وزارت جهاد کشاورزی:
مردم با آرامش خاطر سیب زمینی ایرانی را مصرف کنند
مدیرکل دفتر محصولات علوفهای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی با اعلام اینکه استاندارد میزان نیترات در سیب زمینیهای ایرانی کمتر از اروپاست، گفت: مردم با آرامش خاطر سیبزمینی تولید شده در کشور را مصرف کنند.
حسین اصغری در گفتوگو با ایسنا درباره میزان نیترات موجود در سیب زمینیهای ایرانی اظهارداشت: مرز بیشینه باقیمانده نیترات در محصولات کشاورزی در سال ۱۳۹۲ توسط سازمان ملی استاندارد ایران تعیین شده که هرچند بسیار سختگیرانه نوشته شده اما همواره مورد توجه قرار گرفته است».وی افزود: برای اینکه بتوانیم حداکثر مجاز باقیمانده نیترات در محصولات کشاورزی مختلف را مشخص کنیم باید میزان سرانه مصرف آنرا نیز در نظر بگیریم. به عنوان مثال سیبزمینی در اروپا جزو محصولات پرمصرف به شمار میرود و در بسیار از کشورهای این قاره سبز بالای ۱۲۰ کیلوگرم سرانه مصرف وجود دارد و به همین دلیل حداکثر میزان باقیمانده آن در سیبزمینی در کشورهایی همچون آلمان PPM ۲۰۰ و در لهستان حدود PPM ۱۸۰ در نظر گرفته شده است.مدیرکل دفتر محصولات علوفهای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: سازمان ملی استاندارد ایران حداکثر حد مجاز باقیمانده نیترات در سیبزمینی را PPM ۱۷۰ مشخص کرده است. حال آن که میزان سرانه مصرف سیبزمینی در ایران یک سوم کشورهای اروپایی مذکور بوده و حدود ۴۴ کیلوگرم است؛ بنابراین میزان باقیمانده در نظر گرفته شده به عنوان دستورالعمل همواره مدنظر وزارت جهاد کشاورزی بوده و کنترل شده است. گواه این مدعا هم نمونهبرداریهای مستمر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بوده که تاکنون گزارشی دال بر بالاتر بودن میزان نیترات در سیبزمینی از حد مجاز تعیین شده، به وزارت جهاد کشاورزی ارسال نشده است.اصغری با بیان اینکه تجمع نیترات در سیبزمینی بیشتر در ناحیه پوست است، گفت: از آنجا که عادات مصرف سیبزمینی در ایران عمدتا به صورت پوست کنده، خرد شده، شسته شده و سرخ شده است، میتوان گفت که همه این عوامل نیترات را از محصول خارج میکند. وی بااشاره به اینکه نظر رسمی وزارت بهداشت در نمونهبرداری صورت گرفته از مزارع استان کرمانشاه این بود که میزان باقیمانده نیترات در سیبزمینیهای تولید شده در این منطقه با میزان مشخص شده از سوی استاندارد ملی ایران تطابق دارد، اظهار کرد: مردم با آسایش خاطر سیبزمینی تولید شده و عرضه شده در کشور را مصرف کنند چرا که نظارتهای دقیقی صورت میگیرد. همچنین وحید مفید؛ مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو - درباره میزان نیترات در سیب زمینی در برخی مناطق گفت: نمونهبرداریهای معاونتهای غذا و دارو دانشگاههای علوم پزشکی براساس روشهای علمی بوده و اگر در نمونهای میزان نیترات حتی چند برابر باشد، نمیتوانیم حکم کنیم که تمام سیبزمینیهای کشور این مشکل را دارند. ممکن است در برخی مناطق به نمونههایی برخورد کنیم که میزان نیترات و نیتریت بالاتر از حد مجاز باشد، اما این موضوع به این معنا نیست که میزان باقیمانده سموم روی همه محصولات تولیدی در کشور به صورت نامتعارف بالاتر از حد مجاز باشد.