kayhan.ir

کد خبر: ۴۴۶۷۳
تاریخ انتشار : ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۳
همزمان با هشدار وزارت دفاع به واشنگتن و ریاض

افخم: اجازه بازرسی از کشتی نجات را نمی‌دهیم

وزارت دفاع به اظهارات سخنگوی پنتاگون که کمک دارویی و غذایی مردم ایران به مردم یمن را اقدامی ماجراجویانه و تحریک‌آمیز تلقی کرده است واکنش نشان داد و سخنگوی وزارت خارجه کشورمان تاکید کرد: به کشورهای درگیر در جنگ یمن اجازه بازرسی کشتی حامل کمک‌های انسانی جمهوری اسلامی ایران داده نخواهد شد.


کشتی ایران شاهد که حامل کاروان «نجات» است و 2 روز قبل به منظور کمک رسانی به مردم یمن حرکت کرده بود،  روز گذشته وارد اقیانوس هند شد. کشتی «نجات» پس از عبور از دریای عمان مسیر خود را به سمت جنوب غرب تغییر داده و وارد دریای عرب در شمال اقیانوس هند شد. به گفته یکی از مسئولان کشتی در این شرایط حدود 6 روز دیگر یعنی عصر 30 اردیبهشت کشتی ایرانی در بندر کشور یمن پهلو خواهد گرفت.
این در حالی است در چند روز گذشته، ناوهای آمریکایی و ائتلاف شبانه روز دور تا دور ناوگروه 34 نیروی دریایی ارتش پرسه می‌زدند که با هشدارهای محکم ناوشکن 72 (البرز) راه به جایی نبردند، چراکه می‌دانستند هر اقدام آنها نقض حریم قوانین بین‌المللی است.
از روز گذشته حریم ناوهای البرز و بوشهر در پهنه آبهای خلیج عدن خالی از ناوهای رزمی ائتلاف شد و بوی فتنه به مشام می‌رسید. دریادلان ناوشکن البرز و ناو لجستیک بوشهر هوشیار و پای کار آماده مقابله با هر تهدید و تحرکی بودند که ناگهان از بلندگوهای البرز صدای اعلام جنگ به گوش رسید.
رادارها و اتاق عملیات قایقی را رصد کردند که با سرعت تمام از سمت یمن به سوی ناوشکن البرز حرکت می‌کرد.
به دستور فرمانده ناوشکن بلافاصله پرسنل البرز حالت عملیاتی گرفتند و تمام قبضه‌ها آماده شلیک شد. ناخدا سوم عرشه حسن مقصودلو فرمانده ناوشکن البرز گفت: دریادلان ارتش هر لحظه آماده دفاع از حریم ایران اسلامی و منافع آن هستند. قایق که معلوم نبود انتحاری است یا با خود قبضه‌های دوش پرتاب یا آر پی جی دارد اما مشخص بود که حرکت او کاملاً خصمانه است و تروریست‌ها منتظر فرصتی هستند که ضربه‌ای به ناوشکن البرز بزنند.
قایق با دیدن پرسنل آماده البرز و هدف گیری قبضه‌ها در فاصله یک مایلی ناوشکن به شک افتاد و تصمیم گرفت پا به فرار بگذارد.
در همین ارتباط سرهنگ استیو وارن، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) روز سه شنبه مدعی شد: «اگر ایرانی‌ها از پروتکل سازمان ملل متحد پیروی کنند، کشتی را به بندری در جیبوتی می‌برند و اجازه می‌دهند کمک‌های بشردوستانه‌ای که مدعی آن هستند از طریق کانال‌های سازمان ملل متحد توزیع شود. در این صورت، کار درست را در این مورد انجام داده‌اند.»
در همین ارتباط وزارت دفاع با صدور بیانیه‌ای در واکنش به اظهارات سخنگوی پنتاگون به تغییر مسیر کشتی حامل کمک‌های بشردوستانه مردم و سازمان‌های مردم نهاد ایران که تعدادی از آزادگان جهان با ملیت‌های مختلف  نیز در آن حضور دارند و به اذعان خودشان فاقد هرگونه سلاحی می‌باشد به  بندر جیبوتی کاملا غیرمنطقی دانسته، آمده است: چه تضمینی وجود دارد که این کمک‌ها سریعا به دست مردم مظلوم یمن برسد و اگر واقعا سازمان‌های بین‌المللی به ویژه سازمان ملل قصد کمک به مردم مظلوم یمن را دارند با اتخاذ تدابیر لازم جلوی حملات وحشیانه رژیم آل سعود را گرفته، بطور کامل آن را متوقف کنند.
به گزارش فارس همچنین سردار «سید مسعود جزایری»  معاون امور بسیج و فرهنگ دفاعی ستادکل نیروهای مسلح در گفت و گو  با «شبکه خبری العالم»، اظهار داشت: حمله به کشتی کمک رسان ایرانی در مسیر یمن آتش جنگ در منطقه را روشن خواهد کرد. همچنین مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ارسال کمک‌های انساندوستانه برای مردم یمن تصریح کرد: به کشورهای درگیر در جنگ یمن اجازه بازرسی کشتی حامل کمک‌های انسانی جمهوری اسلامی ایران داده نخواهد شد.