kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۵۱۲۹
تاریخ انتشار : ۰۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۰

اخبار ویژه

متشکریم که با گران کردن مانع قاچاق می‌شوید!
سخنان رئیس‌جمهور مبنی بر ارزان بودن گوشت و بنزین در کشور و نسبت دادن آن به قاچاق به خاطر ارزانی، با واکنش گسترده در فضای مجازی مواجه شده است.
به گزارش الف، حسن روحانی، در جلسه شورای اداری استان هرمزگان، با اشاره به اینکه یکی از دلایل قاچاق ارزانی آن جنسی است که قاچاق می‌شود، می‌گوید: اگر قیمت کالایی گران باشد، قاچاق نمی‌شود هنگامی که گازوئیل در کشور لیتری ۳۰۰ و بنزین ۱۰۰۰ تومان است و در دیگر کشورها رقمی بالاتر دارد، معلوم است که قاچاق می‌شود.
رئیس جمهور با بیان اینکه چرا گوشت  کم می‌شود گفت: چون قاچاق می‌شود و بروید در کشورهای همسایه و ببینید که قیمت گوشت در آنجا چند دلار است و محاسبه کنید چقدر می‌شود.
کاربران توییتر به این سخنان واکنش‌های جالبی نشان دادند:
- جناب رئیس‌جمهور شما علت #قاچاق و # ارزانی اجناس در ایران را مقایسه با کشورهای همسایه را بررسی کردید؛
دلار از 3700 تومان به 12500 تومان افزایش بها پیدا کرد و اجناس با این دلار به مردم عرضه می‌شود ولی حقوق مردم ایران را به دلار 3500 تومان پرداخت می‌کنید.
- یک # کارگر فرانسوی در روز معادل 800 هزار تومان ایران و در ماه 24 میلیون تومان حقوق می‌گیرد با تحلیل‌های صورت گرفته در چند ماه آینده به علت # ارزانی باید منتظر # قاچاق کارگر هم باشیم.
# خودمان- را- گول- نزنیم.
- آقای روحانی!
گیرم علت # قاچاق اجناس و مایحتاج اولیه داخلی به خارج از کشور، # ارزونی باشه!
علت قاچاق اجناس خارجی بنجل و خونه خراب کن تولیدکنندگان و مواد خوراکی و بهداشتی آرایشی که سلامت ملت رو تهدید میکنه به کشور چیه!؟؟؟
- برای مبارزه با # قاچاق با # تدبیر - و- امید گوشت را 100 هزار تومان و رب را 18 هزار تومان و پراید را 45 میلیون تومان و در آخر بنزین را 5 هزار تومان، آموزش را پولی و # بهداشت را خصوصی می‌کند. روحانی مچکریم.
- آقای روحانی درست می‌گوید که وقتی چیزی در یکجا ارزان و در مجاورش گران است قاچاق میشود اما آقای رئیس جمهور متوجه نیستند قاچاق محصولات حوزه انرژی را کنترل می‌کنند، وزیر نفت شما کارت سوختها را قطع کرد و موجب این خسارت شد.
- ارزش پول ملی که کاهش پیدا کنه، # قاچاق می‌شه نتیجه بلافصل آن.
کلید گمشده تدبیر را بیابید.
یعنی اینو نگم دق می‌کنم وگرنه ما رو چه به #سیاست پارسال به همه خانواده می‌گفتم شما هم باید بیایید # رأی بدیم به # روحانی تا # رئیسی # رئیس- جمهور نشه و وضع # اقتصادی بهتر بشه بعد یک سال و اندی آقای روحانی میگه خب # گوشت ارزان هست واسه همین # قاچاق میشه، # بنزین ارزون هست!
- رئیس جمهور # دکتر- روحانی: «علت # قاچاق کالا (مثلاً گوشت) ارزانی است، نه گرانی!»
توضیح علمی: یعنی از نظر این بزرگوار قیمت گوشت حداقل تا 200 هزار تومن جا داره بالا بره!!!
