به دلیل واردات بیرویه لباسهای خارجی
رئیسمرکز پژوهش اتحادیه پوشاک تهران بااشاره به واردات بیرویه لباس خارجی گفت: تاکنون 40 درصد از واحدهای تولیدی پوشاک تعطیل شدهاند، با ادامه این وضعیت پیشبینی میشود حدود 30 درصد دیگر از واحدهای تولیدی پوشاک هم تا پایان امسال تعطیل شوند.
منصور تیرگر در گفتوگو با خبرگزاری فارس با بیان اینکه از ابتدا فکری برای حل مشکلات این صنعت نشده است، اظهار کرد: دولت هیچ سازوکاری برای حل مشکلات بخش پوشاک ندارد و نمیداند که واحدهای تولید پوشاک چه مشکلاتی دارند.
وی با بیان اینکه نشانهای تجاری سطح پایین پوشاک خارجی بیحساب و کتاب وارد کشور شدهاند، گفت: این نشانها مجوز فعالیت قانونی در کشور را دارند و علیرغم اینکه براساس دستورالعمل ساماندهی واردات پوشاک باید پس از دو سال 20 درصد از وارداتشان را در ایران تولید میکردند، نه تنها این اتفاق به درستی نیفتاده است، بلکه به نظر میرسد همتی هم در این رابطه وجود ندارد.
رئیسمرکز پژوهشهای اتحادیه پوشاک تهران با بیان اینکه برندهای سطح پایین وارداتی، بازار فروشگاههای کوچک را گرفتهاند بیان کرد: 15 هزار واحد خردهفروشی پوشاک در سطح استان تهران وجود دارد که این فروشگاهها بازوی فروش تولیدات داخلی بودند واشتغال ایجاد میکردند، اما با ورود نشانهای تجاری پوشاک وارداتی، بازار فروش تولیدات داخلی از بین رفته است.
تیرگر با بیان اینکه دشمن نقطهای را مورد هدف قرار داده که باعث فروپاشی تولید داخل میشود، گفت: تولیدکننده سکوی عرضه ندارد و محل عرضه تولیداتش واحدهای صنفی خرد است، بنابراین وقتی این واحدها در اختیار برندهای خارجی قرار میگیرد، قطعا تولید از بین میرود.
وی ادامه داد: دولت مکلف به بازارسازی است، تا اضافه تولیدات به بازارهای دیگر روانه شود و باید قوانینی در این راستا وضع کند.
به گفته رئیسمرکز پژوهشهای اتحادیه پوشاک تهران، در بخش پوشاک برای ما نه تنها این اتفاق نیفتاده است، بلکه با وضع تعرفه ترجیحی برای ترکیه زمینه واردات پوشاک ترک به ایران فراهم
شده است.
تیرگر با بیان اینکه تاکنون 40 درصد از واحدهای تولیدی پوشاک تعطیل شدهاند، اضافه کرد: با ادامه این وضعیت پیشبینی میشود حدود 30 درصد دیگر از واحدهای تولیدی پوشاک هم تا پایان امسال تعطیل شوند.
وی بااشاره به اخذ مالیات بر ارزش افزوده از واحدهای تولیدی بیان کرد: این موضوع باعث تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی شده است، در حالی که در کشورهای دیگر مالیات بر ارزش افزوده از مصرفکننده نهایی گرفته میشود.
رئیسمرکز پژوهشهای اتحادیه پوشاک تهران افزود: رسانه ملی رسالت خود را در مورد معرفی کالاهای ایرانی و فرهنگسازی مصرف کالای ایرانی انجام نداده است.
به گفته تیرگر، کشور ترکیه در سریالهای خود با نشان دادن و معرفی کردن کالاهای تولیدی خود کالاهای تولید خود را در ذهن مخاطب نهادینه و با این کار به صورت ناخودآگاه مخاطب رسانه به خرید آن کالاها ترغیب میشود.
وی افزود: حتی با نمایش این سریالها در کشورهای مختلف از جمله کشورهای حاشیه خلیجفارس، زمینه مصرف کالاهای ترکیهای در کشورهای دیگر هم در ذهن مخاطب نهادیه میشود.