kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۴۸۹۲
تاریخ انتشار : ۲۵ مهر ۱۳۹۷ - ۲۰:۵۳
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

حامیان افشانی مایه آبروریزی و ستون پنجم اصلاح طلبان هستند

روزنامه قانون در مطلبی با عنوان «ستون پنجم‌ هاي اميدي» نمایندگان اصلاح طلب مجلس و شورای شهر تهران را که بدنبال اصلاح قانون منع به کارگیری بازنشستگان هستند را غیر خودی ، ستون پنجم و مایه آبرو‌ریزی اصلاح طلبان نامید و نوشت : «ماجراي اظهارات برخي از نمايندگان و اعضاي شوراي شهر در رابطه با مصالحه مجلس با شهرداري براي ابقاي محمدعلي افشاني،حاشيه‌هاي فراواني ايجاد كرد. متاسفانه برخي همچنان تلاش مي‌كنند قانون را دور زده تا به اهداف جناحي و منافع گروهي خود برسند.»



سرویس سیاسی-

این روزنامه با اشاره به تلاش نمایندگان فراکسیون امید مجلس برای ارائه طرحی دو فوریتی در این زمینه مایه آبروریزی اصلاح طلبان عنوان کرد و افزود : «در حالي كه اين اقدام نامبارك برخي از اعضاي منتسب به فراكسيون اميد آبروي جريان اصلاحات را برده است ولي به نظر مي‌رسد تمام جريان با اين اقدام موافق نيستند... اينكه برخي از افراد و احزاب منتسب به اصلاحات مي‌كوشند تا از اين فرصت براي خود موقعيتي ايجاد و به منافعي دست پيدا كنند، اقدام عجيبي نيست ولي بزرگان اصلاحات بايد جلوي اين آبرو ريزي را گرفته و به گونه‌اي اقدام كنند كه بدنه حامي اصلاح‌طلبان نااميد نشوند.»
گفتنی است روزنامه کیهان روز سه شنبه 24 مهر در گزارش تیتر یک خود با عنوان: «ناکارآمدی و قانون‌گریزی دستپخت لیست امید برای شورای شهر! » نوشته بود : در دو سال گذشته و با ترکیب کاملا اصلاح‌طلب شورای شهر تهران، پایتخت دو شهردار به خود دیده است که عملکرد این دو شهردار به اذعان روزنامه‌های زنجیره‌ای نه تنها چنگی به دل نمی‌زند که به دلیل مقایسه با دوره‌های گذشته نتایج اسفباری را نیز برای جریان اصلاحات به دنبال می‌آورد، از سوی دیگر در حالی که قانون منع استخدام بازنشسته‌ها روشن بوده و هیچ ابهامی ندارد برخی اعضای شورای شهر طی جلسه‌ای با 51 نماینده مجلس تلاش کرده‌اند تا قانون را دور زده و افشانی را در شهرداری تهران ابقا کنند!»
نسخه نجات دست اصلاح طلبان است!
روزنامه اعتماد دیروز در گفت‌وگویی نوشت: «من معتقدم از یک سو جریانات تندرو داخلی و از سوی دیگر جریان برانداز خارج نشین به این نتیجه رسیده‌اند تنها جریانی که می‌تواند با مردم ارتباط منطقی برقرار کرده و برنامه برای حل مشکلات ارائه کند، جریان اصلاحات است.»
مصاحبه شونده در واقع می‌گوید ما(مدعیان اصلاحات) دردانه سیاست ایران هستیم! اندر احوالات این دردانه‌ها هم اینکه تا تنور مذاکره گرم شد، نان امتیازدهی را چسباندند و نسخه تسلیم و ذلت پیچیدند. برجام را نسخه معجزه‌آسا جا زدند و با  بزک آمریکا و اروپا و تیترهای اغراق‌آمیز مردم را فریب دادند. خودشان را تضمین روحانی می‌نامیدند اما وقتی که حریف با بدعهدی زیر برجام زد و دایره تحریم‌ها را گسترده‌تر کرد، نسخه‌شان عقیم ماند و معضلات اقتصادی عمیق‌‌تر شد، گفتند ما با روحانی هم‌سرنوشت نیستیم! جالب اینکه اعتماد هم تیتر «نسخه نجات دست اصلاح‌طلبان است» را برای این مصاحبه انتخاب کرده است! همان نسخه ذلتی که پیچیدید و نتیجه‌اش شد دلار 18 هزار تومانی، کافی است.
اشک تمساح مدعیان اصلاحات برای شفاف‌سازی
روزنامه همشهری در مطلبی نوشت:«اقتصاد ایران از عدم شفافیت و جهالت رنج می‌برد...شفاف سازی نخستین مولفه‌ای است که می‌توان گفت از نان شب نیز واجب تر است». متاسفانه طیف مدعی اصلاحات درخصوص موضوع شفافیت به هیچ عنوان کارنامه قابل قبولی ندارد.
