kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۰۷۴
تاریخ انتشار : ۳۰ آبان ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۳
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اعلام کرد

سود 400 میلیارد تومانی پتروشیمی‌ها در یک سال

یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضعف دولت‌های فعلی و قبلی در حفظ حقوق بیت‌المال گفت: پتروشیمی‌ها سالانه 400میلیارد تومان سود به جیب می‌زدند.


موسی‌الرضا ثروتی با اشاره به ورود مجلس به موضوع قیمت‌گذاری نرخ فروش گاز به واحدهای پتروشیمی و با بیان اینکه وزیر نفت در همایشی اعلام کرد، مجلس قیمت‌گذاری را به ما بسپارد، گفت: پیش از ورود مجلس به این قضیه، قیمت‌گذاری در اختیار دولت بود، ولی دولت‌ها چه دولت دهم و چه دولت یازدهم امتحان خوبی پس نداده و خوب عمل نکرده بودند، لذا حقوق زیادی از ملت در این زمینه ضایع شده بود.
وی توضیح داد: برخی از واحدهای پتروشیمی سالانه 400 میلیارد تومان سود می‌بردند، در حالیکه مجموع هزینه اولیه احداث آنها 350 میلیارد تومان بود.
ثروتی تصریح کرد: این اتفاق در کشور ما یک فاجعه است که با وجود درصد بالای بیکاری مردم، سودهای هنگفتی به جیب عده‌ای خاص برود اما متاسفانه به دلیل ضعف و ناکارآمدی دولت‌ها، از حقوق بیت‌المال سوءاستفاده می‌شود.
وی با بیان اینکه قیمت‌ خوراک گاز پتروشیمی در آمریکا 20 سنت و در عربستان 15 سنت است، گفت: در تجدید نظر کمیسیون برنامه و بودجه باید کف قیمتی حداقل 13 سنت لحاظ شود چرا که بر اساس قانون هدفمندی یارانه‌ها، قیمت خوراک گاز پتروشیمی باید به 65 درصد قیمت گاز صادراتی برسد، که گاز در حال حاضر به قیمت 45 سنت صادر می‌شود.
موسی‌الرضا ثروتی در گفت‌وگو با فارس با بیان اینکه در فرمول مصوب کمیسیون برنامه و بودجه،‌قیمت خوراک پتروشیمی‌ها را به دولت سپرده بودیم، اظهار داشت: در این فرمول، دو پیشنهاد وجود داشت؛ نخست اینکه 10 ساله باشد و دیگر آنکه نرخ بازده سرمایه ارزی در سرمایه‌گذاری‌های جدید حداقل 25 درصد باشد اما نمایندگان در صحن علنی مجلس به این موضوع اعتراض کردند و به همین دلیل مسئله به کمیسیون ارجاع داده شد.
وی با اشاره به تعیین قیمت 13 سنت در سال 93 برای خوراک گاز پتروشیمی‌ها، درباره جزئیات مباحث مطرح شده در صحن مجلس گفت: نمایندگان در صحن مجلس عنوان کردند چنانچه برای خوراک گاز پتروشیمی قیمت گذاشته نشود، به دلیل نفوذی که عوامل پتروشیمی در دولت دارند، امکان لابی کردن آنها وجود دارد.
وی افزود: نفوذ عوامل پتروشیمی در دولت باعث شده بود سال‌ها خوراک گاز را با قیمت کمتر از 2/5 سنت دریافت کنند. لذا نمایندگان مجلس با این استدلال که به دولت اعتماد نداریم، موضوع را به کمیسیون برگرداندند که یک قیمت در کمیسیون تعیین شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در واکنش به اظهارنظر دبیر انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی مبنی بر اینکه در قانون هدفمندی قیمت گاز باید حداکثر به 65 درصد قیمت صادراتی برسد و می‌تواند کمتر از این مقدار باشد، گفت: از نظر آقای مهدوی، گاز را باید به صورت رایگان در اختیار واحدهای پتروشیمی قرار دهیم، ایشان از حقوق بخش صنعت دفاع می‌کند ولی ما چون از طرف مردم انتخاب شده‌ایم، باید از حقوق آنها دفاع کنیم و با در نظر گرفتن منافع صنعت، کف قیمت نباید از 15 سنت کمتر باشد.
ثروتی افزود: پیش  از آنکه این فرمول در صحن مجلس مطرح شود، در کمیسیون برنامه و بودجه خیلی مورد بررسی قرار گرفته بود و خیلی از اعضای این کمیسیون از جمله آقای توکلی با فرمول مورد نظر مخالف بودند ولی گفتیم که به دولت اعتماد کنیم و تعیین قیمت را به دولت بسپاریم؛ به هر صورت نهایتا نمایندگان گفتند که نمی‌توان این مهم را به دولت سپرد و فرمول برای تعیین قیمت به کمیسیون بازگشت.
وی در مورد پیشنهادهای جایگزین این فرمول گفت: پیشنهاد کف قیمتی 15، 18، 20 سنت در کمیسیون مطرح است؛ علاوه بر این، فرمول پیشنهادی مرکز پژوهش‌های مجلس نیز مطرح است؛ پیشنهاد قیمت‌گذاری پلکانی نیز خوب است و می‌تواند به عنوان یکی از گزینه‌ها باشد اما نهایتا پس از بررسی در کمیسیون،  در مورد فرمول جایگزین تصمیم‌گیری می‌شود.