پ.ن: اینا همونایی هستن که پارسال با ترسوندن مردم از دلار پنج هزار تومنی رأی گرفتن!!! از ماست که برماست! (حجت‌الله عبدالملکی)
- منطق دولت مردان: # قاچاق کالا نشانه، ارزانی
این همه پول از کجا آورده؟ حسادت
خروج آمریکا از برجام- خوبی # برجام
چرا گران هست؟ هستی و وجود کالا در بازار
ملت انتقاد دارند و شاکی‌اند- آزادی بیان
دیگه حرفی برای گفتن ندارم - رضایت شما
# علی - برکهًْ- الله
- باید از آقای # رئیس- جمهور تشکر کنیم که با # افزایش # قیمت # خودرو باعث جلوگیری از # قاچاق این # محصول # استراتژیک و هدر رفت # ثروت- ملی شده‌اند.
تلاش‌های # وزارت صمت هم ستودنی است.
ـ به برکت غربگرایان، همسرجان رفته برای دریافت مرغ دولتی؛ فعلاً گفتن چند ساعت تو صف باید باشی تا 2 عدد مرغ کیلویی 11 هزار تومان بگیری!
قرار بود با # روحانی به عقب برنگردیم؛ درست است، هرچی به عقب نگاه می‌کنم در هیچ دولتی اینقدر اوضاع وخیم نبود.
- اظهارنظر شما در مورد علت #قاچاق کالا بسیار ناامید کننده بود. یه جوری انگار قلب آدم به درد میاد. یعنی میشه انقدر راحت با بازی با کلمات، مصادره به مطلوب کرد؟! و چشم بروی حقیقت بست؟!
- وقتی روحانی در توجیه # قاچاق گسترده، سقوط ریال به نسبت سایر ارزها را #ارزانی می‌نامد، به همان قاعده هم لابد # گرانی افسارگسیخته کنونی را باید به #ثروتمند- شدن مردم تعبیر کرد. بی‌راه هم نیست، سال گذشته ماشین من 40 میلیون قیمت داشت و اکنون 100 میلیون، همه ثروتمند شده‌ایم، خبر نداریم!

مدیر نجومی‌بگیر دوباره مدیر می‌شود؟!
عدم برخورد جدی و شفاف با پرونده حقوق‌های نجومی باعث شده است تا با فروکش کردن ماجرا، اغلب آنان بجای توبیخ، بصورت چراغ خاموش در سایر پست‌های مدیریتی بالا بکارگیری شوند.
اخبار رسیده به کیهان حاکی است یکی از این مدیران نجومی‌بگیر که فیش حقوقی 80 و چند میلیونی وی منتشر شده بود، قرار است به زودی مدیرعاملی یکی از شرکت‌های بیمه را برعهده بگیرد. «ح.ر» که یکی از معاونان سابق بیمه مرکزی است، در حالی قرار است عهده‌دار این سمت شود که رئیس‌وقت بیمه مرکزی به دلیل افشای دریافتی‌های نجومی خود و معاونانش، استعفا داده بود و معاونان نجومی بگیر نیز در دوره مدیریت جدید، از پست خود کنار گذاشته شدند.
پس از استعفای محمدابراهیم امین، عبدالناصر همتی (رئیس‌فعلی بانک مرکزی) جایگزین وی شد. چند روز پس از انتصاب، همتی در نشست خبری خود بیان کرد: این پول‌ها به دلیل بروز ‌اشتباه در بخش مالی و حسابداری به مدیران پرداخت شده و بعد از آن وام‌های‌ پرداختی را پس گرفتیم.
