kayhan.ir

کد خبر: ۱۸۱۳۹۲
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۴

تحرکات مشکوک سفارت آمریکا در بیشکک /هدف؛ کودتای نرم!

سفارت آمریکا در پایتخت قرقیزستان در آستانه انتخابات پارلمانی این کشور، به طور مشکوکی فعال شده است و از طریق سازمان‌های غیردولتی و برخی خبرنگاران، درصدد دامن زدن به نارضایتی‌ها و اعتراضات ضد دولتی است.


سرویس خارجی-

آمریکا که تا کنون 80 بار در انتخابات 45 کشور جهان دخالت کرده و پیامدهای تلخی را برای مردم این کشورها رقم زده است، اکنون قصد دارد که یک‌بار دیگر بخت خود را در قرقیزستان بیازماید.
بر اساس گزارش‌های دریافتی، سفارت آمریکا در «بیشکک» در آستانه انتخابات پارلمانی قرقیزستان به طور مشکوکی فعال شده است و قصد دارد در این کشور نا آرامی راه بیندازد.
هدف از این توطئه که سازمان‌های غیر‌دولتی و برخی خبرنگاران پیاده نظام آمریکا هستند، وارد کردن سیاستمداران غربگرا به پارلمان جدید است و واشنگتن قصد دارد از طریق آنان، روابط قرقیزستان با روسیه و چین را تخریب
کند.
به عنوان مثال، «انستیتو ملی دموکراسی»‌، که توسط وزارت خارجه آمریکا آن را تأمین مالی می‌کند، طی چند سال گذشته روابط با برخی نمایندگان پارلمان قرقیزستان را تقویت کرد.
نمایندگانی مانند «ناتالیا نیکیتنکو»، «جنر اقایف»، «التینبک جنوس اولو»، «میلان جینچارایف» و «مرلن ماماتالیف» با کمک انیستیتوی مذکور، به آمریکا سفر و در میزگردها، سمینارها و دوره‌های آموزشی مختلف شرکت کرده‌اند.
سازمان‌های غیردولتی غربی نیز در این میان، ضمن نظارت بر فضای انتخاباتی‌، به دنبال کاهش اعتماد مردم به انتخابات هستند.تمام این اقدامات از دخالت آمریکا به انتخابات پارلمانی قرقیزستان را نشان می‌دهد.
قبلا اطلاعاتی درباره اختصاص دو میلیون دلار توسط وزارت خارجه آمریکا برای نظارت بر انتخابات در قرقیزستان‌، در مطبوعات منتشر شده بود، اما در واقع این منابع مالی برای تقویت سازمان‌های غیردولتی هزینه شده
است.
بر گزاری تجمع‌های اعتراضی، میزگردها، سمینارها و دیگر نشست‌های مشابه در قرقیزستان، توسط همین سازمان‌های غیردولتی صورت می‌گیرد و هدف از این نشست‌ها نیز دامن زدن به نارضایتی مردم و زیر سؤال بردن انتخابات آتی است. ضمنا، همکاری با کاندیداهای دارای نگاه‌های افراطی، استراتژی دیگر آمریکا است.
علاوه‌بر آن، منابع زیادی نیز برای تأمین مالی برخی شبکه‌های تلویزیونی اختصاص داده شده است.
آمریکا به خوبی درک می‌کند که بدون انجام چنین فعالیت‌هایی، نمایندگان غربگرا شانسی برای ورود به پارلمان جدید ندارند.
این تحرکات سفارت آمریکا و دیگر کشورهای غربی در بیشکک، نشان می‌دهد که غرب به دنبال راه‌اندازی کودتای نرم در قرقیزستان است.
دولت آمریکا تا کنون، 80 بار در انتخابات 45 کشور مختلف جهان دخالت کرده‌، و این دخالت‌ها نیز پیامدهای ناگواری برای کشورهای مذکور داشته است. قرقیزستان نیز پیش از این‌، دخالت آمریکا و آشوب‌های خیابانی را تجربه کرده است.