تخت روانچی: آمریکا صلاحیت استفاده از مکانیسم ماشه را ندارد
نماینده دائم ایران در سازمان ملل گفت: آمریکا صلاحیت استفاده از مکانیسم ماشه را ندارد. استدلالهای حقوقی اکثریت اعضای شورای امنیت و جمعبندی رئیس آن قاطع و روشن است.
مجید تخت روانچی نماینده دائم ایران در سازمان ملل در سخنرانی خود در نشست مجمع عمومی این سازمان که برای بررسی گزارش سالانه شورای امنیت به مجمع برگزار شده بود، تاکید کرد: آمریکا صلاحیت استفاده از مکانیسم ماشه را ندارد. استدلالهای حقوقی اکثریت اعضای شورای امنیت و جمع بندی رئیس آن قاطع و روشن است و بر اساس آنها آمریکا صلاحیت استفاده از سازوکار بازگشت تحریمهای گذشته را ندارد.
تخت روانچی افزود: آمریکا ماجراجویی خود علیه ایران را به حدی رساند که در اقدامی تروریستی به دستور مستقیم رئیسجمهوری این کشور، قهرمانان منطقهای ضدتروریست شامل سردار سلیمانی را به شهادت رساند و با اینکه اکثر حقوقدانان از این اقدام به عنوان نقض آشکار منشور ملل متحد و حقوق بینالملل یاد کردند، شورای امنیت سکوت کرد. این کشور در ادامه تلاشهای خود، قطعنامهای را برای اعمال تحریم تسلیحاتی علیه ایران ارائه کرد که توسط ۱۳ عضو شورا رد شد.
وی گفت: متعاقب آن، آمریکا با تسلیم نامهای تلاش کرد وانمود کند سازوکار ماشه را فعال کرده است ولی ۱۳ عضو شورای امنیت، ایران و نماینده عالی اتحادیه اروپایی در امور دفاعی و سیاست خارجی، طی نامههایی این اقدام آمریکا را رد کردند.
نشست کمیسیون مشترک برجام
نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور هیئتهای ایران و نمایندگان گروه 1+4 و نماینده اتحادیه اروپا، دیروز(سه شنبه) در هتل پلهکوبورگ شهر وین پایتخت اتریش برگزار شد.
سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران و هلگا اشمید معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ریاست این نشست را برعهده داشتند.
سعید خطیبزاده سخنگوی دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه سوم شهریورماه در نخستین نشست خبری خود درباره برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام در وین بیان کرد: این نشست براساس رویه باید فصلی برگزار میشد که از پیش تعیین شده بود و به خاطر کرونا چند روزی به تعویق افتاده بود و ربطی به تحولات کنونی ندارد. امیدواریم تمامی طرفهای برجام تلاش کنند ایران از برجام منتفع شود.
سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه، صبح سهشنبه (پیش از برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام) گفت: این یک نشست متعارف و به اصطلاح روتین کمیسیون مشترک برجام است که طبق روال موجود در توافق هستهای، هر سه ماه یکبار برگزار میشود.
عراقچی ادامه داد: البته نشست کنونی بهدلیل شیوع کرونا کمی با تاخیر برگزار میشود؛ ولی نشست روز سهشنبه ماهیتاً یک نشست معمولی کمیسیون مشترک است و جلسهای است که طبق روال کاری خود به مسائل مربوط به اجرای برجام چه در بُعد هستهای و چه در بُعد تحریمها میپردازد.
دیروز همزمان و موازی با جلسه کمیسیون مشترک برجام، جلسه کارشناسی برای بحث بر روی برخی موضوعات برگزار شد.
هلگا اشمید، معاون مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا پس از پایان نشست کمیسیون مشترک برجام در توئیتی نوشت: مهم است که ببینیم طرفین در پیدا کردن راهحلی برای حفظ توافق هستهای با ایران متحد هستند.
میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین نشست دیروز کمیسیون مشترک برجام را نشانهای از تعهد کامل طرفهای برجام به توافق هستهای دانست.
عراقچی در سفر به اتریش با الکساندر شلنبرگ وزیر امور خارجه این کشور دیدار و گفتوگو کرد.