هشدار معاون وزیر نیرو:
بیش از توان و ظرفیت کشور آب مصرف میشود
معاون وزیر نیرو دلیل اصلی مشکلات آب کشور را مصرف این ماده حیاتی بیش از توان و ظرفیت کشور اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس، رحیم میدانی در سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی آب و تأسیسات آب و فاضلاب در خصوص اینکه مشکل اصلی آب کشور چیست، گفت: دلیل اصلی مشکلات آب کشور این است که بیش از توان و ظرفیت کشور آب مصرف میشود.
وی افزود: همین مسئله باعث شده است که تمام متخصصان و دلسوزان نگران آب شوند، چرا که کشور یک ظرفیت مشخصی دارد و تا یک حد میتوان از منابع آب آن استفاده کرد.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا ادامه داد: طرح تعادلبخشی یکی از طرحهایی است که براساس آن، در برنامه ششم توسعه باید 11 میلیارد کیلووات ساعت برداشت آب از منابع زیرزمینی کاهش یابد، این در حالی است که در حال حاضر حدود 6 میلیارد مترمکعب از سفرههای زیرزمینی اضافهتر برداشت میشود.
میدانی خاطرنشان کرد: در ابلاغیه جدید رئیسجمهور به وزیر جهاد کشاورزی، شخص روحانی دستور دادند که وزارت جهاد کشاورزی در طرح تعادلبخشی با وزارت نیرو همکاری کند، بنابراین خوشبختانه این ابلاغیه که قبلاً ادبیات آن را نداشتیم، روی کاغذ آمده و ما را امیدوار کرد.
اعتراض به سدسازی ترکیه
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه واکنش ایران نسبت به ساخت سد بزرگ ایلیسو که در ترکیه در حال احداث است چیست، اعلام کرد: وزارت نیرو مراتب اعتراض خود را نسبت به احداث سد ایلیسو در ترکیه به وزارت امورخارجه ارائه کرده است، بنابراین اینکه چه عکسالعملی در این خصوص ارائه شود باید منتظر ماند.
این مقام مسئول افزود: وزارت نیرو یادداشت اعتراضی خود به صورت کتبی را به وزارت خارجه ارائه کرده است، بنابراین، این موضوع در جریان است که باید مراحل آن طی و مورد ارزیابی قرار گیرد.
به گفته میدانی، ساخت سد ایلیسو قطعاً بر روی تالابها و ریزگردها تأثیر منفی دارد، بنابراین وزارت نیرو مراتب اعتراضی خود را به وزارت امور خارجه ارائه کرده است.
وی همچنین از پروژهای که در حال مطالعه است نام برد که استارت آن در مشهد زده شده است و گفت: به دنبال بازیافت آب در کشور هستیم که بزرگترین پروژه آن قرار است در مشهد با همکاری آلمان، آمریکا و اسپانیا آغاز شود.
معاون وزیر نیرو افزود: این پروژه سالانه 100 میلیون مترمکعب توان بازیافت پساب را خواهد داشت.
وی با اشاره به وضعیت بارشها در کشور گفت: بارشها در حوضههای آبریز دریای خزر 60 میلیمتر بوده که نسبت به درازمدت 92 درصد رشد داشته است، اما در سایر حوضههای آبریز مثل خلیجفارس و عمان بارندگی وضعیت خوبی نداشت و در حوضه دریاچه ارومیه که 8 میلیمتر بوده است، نسبت به درازمدت این درصد منفی بوده است.