کار و روحیه جهادی افرادی است که در این پروژه همکاری داشتند.
وی بیان کرد: خوشبختانه در چند سال گذشته به واسطه کمک‌هایی که به ما شده به‌ویژه از سمت معاون اول رئیس‌جمهوری برای اجرای پروژه‌ها ما توانستیم رتبه 10 تولید فولاد در دنیا را کسب کنیم.
سرقینی ادامه داد: در حالی که در سال گذشته میلادی رشد متوسط تولید در دنیا در حوزه فولاد سه یا سه و نیم درصد بوده ما با رشد شش ونیم درصدی بالاترین رشد را داشتیم و این رشد بسیار اهمیت دارد چرا که در شرایط سخت و با وجود تحریم‌ها به دست آمده است.
وی با‌ اشاره به رکورد صادرات فولاد در سال 98 گفت: در سال 91 ما شش و نیم تن واردات فولاد داشتیم در کنار آن نیز شش و نیم میلیون تن صادرات فولاد داشتیم به مرور توانستیم پیشرفت کنیم و در سال 98 با صادرات 12میلیون تن انواع فولاد رکورد زدیم و این درصورتی بود که فقط حدود 200 تا 300 هزار تن واردات داشتیم.
وی اظهارکرد: در برنامه چشم انداز 1404 یکی از چشم اندازهایی که حتما محقق می‌شود، تولید 55 میلیون فولاد خام خواهد بود.
وی ادامه داد: در حال حاضر 37 میلیون تن فولاد آماده به کار داریم، همچنین 20 میلیون تن فولاد در دست انجام وجود دارد بنابراین قطعا به آمار 55 میلیون تن تولید در سال 1404 خواهیم رسید.
وی با بیان اینکه صنعت فولاد در کشور بومی‌شده است، گفت: ما امروز در کشور می‌توانیم با استفاده از توان متخصصان ایرانی کارهای بزرگی در حوزه فولاد انجام دهیم. الان ما صاحب دانشمند پلی هستیم، پلی یکی از روش‌های تولید آهن سنگین است که متعلق به متخصصان ایرانی است.
وی گفت: خوشبختانه در کنار همه تحریم‌ها ما رشد صنعت 3/5 درصد در سه ماهه اول سال 99 داشتیم، در پتروشیمی‌هم رشد تجربه کرده‌ایم در لوازم خانگی دو و نیم درصد و در آلومینیوم 50 درصد، در فولاد 8 درصد در خودرو هیجده‌ونیم درصد در سیمان 15 درصد رشد داشتیم، علاوه‌بر تامین نیاز کشور صادرات هم داشتیم.