گفتنی است رهبر معظم انقلاب اسلامی در چند نوبت مختلف به موضوع حقوق‌های نجومی پرداخته و برخورد جدی و ریشه‌ای با این قضیه را خواستار شده و چنین افرادی را لایق مدیریت ندانسته بودند. ایشان شهریور ماه سال 95 در این خصوص فرموده بودند: « و آخرین مسئله هم همین مسئله‌‌ حقوق‌های نجومی است که اتّفاقاً در صحبت آقای دکتر روحانی هم آخرین مسئله بود. من خواهش می‌کنم از این قضیّه آسان عبور نکنید. بله، دامن زدنِ به این قضیّه به آن معنا -که به قول ایشان مدام بازخوانی‌کردن و آماردادن که فلان کس این‌قدر می‌گیرد، فلان کس [آن‌قدر]- شاید کار خیلی مثبتی نیست؛ امّا از آن طرف، اقدامی که شما در مقابل می‌کنید، خیلی مهم است؛ یعنی به مردم بگویید که چه کار کردید. در این قضیّه، مردم اعتمادشان ضربه خورده. ببینید، مردم خیلی از این ارقام بزرگ و مانند اینها را هضم نمی‌کنند؛ امّا حقوق شصت میلیون تومان و پنجاه میلیون تومان و چهل میلیون تومان را خوب هضم می‌کنند؛ یعنی کسی که در ماه یک‌میلیون یا یک‌میلیون‌ودویست یا یک‌میلیون‌وپانصد درآمد دارد، خوب می‌فهمد که پنجاه‌میلیون یعنی چه؛ در کشور کم نیستند کسانی که حقوق‌هایشان این است. این اعتماد مردم را -که بدرستی آقای روحانی گفتند که مایه‌‌ اصلی ما، اعتماد مردم و امید مردم است- با این کارها نباید ضایع کرد. شما این همه زحمت بکشید، کار کنید، تلاش کنید، بعد ناگهان مثلاً فرض کنید یک نفری با یک کار حقوق غیرعادلانه [همه را ضایع کند]. آیا فاصله‌‌ بین پنجاه‌میلیون و یک‌میلیون غیرعادلانه نیست؟ شما امروز در دستگاه دولتی‌تان کسی که از شما یک‌میلیون، یک‌میلیون‌ودویست، یک‌میلیون‌وپانصد، دو میلیون حقوق بگیرد ندارید؟ فراوان. خب، آن‌وقت یک نفر هم سی‌میلیون می‌گیرد، چهل‌میلیون می‌گیرد! این غیرعادلانه نیست؟ با مردم هم‌دردی کنید که مردم احساس کنند که همان رنجی را که او می‌برد شما هم می‌برید و نشان بدهید که عزم راسخ دارید که با این قضیّه برخورد کنید و جلویش را بگیرید و اجازه ندهید؛ این را نشان بدهید به مردم. به هر حال این نکته‌ی [مهمّی] است. به نظر من برای متخلّف‌ اصلاً نباید عذر تراشید؛ برخورد هم بایستی قاطع باشد؛ مخصوص قوّه‌‌ مجریّه هم نیست. در همه‌‌ قوا و در همه‌‌ سازمانها، همین معنا ساری و جاری است؛ همه بایستی این را رعایت بکنند.»
با این تفاسیر انتخاب یکی از این مدیران نجومی بگیر برای تصدی ریاست یکی از بیمه‌های کشور جای سؤال و تامل دارد و انتظار می‌رود مسئولان مربوطه مانع از تحمیل چنین مدیرانی به مجموعه خود شوند و نسبت به کسانی که چنین گزینه‌هایی را روی میز انتخاب مدیران می‌گذارند، حساسیت و دقت بیشتری به خرج دهند.

آقای سفیر! آلمان  تحت قیمومت دولت آمریکاست؟!
سفیر آلمان در تهران می‌گوید اروپا درباره اینستکس هیچ شرطی برای ایران نگذاشته اما ایران باید استاندار‌دهای جهانی در زمینه مبارزه با پولشویی و حمایت‌ مالی از تروریسم (FATF) را رعایت کند.
میشائیل کلور برشتولد در گفت‌وگو با روزنامه ایران اظهار داشت: آلمان، فرانسه و بریتانیا مصمم هستند و همچنان در تلاشند تا برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را که با قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل به تصویب رسید، پا برجا نگه‌دارند از همین رو ما «اینستکس» را تاسیس کردیم که وظیفه‌اش تسهیل روابط تجاری میان ایران و اروپاست و از این طریق مجددا بر  اراده و تلاش خود برای حفظ ضوابط اقتصادی برجام مهر تایید زدند.
