ایسنا:
افت ۲۷ درصدی سرمایهگذاری خارجی در بخش صنعت، معدن و تجارت
یک خبرگزاری حامی دولت اعلام کرد حجم کل سرمایهگذاری خارجی در بخش صنعت، معدن و تجارت طی دوماهه سال جاری در قیاس با مدت مشابه سال قبل با افت ۲۷ درصدی روبهرو شده است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، حجم کل سرمایهگذاری خارجی در بخش صنعت، معدن و تجارت طی دوماهه سال جاری معادل ۳۳ میلیون و ۴۴۱ هزار دلار بوده که در قیاس با رقم ۴۳ میلیون و ۲۶۴ هزار دلاری مدت مشابه سال قبل با افت ۲۷ درصدی روبهرو شده است.
وضعیت طرحهای صنعتی، معدنی و تجاری مصوب در هیئت سرمایهگذاری خارجی به گونهای است که تعداد این طرحها تا پایان اردیبهشتماه سال جاری هشت مورد بوده و این درحالی است که تعداد پروژهها در مدت مشابه سال گذشته چهار مورد بوده است.
دو طرح تولید انواع فرآوردههای نوشیدنی با حجم سرمایهگذاری هفت میلیون و ۳۰۷ هزار دلاری و هفت میلیون و ۱۸۹ هزار دلاری توسط هلندیها، طرح ایجاد فروشگاههای زنجیرهای با حجم سرمایهگذاری شش میلیون و ۳۹ هزار دلاری توسط اتریشیها، طرح تولید شمش بلیت فولاد ساده کربنی و کم آلیاژی با حجم سرمایهگذاری چهار میلیون دلاری توسط هندیها، طرح احداث کارخانه سنگبری با حجم سرمایهگذاری یک میلیون و ۷۰۰ هزار دلاری توسط هلندیها و افغانستانیها، طرح تولید پخت انواع شیرینی با حجم سرمایهگذاری یک میلیون و ۲۲۰ هزار دلاری توسط ترکیه، طرح تولید کولر خودرو با حجم سرمایهگذاری سه میلیون و ۳۸۵ هزار دلاری توسط انگلستان و سنگاپور و نیز طرح احداث رستوران زنجیرهای با حجم سرمایهگذاری ۶۰۴ هزار دلاری توسط فرانسویها مجموع طرحهای صنعتی، معدنی و تجاری مصوب در هیئت سرمایهگذاری خارجی طی دوماهه ابتدایی سال جاری است.
گفتنی است، روز گذشته نیز در همین صفحه نوشتیم که با وجود اجرای برجام، آمارهای رسمی بانک مرکزی نشان میدهد خالص حساب سرمایه در سال 1395 (کوتاهمدت و بلندمدت) منفی 18/2 میلیارد دلار بوده و در سال 96 هم این رقم به منفی 19/3 میلیارد دلار افزایش پیدا کرده است. بر این اساس باید گفت طی دو سال اخیر سرمایه زیادی از کشور خارج شده و اثری منفی بر روی ذخایر بینالمللی ما گذاشته است.
اما آنچه در اینجا مورد تاکید قرار دارد، اثر منفی خروج سرمایه از کشور بر روی ذخایر بینالمللی ایران میباشد؛ اثری که بر اساس این آمارها در سال 95 به میزان 7/6 میلیارد دلار و در سال 96 هم به میزان 8/1 میلیارد دلار بوده است. با این توضیح، وقتی به آمارهای رسمی رجوع میکنیم متوجه میشویم که در دو سال اخیر به طور خالص، حدود 37/5 میلیارد دلار از کشور خارج شده و این خروج سرمایه منجر به کاهش 15/7 میلیارد دلاری ذخایر بینالمللی ایران شده است. متاسفانه دولتمردان به جای اینکه در شرایط کنونی بستر حضور سرمایه در کشور را فراهم کرده یا حداقل از خروج سرمایهها جلوگیری میکردند، به این موضوع بسیار مهم توجه چندانی نداشته و در پی آن میبینیم که به ذخایر بینالمللی کشورمان ضربه قابل توجهی وارد آمده است.