kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۹۶۰۹
تاریخ انتشار : ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۴

بسیج سازندگی 20 هزار واحد مسکونی برای سیل زدگان می‌سازد

رئیس‌سازمان بسیج سازندگی گفت: امسال 20هزار واحد مسکونی در قالب طرح «‌جهاد همبستگی ملی» برای سیل‌زدگان کشور ساخته می‌شود.



به گزارش ایرنا سرهنگ محمد زهرایی در جمع خبرنگاران خراسان جنوبی افزود: اکنون 70 هزار مسجد در کشور وجود دارد که در طرح جهاد همبستگی ملی، هر مسجد، یک پایگاه برای ساخت منازل آسیب دیده است.
وی اظهار داشت: در این طرح مساجد با استفاده از توان و ظرفیت مردم و خیران برای ساخت منازل سیل‌زدگان به یک پایگاه تبدیل می‌شوند.
وی عنوان کرد: هدف از طرح جهاد همبستگی ملی، شناسایی مساجد و گروه‌‌های جهادی است که بتوانند متولی اجرایی یک یا چند واحد مسکونی شوند.
زهرایی تاکید کرد: در طرح مذکور علاوه‌بر استفاده از ظرفیت پایگاه‌های مساجد، بعد از تکمیل منازل نیز بسیج اصناف و افراد خیر پای کار می‌‌آیند تا با تهیه اقلام و کالاهای مورد نیاز مردم سیل‌زده درد و آلام آنان را کاهش دهند.
وی یادآور شد: از مجموع ساخت 20 هزار واحد مسکونی برای سیل‌زدگان، سهم خراسان جنوبی 450 واحد است که تاکنون برای هر واحد 30 میلیون تومان کمک نقدی و مقداری کالا توسط بسیج اصناف جمع‌آوری شده است.
زهرایی با ‌اشاره به آغاز 40 هزار پروژه عمرانی محرومیت‌زدایی زودبازده و عام‌المنفعه در کشور از دهه فجر 97 اظهار داشت: جنس این پروژه‌‌ها دغدغه مردمی بوده و با رویکرد آب و ‌اشتغال اجرا می‌شود. عملیات اجرایی 17 هزار پروژه تاکنون آغاز شده و تاکنون عملیات سه هزار پروژه نیز در کشور به اتمام رسیده است‌.
ساخت و سازها در مناطق سیل زده خوزستان
از هفته آینده آغاز می‌شود
استاندار خوزستان گفت: با توجه به تمهیدات ­اندیشیده شده با همکاری بنیاد مسکن ساخت‌و‌سازها در مناطق سیل‌زده از هفته آتی آغاز می‌شود.
غلامرضا شریعتی‌، اظهار داشت: شرایط آبادان رو به بهبودی است و سطح آب­ در این منطقه کاهش پیدا کرده است در خرمشهر نیز با تمهیداتی که اندیشه شده است اوضاع تحت کنترل است اما حجم زیاد­ آب از سمت طلایه و از سوی تالاب برگشت خورده و ما مانع پیشروی آن شده‌ام و آب‌ها پخش شده و در کانون‌های ریزگرد قرار گرفته است.
وی افزو‌: سیل‌زدگان ما در بالا دست اهواز و در روستاها در حوزه کارون و دز که سطح آب پایین آمده است به منازل خویش برگشته‌اند و در حوزه پایین دست اهواز نیز به تدریج سیل‌زدگان به منازل خود باز‌ می‌گردند.
شریعتی گفت: در حوزه کرخه سطح آب نسبت به قبل کاهش یافته و به هزار متر مکعب در ثانیه رسیده است اما باز هم به نسبت بالاست اما تمهیداتی اندیشیده‌ایم که این میزان را به 400 یا 500 متر مکعب­ بر ثانیه­ تقلیل دهیم. استاندار خوزستان اضافه کرد: بنیاد مسکن و جهادکشاورزی و همین‌طور دستگاه‌های ذی‌ربط کارشان را آغاز کرده‌اند و پرداخت خسارت‌ها در حوزه مسکن شروع شده و پس از آن در بخش کشاورزی هم به تدریج انجام خواهد گرفت.
پایان فعالیت موکب‌های اربعین
در مناطق سیل زده خوزستان
رئیس‌ کمیته تغذیه‌، اسکان و جذب مشارکت‌های مردمی ستاد اربعین خوزستان گفت: فعالیت و کمک‌رسانی مواکب به ساکنان سیل‌زده خوزستان، با اعلام پایان وضعیت فوق‌العاده در این استان پایان یافت و ادامه کارها به جمعیت هلال‌احمر استان واگذار شد.
غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان 11 اردیبهشت 1398 پس از فروکش کردن سیلاب‌، پایان وضعیت اضطراری را در این استان پس از یک ماه اعلام کرد.
حجت‌الاسلام سیدمحمود موسوی‌، افزود: با شروع بحران سیلاب در خوزستان‌، حدود 170موکب از استان‌های خوزستان‌، فارس، مرکزی، کهگیلویه و بویراحمد‌، چهار محال و بختیاری، یزد ، تهران‌، خراسان رضوی‌، هرمزگان، همدان‌، بوشهر ، اصفهان‌، زنجان، آذربایجان غربی‌، البرز و سمنان برای خدمت‌رسانی با ساکنان سیل‌زده استان بسیج شدند و با تهیه غذا و وسایل ضروری به کمک هموطنان سیل‌زده شتافتند.
وی گفت: با توجه به اینکه هم‌اکنون تعداد ساکنان در اردوگاه‌های اسکان اضطراری استان از 130هزار نفر در روزهای نخستین بروز سیلاب‌، به کمتر از سه هزار نفر رسیده به درخواست مدیریت بحران و هلال احمر خوزستان‌، فعالیت موکب‌های اربعین در مناطق سیل‌زده پایان یافت.
وی از آغاز توزیع 15هزار بسته غذایی یک ماهه از محل کمک‌های مردمی و خیرین با هماهنگی فرمانداران‌، دهیاران و بخشداران در مناطق سیل‌زده خوزستان خبر داد.