مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تشریح کرد
توصیههای مهم تغذیهای در شرایط آلودگی هوا
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: رعایت توصیههای تغذیهای در شرایط آلودگی هوا به سلامت مردم و کاهش عوارض کمک میکند.
زهرا عبداللهی با بیان اینکه برخی از گروهها مانند کودکان، افراد مسن، مادران باردار و بیماران قلبی و ریوی در شرایط آلودگی هوا، بیشتر در معرض خطر قرار دارند، به پایگاه خبری وزارت بهداشت گفت: در شرایط آلودگی هوا مردم و به ویژه گروههای حساس باید شیر و لبنات کم چرب را مصرف کنند و مصرف روزانه دو لیوان شیر کم چرب به کاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا کمک میکند زیرا کلسیم موجود در شیر مانع از جذب آلایندههایی مانند فلزات سنگین میشود.عبداللهی از میوههای دارای ترکیبات آنتی اکسیدان به عنوان مواد غذایی مفید در زمان آلودگی هوا یاد کرد و افزود: مصرف میوههای دارای ترکیبات آنتی اکسیدان از سلولهای بدن در مقابل آسیب دیدن در شرایط آلودگی هوا محافظت میکند.وی از سیب به عنوان یکی از میوههای سرشار از آنتی اکسیدان یاد کرد و ادامه داد: میوههای دارای ویتامین A، E و C خاصیت آنتی اکسیدان دارند.مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهارداشت: مرکبات و میوههای با رنگ نارنجی، زرد و قرمز، موز، خرمالو، انواع فلفلهای سبز و نارنجی، هویج، چای سبز و سیاه، روغنهای سویا، آفتابگردان، کلزا و زیتون نقش آنتی اکسیدانی دارند و در شرایط آلودگی هوا از بدن مراقبت میکنند.
عبداللهی، مصرف دو وعده ماهی در هفته را در شرایط آلودگی هوا بسیار مهم دانست و افزود: ماهی به دلیل وجود ویتامین E و امگا 3 به کاهش عوارض آلودگی هوا کمک میکند.
وی بر مصرف زیاد آب و مایعات در زمان آلودگی هوا تاکید کرد و گفت: مصرف آب و مایعات در شرایط آلودگی باعث شستشوی دستگاه گوارش و رفع عطش و خشکی دهان ناشی از این شرایط هوایی میشود و از سوی دیگر، با مصرف آب، بخشی از آلودگی هوا که وارد بدن شده، از راه ادرار، دفع میشود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد: در شرایط آلودگی هوا، مصرف نوشابههای گازدار به دلیل ایجاد اختلال در جذب عناصر مفید در بدن، میتواند آثار سوء آلودگی هوا را دو برابر افزایش دهد.
عبداللهی به مردم توصیه کرد که در شرایط آلودگی هوا، هر روز حداقل 400 گرم میوه و سبزیجات مصرف کنند که این 400 گرم معادل دو واحد میوه و دو واحد سبزی است.وی افزود: هر واحد میوه به اندازه یک عدد میوه با اندازه متوسط و هر واحد سبزی به اندازه یک خیارسبز، هویج یا گوجه فرنگی است اما مصرف روزانه یک عدد «سیر» بسیار مفید است.