در نشست مدیران بورس با ابوترابی فرد اعلام شد
قول دولت و مجلس برای حمایت از بازار سرمایه
در پی سقوط شدید شاخص بورس تهران در روزهای اخیر، نائب رئیس مجلس قول حمایت از بازار سرمایه را داد.
حجتالاسلام سیدمحمد حسن ابوترابیفرد در نشست مسئولان و فعالان بورس با بیان اینکه نظام و کشور به این نتیجه رسیدهاند که بازار سرمایه باید تقویت شود، گفت: نقش بازار سرمایه در تولید و استفاده از سرمایههای خرد و رشد اقتصاد کشور شفافسازی اقتصاد و تضعیف بازارهای موازی بر کسی پوشیده نیست.
وی یکی از دلایل کاهش شیب تورم در سال گذشته را انتقال نقدینگی از بازارهای موازی به بازار سرمایه اعلام کرد و با اشاره به اینکه برای آرامش بازار سرمایه باید از قوانین و مقررات با ثبات استفاده شود که آرامش بورس را بر هم نزند، تصریح کرد: باید فرهنگ پایدار سرمایهگذاری در بورس را با سیاستهای با ثبات اقتصادی تشویق کنیم تا بتوانیم سرمایهگذاران را با قوانین مناسب در بازار سرمایه حفظ کنیم.
وی با اشاره به اینکه در مجلس تلاش میکنیم دغدغههای فعالان بازار سرمایه را در تصمیمات خود مدنظر قرار دهیم، خاطرنشان کرد: به منظور پوشش این دغدغهها کارگروهی از فعالان بازار سرمایه و تعدادی از نمایندگان مجلس تشکیل میشود.
حجتالاسلام ابوترابی تاکید کرد: وظیفه این کارگروه تنظیم اصول و قواعدی است که با فضای کسب و کار در بازار سرمایه همخوانی داشته باشد و به این سمت حرکت کنیم که قوانین مصوب در مجلس ثبات بخش بوده و سرمایهگذاری را تشویق کند.
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی با اشاره به ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری ابراز داشت، در این سیاستها بر روی جذب سرمایههای مردمی تاکید شده است و از همین رو در کارگروه مشترک مجلس و بازار سرمایه این اصول و زیر ساختها دنبال میشود.
چرا بورس
مدام سقوط میکند؟
در همین حال یک کارشناس بازار سرمایه درباره چرایی سقوط مداوم بورس مطالبی بیان کرد.
حامد ستاک در گفتوگو با مهر در مورد دلایل افت شاخص بورس گفت: اصلیترین علت ریزش شاخص طی روزهای اخیر در بورس، عدم شفافیت آینده شرکتها در مورد درآمدها و هزینههای آنها است و همین عامل سردرگمی منجر به کاهش اعتماد سرمایهگذاران شده است و بیاعتمادی که بوجود آمده موجب نزولی شدن پیاپی شاخص بازار و افت آن شده است.
این کارشناس بازار سرمایه کشورمان افزود: البته افراد حرفهای معمولا در اینگونه شرایط که بیشتر افراد در حال خارج شدن از بازار سرمایه هستند و قیمتها به شدت در بازار نزول کرده است، اقدام به خریدهای گسترده میکنند.
وی با بیان اینکه تحقیقات متعددی بیانگر پرسود بودن استراتژی معکوس روند بازار است و غالبا این نقش را بازارگردانان و افرادی با سرمایههای بیشتر برعهده میگیرند، تصریح کرد: همواره در بورس 2 استراتژی وجود دارد یکی هم جهت بازار و دیگری عکس جهت بازار؛ تحقیقات نشان داده است که استراتژی عکس جهت بازار و خرید و نگهداری همواره پرسودتر بوده است.
وی خاطرنشان کرد: شرایط امسال بازار سرمایه به نحوی است که سود معقول و بالاتر از بازارهای رقیب را خواهد داشت ولی شرط آن نگهداری سهام است.
تدابير ويژه دولت
به منظور روانسازي معاملات بورسهاي كالايي، تدابير ويژهاي براي حمايت از توليدكنندگان در بازار سرمايه به عمل میآيد.
به گزارش شبكه اخبار اقتصادي و دارايي، اين تصميم در جلسهاي با موضوع بررسي وضعيت بازار سرمايه به رياست وزير امور اقتصادي و دارايي و حضور رئيس سازمان بورس، معاونان بانكي و اقتصادي وزارت اقتصاد اتخاذ شد.