حقوق های نجومی، معروفترین مصداق مواجهه مدعیان اصلاحات با مسئله شفافیت است. پس از انتشار فیش های نجومی برخی مدیران دولتی در سال های اخیر، مدعیان اصلاحات به خط شده و از نجومی بگیران دفاع کرده و آنها را ذخیره نظام! نامیدند.
طیف مدعی اصلاحات در موضوع برخورد با مفسدان دانه درشت اقتصادی نیز با دفاع از مفسدان، آنها را کارآفرینانی در تراز «استیو جابز» نامید! این طیف ماجرای رانت 18 میلیارد دلاری در سال جاری را نیز به صورت هماهنگ بایکوت کردند. با این تفاسیر، سردادن فریاد وامصیبتا از سوی طیف مدعی اصلاحات برای شفافیت اقتصادی بیشتر به طنز و کمدی شبیه است.
دیپلماسی سکوت و ادعای تدبیر و امید!
روزنامه همدلی در مطلبی نوشت:«ماجرای عربستان، تحریم بزرگ 13 آبان امریکا علیه ایران را تا حدود زیادی در سایه قرارداد. عربستان که قرار بود یکی از حلقه‌های مهم در تحریم نفتی ایران باشد امروز تحت فشار سیاسی جهانی قرار دارد و اما در این میان دیپلماسی سکوت وزارت خارجه ایران سوال بر‌انگیز است. بزرگترین حامی منطقه ای تحریم ایران زیر فشارسیاسی آمریکا عامل این تحریم و سایر کشور ها قرار دارد و ما سکوت کرده‌ایم.»
گفتنی است سکوت دستگاه دیپلماسی فقط محدود به این ماجرا نیست. اکنون چندین ماه است که دو دیپلمات ایرانی از هلند اخراج شده اند. علاوه بر این چندین هفته است که یک دیپلمات ایرانی از فرانسه اخراج شده است.از همه اینها مهمتر اکنون بیش از 100 روز است که آقای اسدی، دیپلمات کشورمان در اتریش، توسط آلمان و بلژیک بازداشت شده است. اما متاسفانه دستگاه دیپلماسی در اقدامی تأمل برانگیز نه تنها از اجرای اصل عمل متقابل امتناع کرده است، بلکه حتی از یک اعتراض خشک و خالی نیز پرهیز می‌کند!
وزیری که 342 سال از اتاق عمل بیرون نیامده است!
«روزنامه آفتاب یزد» در گزارشی به ادعای اخیر وزیر بهداشت پرداخت که در یک برنامه تلویزیونی گفته است قریب به یک میلیون و پانصدهزار عمل جراحی انجام داده است.
آفتاب یزد در گزارش خود نوشته  است: «صدا و سیما در رپرتاژی مفصل با وزیر بهداشت مصاحبه کرد در بخشی از این مصاحبه کار به این پرسش رسید که بهترین جراح چشم کشور کیست و وزیر در نهایت تواضع، گلویی صاف کرد و تأیید کرد که در طول عمر کاری خود قریب یک میلیون و 500 هزار عمل جراحی انجام داده است.»
آفتاب یزد در باره این ادعای وزیر بهداشت نوشته است: «سیدحسن قاضی زاده هاشمی متولد سال  1338 در شهرستان فریمان است و در حال حاضر 59 سال دارد. این متخصص چشم پزشکی و فوق تخصص جراحی قرنیه در صورتی که تمام طول دوران پزشکی، تخصص و فوق تخصصش را در کوتاه‌ترین بازه زمانی ممکن به پایان رسانده باشد هم نمی‌توانسته زودتر از 29 سالگی شروع به کار تمام وقت کرده باشد. با این فرض که وی تمام 30 سال عمر حرفه ای خود را تا زمان حال، کاری غیر از عمل جراحی چشم انجام نداده... وزیر بهداشت 342 سال از اتاق عمل بیرون نیامده و پیوسته مشغول عمل چشم بیماران بوده است.»
در بخشی از این گزارش نیز آمده است: «شایسته است وزیر محترم در همکاری شفاف با سازمان مالیاتی کشور اعلام نماید که مالیات این مقدار عمل جراحی و فعالیت پزشکی صورت گرفته در بیمارستان نور و شرکت واردات مربوط چه مقدار است و رقم دقیق آن اعلام و در صورت پرداخت دقیق مالیاتی وزیر مورد تشویق قرار گیرد و در صورت فرار مالیاتی مطابق قانون با وی برخورد گردد. بی شک رسانه ها و مردم حق دارند از این موضوع مطلع گردند.»
افشای پشت پرده بازی بی توجهی به جهانگیری!
روزنامه آرمان در گزارشی از کنار گذاشته شدن جهانگیری به رغم ایثارهای وی در حق دولت و رئیس جمهور خبر داده و نوشت اصلاح طلب ها به جهانگیری توصیه می کنند که خود را از دولت جدا کند تا در موقعیت های پیش رو نقش‌آزمایی کند!
