kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۷۱۷۱
تاریخ انتشار : ۱۰ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۲
وزیر آموزش و پرورش:

دانش‌آموزان به جز در مناطق قرمز از ۱۵ شهریور به مدرسه می‌روند

وزیر آموزش و پرورش گفت: شنبه روز آغاز سال تحصیلی است و بنا بر این است که همه مدارس به صورت حضوری دایر باشند مگر منطقه‌ای که از سوی ستاد ملی کرونا اعلام شود که قرمز است.

به گزارش ایسنا، محسن حاجی میرزایی در نشست خبری با اصحاب رسانه در آستانه آغاز سال تحصیلی با تأکید بر مراقبت از سلامت دانش‌آموزان، اظهار داشت: حداکثر مراقبت را به عمل خواهیم آورد. مدارس آگاه شده‌اند و دستورالعمل‌ها ابلاغ شده است. تلاش می‌کنیم محیط مناسبی را فراهم کنیم و خانواده‌ها باید مشارکت داشته باشند.
آغاز آموزش‌های تلویزیونی از ۱۵ شهریور
 حاجی میرزایی افزود: از ۱۵ شهریور برنامه‌های آموزشی تلویزیونی شروع می‌شود.در نقاطی که دسترسی اینترنت وجود ندارد تلویزیون می‌تواند آموزش‌های لازم را در اختیار دانش‌آموزان قرار دهد.
رونمایی از شاد جدید
وی با‌اشاره به توسعه ظرفیت‌های شبکه «شاد» گفت: روز پنجشنبه شبکه شاد با ظرفیت‌های جدید رونمایی خواهد شد.
۳۵ درصد مدارس حضوری تدریس می‌کنند
وزیر آموزش و پرورش درباره تعداد و شمار مدارسی که آموزش آنها در کشور به صورت غیرحضوری خواهد بود، گفت: ۳۵ درصد مدارس ما که تعدادشان کمتر از ۵۰ دانش‌آموز است و می‌توانند با رعایت پروتکل‌های بهداشتی فاصله را رعایت کنند، کلاس‌ها طبق روال عادی برقرار است، اما در مورد بقیه مدارس، بحث آموزش حضوری منتفی نیست و اصل بر حضوری بودن آموزش‌ها است. درباره ۶۵ درصد مدارس باقی مانده باید گفت در جایی که تعداد دانش‌آموزان به‌گونه‌ای باشد که رعایت فاصله ممکن نباشد ناگزیر هستیم کلاس‌ها را حضوری برگزار کنیم اما در قالب گروه بندی‌های متفاوت که برخی روزهای فرد و برخی روزهای زوج به مدرسه بیایند. حاجی میرزایی با تاکید بر اینکه در همه مدارس سراسر کشور اصل بر برگزاری حضوری است مگر اینکه رعایت پروتکل‌ها تحت هیچ شرایطی امکان‌پذیر نباشد، اظهار داشت: برنامه‌ریزی‌های جزئی به مدارس واگذار شده که متناسب با وضعیت تصمیم‌گیری می‌کنند و فعالیت آموزشی را آغاز می‌کنند.
 شروع متفاوت سال تحصیلی برای کلاس اولی‌ها
وی درباره حضور کلاس اولی‌ها در مدرسه گفت: کلاس اولی‌ها اهمیت ویژه‌ای برای ما دارند و تاکید ما بر این است که حتی اگر شده به صورت محدود و دونفر دونفر حتما باید به همراه خانواده به مدرسه بروند و با معلم خود آشنا شوند.
 وضعیت آموزش در حاشیه شهرها
وزیر آموزش و پرورش درباره روند آموزش در حاشیه شهرها افزود: هرجا تعداد دانش‌آموزان بیش از حدی باشد که فاصله گذاری ممکن نباشد باید گروه بندی شوند. برای آنها که به ابزار و اینترنت دسترسی ندارند آموزش تلویزیونی که پوشش گسترده‌تری دارد ارائه می‌شود حتی اگر دسترسی به تلویزیون هم نداشته باشند با تولید بسته‌های یادگیری و ارتباط با معلم آموزش را دنبال خواهیم کرد.
 تعیین تکلیف هزینه اینترنت شبکه شاد
