کد خبر: ۱۵۸۰۳۱
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردين ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۶
سخنگوی صنعت برق:

خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌ شده در سال جاری نداریم

سخنگوی صنعت برق کشور گفت: در پی بارش‌های اخیر و توسعه تولید نیروگاه‌های برق آبی پیش‌بینی می‌شود که امسال خاموشی برنامه‌ریزی‌ شده‌ نداشته باشیم.




محمودرضا حقی‌فام در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که بر اساس برآوردهای صورت گرفته ۴۵۰۰ تا پنج هزار مگاوات نسبت به سال گذشته توان نیروگاه‌های آبی در پیک افزایش یافته است، اظهار کرد: طبیعتاً قدرت تولید شبکه برق افزایش می‌یابد، اما همچنان انتظار داریم که موضوع مدیریت مصرف در تمام بخش‌ها مورد توجه قرار گیرد.
وی با تاکید بر این مسئله که تنها تولید در صنعت برق کارساز نیست و باید به مدیریت توأمان تولید و عرضه توجه شود، تصریح کرد: بارش‌های اخیر وضعیت شبکه برق را بهبود داد، اما این بدین معنی نیست که طرح‌های تولیدی متوقف شود.سخنگوی صنعت برق کشور با بیان این‌که طرح‌ها را بر اساس برنامه زمان‌بندی شده پیش می‌بریم، ادامه داد: اگر نیروگاه‌های حرارتی در مدار بماند و کارها به خوبی پیش برود، قطعاً امسال هیچ مشکلی برای تأمین برق مشترکان نخواهیم داشت و می‌توانیم با کمترین چالش تابستان را سپری کنیم.
به گفته حقی‌فام، ۲۱ واحد نیروگاهی جدید تا پیک وارد مدار می‌شود و تمام برنامه‌ها را دنبال خواهیم کرد. در این مسیر نیز به طرح‌ها و برنامه‌های مدیریت مصرف نیز توجه خواهد شد، چرا که تنها به وسیله مدیریت مصرف، بهسازی، کاهش تلفات و افزایش توان نیروگاه‌ها می‌توان تابستان را سپری کرد.
وی با تاکید بر این مسئله که اتکای ما به بارش‌ها نیست، اظهار کرد: برنامه‌های متعددی را برای تابستان امسال در نظر گرفته‌ایم و انتظار داریم که تمام مشکلات برطرف شود.گفتنی است، تابستان سال گذشته به ‌بهانه کمبود آب، کشور با خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده‌ مواجه شد. البته کارشناسان، دلائلی چون عدم استفاده از ظرفیت واقعی تولید برق برای عمل به توافقنامه پاریس را به عنوان علت خاموشی‌ها اعلام کردند. این در حالی اتفاق افتاد که ایران به توافقنامه پاریس نپیوسته است. در حالیکه ظرفیت تولید برق کشور در سال 92 بیش از 70 هزار مگاوات بود در تابستان سال 97 با رسیدن مصرف برق به حدود 55 هزار مگاوات، ضمن قطع صادرات برق به عراق و پاکستان، خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده در کشور اعمال شد.
پیش‌بینی می‌شد امسال هشت هزار مگاوات کمبود برق داشته باشیم که ۵۲۲۳ مگاوات آن توسط نیروگاه‌های حرارتی و مابقی توسط نیروگاه‌های برق آبی تجدیدپذیر و مدیریت مصرف، تأمین می‌شود.
همچنین به گزارش خبرگزاری فارس، هیئت وزیران در جلسه ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ مقرر کرد تا بهای آب شرب و برق از ابتدای اردیبهشت سال ۱۳۹۸ سالانه به میزان هفت درصد افزایش یابد. همچنین با هدف مدیریت مصرف و بازدارندگی مصارف غیرضرور، از ابتدای خرداد ماه، سالانه ۱۶ درصد به خالص صورتحساب آب و برق مصارف خانگی (بدون احتساب آبونمان، مالیات بر ارزش افزوده و عوارض) مشترکین بالای الگوی مصرف افزوده می‌شود. فاضلاب بها، مشمول افزایش موضوع این بند نخواهد بود. به عبارت دیگر، براساس این مصوبه بهای آب و برق برای کم مصرف‌ها هفت درصد و برای پرمصرف‌ها ۲۳ درصد افزایش یافت.