kayhan.ir

کد خبر: ۸۰۷۴۵
تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۶
جلیلی در نشست سالانه دفتر تحکیم وحدت:

آلوده‌دامن‌ها در یک جناح قرار می‌گیرند /جریان‌های سیاسی عناصر فاسد را از درون خود حذف کنند

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: آلوده‌دامن‌ها» هر چقدر هم اختلاف داشته باشند نهایتاً در یک جناح قرار می‌گیرند و لذا جناح‌های سیاسی قبل از آنکه به فکر غلبه بر رقیب سیاسی باشند باید به حذف عناصر آلوده درون خود اقدام کنند.



به گزارش فارس، سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام  که به دعوت دفتر تحکیم وحدت در نشست سالانه این تشکل در دانشگاه شهید بهشتی حضور یافت، با بیان اینکه برخورد جناحی و مقطعی با مسئله فساد خود یک فساد خسارت‌بار است، افزود: آرمانگرایی عین فراجناحی بودن است و با جناح‌گرایی قابل جمع نیست؛ جناح‌زدگی یا به تعبیر مقام معظم رهبری  «قبیله‌گرایی» با آرمان‌گرایی در تقابل است.
جلیلی همچنین تصریح کرد: صرف انتساب به یک جناح نباید موجب مصونیت افراد شود و برای مقابله با فساد باید آرمان‌ها و الگوهای انقلابی را شناسایی و به جامعه معرفی کرد.
دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی کشورمان در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه «آلوده‌دامن‌ها» هر چقدر هم که اختلاف داشته باشند در نهایت در یک جناح قرار می‌گیرند، عنوان کرد: جناح‌های سیاسی قبل از آنکه به فکر غلبه بر رقیب سیاسی خود باشند باید به حذف عناصر آلوده درون خود اقدام کنند.
وی ادامه داد: آرمان عدالت براساس قرآن کریم دو قید روشن دارد و اگر جناح‌ها به این توصیه قرآن عمل کنند بسیاری از جدال‌های بیهوده کمرنگ شده و مسایل اصلی کشور مطرح و حل و فصل خواهد شد زیرا براساس قرآن، همه باید مبارزه با فساد و اجرای عدالت را از خود و نزدیکان‌شان شروع کنند و البته در این مسیر نیز نباید دست به هر اقدام غلط و دور از تقوا زده شود.
جلیلی در ادامه تاکید کرد: بی‌تقوایی سیاسی عدم شفافیت ایجاد می‌کند و باعث می‌شود یک نفر راجع به موضوع واحد در طول زمان و به تناسب شرایط مواضع متناقض بگیرد و یک جامعه را دچار سرگردانی کند و البته عاقبت چنین رفتاری نیز بی‌آبرویی است.
وی افزود: شفافیت سیاسی یعنی صادقانه پای مواضع خود بایستیم و مسئولیت مواضع خود را برعهده بگیریم. با ایجاد شفافیت سیاسی باید مشخص شود افراد و جریان‌های مختلف در مواضع خود چقدر نوسان دارند و تا چه میزان بر حرف‌های خود صادق و پایدار هستند.
جلیلی با بیان اینکه باید توجه داشت عدم اصرار بر اشتباه خود نمونه‌ای از صدق است و اگر کسی متوجه شود در گذشته موضع اشتباهی اتخاذ کرده و امروز حرف خود را اصلاح کند، باید از آن استقبال کرد و آن طرف نیز باید اشتباه خود را جبران کند، ادامه داد: اما برخی که در گذشته با مواضع نادرست  خود یک جامعه را دچار اشتباه و تردید کردند، بعد از مدتی به‌گونه‌ای مواضعشان تغییر می‌کند که انگار در گذشته هم موضع امروز را داشته‌اند و این مسئله نمونه دوری از شفافیت و صدق است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه تاکید کرد: شفافیت سیاسی به اندازه شفافیت اقتصادی مهم است زیرا با «دورویی سیاسی» منافع ملی در ابهام قرار گرفته و گاه خسارت‌های بزرگ و غیرقابل جبرانی به‌وجود می‌آید.
جلیلی در ادامه گفت: یکی از مهم‌ترین رسالت‌های جنبش دانشجویی  می‌تواند مطالبه صدق و شفافیت باشد، به‌گونه‌ای که بین مواضع و رفتار چهره‌های سیاسی  و یا حداقل در مواضع آنها یک هماهنگی و تناسب وجود داشته باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در همین دانشگاه شهید بهشتی فردی به اسم دکتر مجید شهریاری وجود داشت که بزرگ‌ترین خدمات را به کشور انجام داد و باعث شد تا کشور به توان غنی‌سازی 20 درصد برسد و در مقابل این خدمت خود نیز یک ریال پول دریافت نکرد، لذا این افراد باید به عنوان الگو به جامعه معرفی شوند تا در مقابل کسانی نباشند که بابت کارهای بیهوده خود حقوق‌های نجومی بگیرند و حتی مدعی مردم و نظام هم باشند.
جلیلی همچنین با بیان اینکه یکی از برکات اتفاقات چند سال گذشته، بیان شفاف نگاه‌های مختلف درباره مسئله هسته‌ای بود، گفت: برخی ادعا می‌کردند اگر در این باره کمی عقب نشینی می‌کردیم تحریم‌ها لغو می‌شد اما همان‌ها امروز می‌گویند آن‌طور که توقع بود آمریکا به تعهداتش عمل نکرده است! بر مبنای چه تحلیل و محاسبه‌ای این توقع از سوی برخی چهره‌های سیاسی وجود داشته است؟ پس امروز باید این افراد شفاف به مردم بگویند که نگاه ما  و توقع ما در این باره اشتباه بوده است.
وی ادامه داد: برخی دیگر در ابتدا گفتند باید به گونه‌ای عمل کرد که چرخ کارخانه‌ها بچرخد، امروز می‌گویند برجام انجام شد تا چرخ تانک‌ها نچرخد و جنگ نشود! البته باید همان زمان نیز مشخص می‌شد که نچرخیدن چرخ برخی کارخانه‌ها چقدر با چرخش سانتریفیوژهای ما ارتباط داشت اما امروز باید شفاف‌سازی شود که بعد از برجام، آیا چرخ کارخانه‌ها بهتر می‌چرخد یا نه؟
جلیلی در ادامه در پاسخ به سوال دیگری درباره فرجام برجام گفت: در برجام خلل و فرج جدی وجود دارد و طرف مقابل برجام را به مثابه ابزاری برای مهار ایران و یک اهرم فشار بر مردم ما می‌خواهد. که با هم‌بستگی و انسجام ملی نباید این اجازه را به او داد.