 قبل از آغاز سال تحصیلی
حاجی میرزایی درباره اینترنت شبکه شاد گفت: بحث اینترنت مورد پیگیری ما قرار گرفته و پیشنهادهایی به ستاد کرونا دادیم. کمیته‌ای برای بررسی موضوع تعیین شد که پیشنهاد کمیته تعیین و دریافت یک سوم هزینه اینترنت است که هنوز در ستاد ملی تصمیم‌گیری نشده و قبل از شروع سال تحصیلی تعیین تکلیف خواهد شد.
وی با بیان اینکه تلاش می‌کنیم تا جایی که می‌شود هزینه اینترنت را برای استفاده از شبکه شاد کاهش دهیم و حتی رایگان کنیم، درباره استفاده از پلتفرم‌های دیگر بیان کرد: چارچوبی تعیین شده که مجموعه‌های دیگر به خصوص مدارس غیردولتی چه طور می‌توانند از قالب‌های مکمل استفاده کنند. بستر رسمی آموزش شبکه شاد است اما اگر برای آموزش‌های تکمیلی بخواهند از پلتفرم‌هایی استفاده کنند مقرراتش تدوین شده که ابلاغ خواهد شد و بخش خصوصی می‌تواند همکاری
کنند.
ارائه سیمکارت دانش‌آموزی برای تامین امنیت
وزیر آموزش و پرورش درباره امنیت دانش‌آموزان در مراجعه به اینترنت گفت: یکی از دغدغه‌های مهم ما همین موضوع بوده است. با اپراتورها صحبت شده و تلاش بر این است که سیمکارت دانش‌آموزی در اختیار دانش‌آموزان قرار بگیرد که دسترسی به اینترنت ایمن دارد.
حاجی میرزایی در پاسخ به اینکه خانواده‌ها هنوز تکلیف خود را نمی‌دانند، شنبه مدارس باز است یا خیر؟ عنوان کرد: روز شنبه روز آغاز سال تحصیلی است و بنا بر این است که همه مدارس به صورت حضوری دایر باشند مگر منطقه‌ای که از سوی ستاد ملی کرونا اعلام شود که قرمز است و مدارس اجازه بازگشایی ندارند. حتی اگر منطقه‌ای زرد باشد کلاس‌ها برگزار می‌شود ولی با تعداد محدودتر دانش‌آموزان؛ این موضوع تا قبل از روز شنبه از سوی مدارس به خانواده‌ها اطلاع‌رسانی می‌شود.
وی درباره تهیه تبلت ارزان گفت: ظرفیت تولید داخلی پایین است و امکان واردات و تامین منابع مالی لازم در این زمان کوتاه دشوار است. پیگیری‌هایی در حال انجام است اما فرض را بر این گذاشته‌ایم برای آنها که تبلت ندارند آموزش را به طرق دیگری ارائه کنیم.
مدارس مجبور به نمره‌دهی نشدند
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت ارزشیابی‌های پایانی و نمره‌دهی به دانش‌آموزان در سال تحصیلی گذشته اظهار داشت: اینکه مدارس را ناچار کرده‌اند بچه‌ها را در امتحانات قبول کنند گزاره درستی نیست و اطلاعات شما دقیق نیست. ما هیچ ملاحظه‌ای برای اینکه معلمی سؤالات را تسهیل کند یا در تصحیحش اغماض کند، نداشته ایم. اگر در هرجایی چنین اتفاقی افتاده تخلف است و بررسی خواهد داشت. اتفاقا اصرار داشتیم همه محتوای آموزشی تدریس و از آن آزمون گرفته شود. برای پایه نهم و دوازدهم نیز اصرار ما برگزاری حضوری امتحانات بود.
 مجوز جذب 8 هزار مربی تربیتی
حاجی میرزایی با بیان اینکه مجوز جذب 8 هزار مربی امور تربیتی داریم که کم سابقه است افزود: ۱۰۰ میلیارد تومان نیز برای تجهیز هنرستان‌ها اختصاص یافته است که گام خوبی برای حمایت از هنرستان‌ها بوده است. در بودجه امسال ۴۰۰ میلیارد تومان برای این کار پیش‌بینی شده و تلاش ما توسعه آموزش‌های مهارتی است.