وی افزود: تمرکز «اینستکس» در مرحله اول بر آن بخش‌هایی که برای مردم ایران حیاتی‌ست، خواهد بود که اولا بخش  اساسی صادرات فعلی اروپا به ایران را شامل می‌شود: دارو، محصولات پزشکی، موادغذایی و اقلام کشاورزی و ثانیا مهم‌ترین بخش از نیازهای روزانه فعلی مردم ایران است.
سفیر آلمان درباره مشروط کردن اینستکس به پیوستن ایران به FATF گفت: ما شرطی نگذاشتیم، خیلی ساده به واقعیت‌ها اشاره کردیم  و نمی‌توانیم صورت مسئله را پاک کنیم. البته هرکس می‌تواند خود تصمیم بگیرد با این واقعیت‌ها چطور می‌خواهد کنار بیاید. آنچه مشخص است این است که اینستکس باید استانداردهای بین‌المللی در خصوص مبارزه و ممانعت از پولشویی و تامین مالی تروریسم را به صورت صد‌در‌صد مورد توجه قرار دهد. این امر برای جلب اعتماد و استفاده بخش خصوصی از اینستکس اجتناب‌ناپذیر است. در واقع این امر باید برای همه روشن و مشخص باشد. واقعیت این است که بانک‌های طرف قرارداد با شرکت‌های اروپایی که ایران روی همکاری‌شان حساب کرده‌ است خود را متعهد به توصیه‌‌های گروه ویژه اقدام مالی (FATF) در زمینه مبارزه و ممانعت از پولشویی و تامین مالی تروریسم کرده‌اند. این بدان معناست که پرداخت‌های آنها برای معاملاتی که از طریق اینستکس تسویه شده‌اند تنها زمانی امکان‌پذیر است که امور شرکای تجاری ایرانی‌شان هم طبق استانداردهای بین‌المللی بررسی شده باشند.
وی در عین حال اذعان کرد: اینستکس علیه هیچ کشوری نیست و هدف آن نیز نقض یا دور زدن تحریم‌های آمریکا نیست. اینستکس فقط می‌خواهد معاملات قانونی را امکانپذیر سازد.
اظهارات سفیر آلمان از چند جهت مخدوش و مغلوط است. اگر 3 کشور مصمم به پابرجا نگه داشتن برجام هستند، چرا به تعهدات ضد‌تحریمی خود عمل نمی‌کنند؟! این مدل حفظ برجام، یعنی فقط انجام تعهدات از سوی ایران.
اروپا در برجام متعهد به مقابله با تحریم‌های مالی و بانکی و نفتی شده اما اکنون در برجام وعده تسهیل مبادله غذا و دارو با پول نفت فروخته شده ایران به کشورهای غیراروپایی را می‌دهد! این یعنی ابطال برجام و عبور از آن! در عین حال شرط همین وعده را هم تمکین به FATF می‌داند.
آقای سفیر استدلال می‌کند که ایران باید استانداردهای بین‌المللی مانند FATF را مراعات کند تا اینستکس بتواند اجرایی شود. اما باید از وی پرسید- کیهان آماده است جواب او را منتشر کند- که: آیا توافق برجام، ضمیمه قطعنامه 2231 شورای امنیت نیست و نباید اجرایی شود؟! اگر باید اجرا شود، چرا اروپا اجرا نمی‌کند و پای اینستکس را پیش می‌کشد؟ و چرا آقای سفیر می‌گوید قرار نیست با تحریم‌های آمریکا که نقض همین سند رسمی شورای امنیت است، مقابله کنیم؟ اگر قرار است با تحریم‌ها مقابله نکنند، برجام دیگر به چه دردی می‌خورد و اینستکس چه ارزشی دارد؟
اگر اروپا دنبال معاملات قانونی با ایران است، چرا آقای سفیر می‌گوید قرار نیست با تحریم‌های آمریکا مقابله کنیم؟ آیا آلمان تحت‌الحمایه آمریکا و ایالتی از ایالت‌های آمریکاست؟ قوانین ایالات متحده بر آن حکومت می‌کنند؟! یعنی آمریکا بر آلمان قیمومت دارد که سفیر واشنگتن برای دولت برلین دیکته و تعیین تکلیف می‌کند؟! این‌که توهین جناب سفیر به دولت متبوع خود است!