این روزنامه با اشاره به جلسه رئیس‌جمهور با اقتصاددانان که برغم حضور  مدیران ارشد اقتصادى دولت یعنى نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه، نهاوندیان معاون اقتصادى رئیس‌جمهور و همتى رئیس کل بانک مرکزى، معاون اول رئیس جمهور در این برنامه غایب بوده است، نوشت: «اسحاق جهانگیری [کسی است که] ایثار با رفتار وگفتارش عجین شد و با کنار رفتن از انتخابات زمینه را برای تداوم حضور حسن روحانی در پاستور مهیا کرد.»
روزنامه زنجیره ای آرمان دلیل اصلی «بازی کم محلی به جهانگیری» و یا جدایی وی از دولت را افشا کرده و نوشته است: «گرچه رئیس‌جمهور با استعفاهای روحانی مخالفت کرده است اما دخالت‌ها و کم‌محلی‌ها سبب شده است تا برخی از دوستان آقای جهانگیری در جبهه اصلاحات از این وضعیت ابراز نگرانی کرده و خواستار کناره‌گیری جهانگیری هستند تا سرمایه و تجربه 40 ساله او که بسیار ارزشمند است حفظ شده و در موقعیت دیگر و در نقش‌های سیاسی که پیش روست، از آن بهره برده شود.»
به نظر می رسد با مشخص شدن ناکارآمدی اقتصادی دولت برخی تلاش دارند سفره خود را از آن جدا کرده  و در برهه های دیگری به حضور خود در قالب دیگری ادامه دهند.
میلیونها شغل فدای بازی دو سر سود دلاری دولت
«روزنامه هفت صبح» در گزارشی با عنوان «بازی دو سر سود دولت با دلار» نوشته است: «با یک کارشناس اقتصادی گفت و گو کردیم. او معتقد بود هر چند که شاید دولت ابتدا از افزایش قیمت ارز رضایت نداشته اما  حالا منافعی از آن برده که گذشتن از آن چندان عاقلانه نیست».
در ادامه این یادداشت آمده است: «با کاهش ارزش ریال تا حدود زیادی مسئله نقدینگی که به یک معضل برای اقتصاد کشور تبدیل شده بود مهار شد دوم این که افزایش قیمت ارز منجر به تامین مالی دولت شده و به این واسطه خیلی از بدهی‌هایش عملا تسویه شد. هر چند که مسئولان ارشد دولت گفتند قصد تامین ریال با ارز را نداشتند.»
«هفت صبح» افزوده است: «در نهایت از این کارشناس پرسیدیم با این همه آیا تمایل دولت به برنگشتن قیمت ارز به قیمت سابق یک رکود چند ساله و از بین رفتن چند میلیون شغل را در پی‌ندارد؟ او تائید کرد که دقیقا چنین اتفاقی رخ خواهد داد اما  به هر حال این انتخاب بین بد و بدتر است.»
چرا شورای شهر اصلاح‌طلب کارآمد نیست؟
روزنامه شرق در سرمقاله دیروز خود به بررسی و بیان علل ناکارآمدی و عدم تحصیل نتایج قابل قبول در کارنامه شورای شهر پرداخت و نوشت: «آنچه این روزها در جریان ناکارآمدی پارلمان شهری [شورای شهر] پایتخت و بعضا برخی شهرهای دیگر دیده می‌شود، محل توجه و قابل مداقه و اندیشه است.»
سپس نویسنده به ارائه تحلیل و بیان چرایی ناکارآمدی پرداخته است: «آنچه در جریان موسوم به اصلاحات و اعتدال مشاهده می شود پدیدار شدن نوعی تشتت آرا و به نوعی نبودن نوعی انسجام در تصمیم گیری ها و عملکردها و نبود روحیه همکاری برای اخذ تصمیمات کارآمد و پخته در عرصه مدیریت شهری است.»
این سرمقاله در بیان دومین مورد از علل ناکارآمدی شورای شهر که آن را تهدید جریان اصلاحات  خوانده، نوشته است: «[آنچه] جریان اصلاحات [را تهدید می‌کند] رفتارهای موردی در زمینه ترجیح منافع فردی بر منافع جناحی و ترجیح منافع جناحی بر منافع ملی است.»
نویسنده سپس یادآور شده: «باید از شورای اول که بین سالهای 1378 تا 1381 بود عبرت گرفت. در آن زمان هم قطب‌بندی های داخل شورا و همچنین ترجیح منافع فردی بر منافع تشکیلاتی و ملی سبب شد که به دلیل اختلافات پیش آمده و همچنین اجماع نداشتن روی گزینه ای واحد سخن از انحلال اولین پارلمان شهری... به میان آمد.»
اصلاح طلبان در شورای شهر اول نیز بر سر انتخاب شهردار به شدت با هم اختلاف داشتند و در نهایت کار به انحلال شورای شهر کشیده شد. روزنامه آفتاب یزد هفته گذشته در این باره به این اشاره کرده بود که اکنون مردم تهران این شورا و عملکردش را با شورای شهر اصولگرا می‌سنجند که 12سال آقای قالیباف را به شهرداری تهران انتخاب کرد. اشاره این روزنامه به تغییر پی در پی شهردار تهران است.