kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۹۴۸۵
تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۵
شورای هماهنگی خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران مطرح کرد:

انتقاد از غربزدگی در معاونت زنان ریاست‌جمهوری!

شورای هماهنگی خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران بزرگ در نامه‌ای خطاب به فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی، و در واکنش به مصاحبه اخیر ابتکار، اعلام کردند که مبحث زنان و خانواده در مجلس شورای اسلامی نیازمند تشکیل ساختار و بستری ثابت است که در پی تغییر مسئولیت‌ها، غربزدگی و حزب بازی‌های مسئولین، مورد غفلت واقع نشود و به‌صورت جدی در هر شرایطی به آن پرداخته شود.



در متن کامل این نامه آمده است:
«همانگونه که مستحضر هستید، طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، از مهم‌ترین وظایف مجلس شورای اسلامی علاوه‌بر قانون‌گذاری، نظارت صحیح همراه با رصد دقیق عملکرد مسئولین است و این بدان معنا می‌باشد که عملکرد نهاد‌ها توسط مجلس باید به صورت دقیق و مصرانه پیگیری شود تا قوانین تصویب شده به بهترین نحو به اجرا درآیند و در روند اجرای این مصوبات، تخطی صورت نگیرد.
مسئله زنان و خانواده نیز جزو مباحثی است که باید به صورت ویژه به آن پرداخته شود، اما متأسفانه به دلیل کم لطفی‌های برخی مسئولین، این حوزه مظلوم واقع شده است. مبحث زنان و خانواده در مجلس شورای اسلامی نیازمند تشکیل ساختار و بستری ثابت است که در پی تغییر مسئولیت‌ها و حزب‌بازی‌های مسئولین، مورد غفلت واقع نشود و به صورت جدی در هر شرایطی به آن پرداخته شود. یکی از نهاد‌هایی که فعالیت‌های حوزه بانوان را به عنوان یک نهاد رسمی در کشور برعهده ‌دارد، معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری است؛ به طور قطع وظیفه این نهاد اجرایی‌سازی قوانینی است که در حوزه زنان و خانواده توسط مجلس شورای اسلامی تصویب می‌شود. اما متأسفانه در عملکرد این نهاد، مواردی مشاهده می‌گردد که گواه بر عدم اجرای برخی قوانین بوده و نظارت دقیق‌تر مجلس شورای اسلامی را می‌طلبد؛ هرچند برگزاری جلسات فراکسیون زنان مجلس با خانم ابتکار را شاهد هستیم، اما از شما خواستار شفاف‌سازی پیرامون نتایج این جلسات می‌باشیم. در ادامه مختصراً به برخی موارد که می‌بایست در معاونت زنان ریاست‌جمهوری پیگیری می‌شد، اما متأسفانه شواهد گواه بر عدم پیگیری است، ‌اشاره می‌کنیم:
۱- شاخص‌های عدالت جنسیتی و مغایرت آن با مباحث شرع و قانون که لازم است هر چه سریعتر پیگیری شود و در این زمینه شفاف‌سازی انجام شود.
۲- آسیب‌های اجتماعی زنان حاشیه‌نشین که لازم است هر چه سریعتر در دستور کار قرار گیرد و به وضعیت این زنان رسیدگی شود.
۳- سیاست‌های ابلاغی جمعیت که توسط مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۳ ابلاغ گردید و از شما سؤال داریم به چه دلیل این سیاست‌ها بر زمین مانده است؟! چرا معاونت زنان ریاست‌جمهوری هیچ اقدام اجرایی در راستای افزایش جمعیت انجام نداده است؟ مگر غیر از این است که بحران جمعیت جزو آن دسته بحران‌هایی است که در صورت ورود کشور، دیگر راه خروجی از آن وجود ندارد؟!
۴- معاونت زنان ریاست‌جمهوری چه اقدامات اجرایی در راستای کاهش ناباروری، پایین آوردن سن ازدواج و افزایش فرزندآوری کرده است؟
۵- در قانون برنامه ششم توسعه بیان شده است که جلسات ستاد زن و خانواده به صورت مستمر برگزار گردد؛ این در حالی است که در مدت چهارساله‌ دولت دوازدهم، تنها دوجلسه برگزار شده است!
نکات ذکر شده تنها گوشه‌ای از مسائل و مشکلات حوزه زنان می‌باشد که می‌بایست در این مدت اقداماتی در راستای رسیدگی به آنها انجام می‌شد، اما تاکنون اقدام اجرایی از سمت معاونت زنان ریاست‌جمهوری به عنوان یک نهاد رسمی و با در اختیار داشتن و استفاده از بودجه کشور، انجام نشده و یا اگر انجام شده ‌است، درباره اجرای آنها شفاف‌سازی صورت نگرفته است.
کاش این معاونت به جای اعتماد به سیاست‌های شکست خورده غرب که حتی قادر به ساماندهی وضع زنان خود نمی‌باشد، به سیاست‌های داخلی و امید به جوانان تکیه می‌کرد و دیدگاه اسلام پیرامون مسائل زنان را سرلوحه کار خود قرار می‌داد. وضعیت کنونی زنان، وضعیت خوب و رو به بهبودی نیست و این مورد همت جهادی مسئولین مربوطه و نظارت و پیگیری هر چه سریعتر از سوی مجلس را می‌طلبد.
در نهایت ما دختران دانشجوی بسیجی دانشگاه‌های تهران بزرگ خواستار رسیدگی سریع این موارد هستیم و در آینده‌ای نزدیک، پیگیر نتایج مطالبات خود از فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی خواهیم بود.»