در اين جلسه، پس از ارائه گزارش از آخرين وضعيت بازار سرمايه توسط رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار، مقرر شد، با توجه به اخبار و گزارشات مختلف پيرامون نرخ سود بانكي و ضرورت ساماندهي آن، اين موضوع در روزهاي آتي در شوراي پول و اعتبار مطرح و نظام بخشي به نرخ هاي سود بانكي مورد بحث قرار گيرد. بر اين اساس بانك مركزي نيز كنترل هاي لازم را در حوزه نظارت بر نرخ هاي سود بانكي انجام خواهد داد.
در اين جلسه همچنين در خصوص قيمت گذاري محصولات توليدي بنگاهها نيز تاكيد شد كه دولت به هيچ وجه تصميمي براي تعيين دستوري قيمت ها ندارد و تعديل قيمتها صرفا بايد در چارچوب نظامات عرضه و تقاضا انجام گيرد و اصل كلي براي دولت، جبران آثار سياستها، براي حمايت از توليد و مصرف كنندگان است.
اين گزارش حاكي است، در اين جلسه مقرر شد، به منظور حمايت از حقوق تمامي سهامداران و سرمايهگذاران، عرضههاي سازمان خصوصيسازي بر اساس زمان سنجي بازار و با هماهنگي سازمان بورس و اوراق بهادار انجام گيرد.
در اين راستا همچنين مقرر شد، در صورت لزوم، در حوزه واگذاري هاي بلوكي، حمايتهاي لازم جهت كاهش فشار نقدينگي به خريداران انجام شود.
در اين جلسه تاكيد شد: كاهش تورم و هدف گذاري آن در سطح كمتر از 25 درصد در بلند مدت به دليل كاهش نرخ سود بانكي اسمي، به نفع توليد و بازار سرمايه خواهد بود و يكي از برنامههاي اصلي دولت در سال جاري خروج از ركود است كه كاهش تورم به اين مقوله از طريق كاهش نرخهاي سود بانكي كمك خواهد كرد.
همچنين بر اساس مصوبات اين جلسه، دولت در راستاي روان سازي معاملات در بورسهاي كالايي برنامه ريزي لازم را براي حمايت از توليدكنندگان به عمل آورده و در اين راستا، كالاهايي مانند سيمان، پتروشيمي، فولاد و ساير كالاها، با تقويت طرف تقاضا از گردش معاملاتي مناسبي برخوردار خواهد شد.
بنا بر اين گزارش، خريد محصولات پتروشيمي چون اوره با قيمت مناسب، از بنگاه هاي پذيرفته شده در بازار سرمايه، در دستور كار دولت قرار مي گيرد.
در اين جلسه مقرر شد، در خصوص بهاي گاز شركتهاي پتروشيمي با كاربرد سوخت (نه به عنوان خوراك) در دولت بررسي و تعيين تكليف صورت گيرد و در اين راستا تلاش خواهد شد، اين نرخ نيز همانند نرخ ساير بنگاهها (حدود 1000 ريال) تنظيم شود.
بر اين مبنا، همچنين تلاش خواهد شد، ابهامات پالايشگاه ها در حوزه نفت خام دريافتي و محصولات فروخته شده به شركت پالايش و پخش، پیگيري و ابهامات آن مرتفع شود.
شاخص باز هم افت کرد
شاخص بورس تهران در ادامه روند نزولی خود دیروز هم 126 واحد کاهش یافت.
به گزارش ایسنا دیروز در حالی بورس تهران در مجموع 543 میلیون و 298 هزار و 452 سهم معامله شد که شاخص با کاهش 126 واحدی به 73 هزار و 847 واحد رسید.
در بازار سهشنبه، سهام شرکتهای ایرانخودرو، چرخشگر، سیمان داراب، پاکسان، گلتاش، گسترش صنایع و خدمات کشاورزی بیشترین افزایش در معاملات را داشتهاند.
همچنین بیمه ملت، آهنگری تراکتورسازی ایران، قند نیشابور و کارخانجات قند قزوین کمترین حجم معاملات را به خود اختصاص دادهاند.
این در حالی است که تاثیرگذارترین نمادها در تغییرات روز گذشته شاخص بورس پالایش نفت بندرعباس، مخابرات ایران، نفت و گاز پتروشیمی، بانک پاسارگاد و فولاد مبارکه بودهاند.