رئیس کانون انجمنهای صنایع غذایی:
نیازی به واردات گندم نداریم
رئیس کانون انجمنهای صنایع غذایی گفت: اگر اختلاط گندم درست مدیریت شود، کیفیت محصول تولید شده در کشور مناسب است و نیازی به واردات گندم نداریم.
به گزارش مهر، محمدرضا مرتضوی در مراسم افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت آرد و نان اظهار داشت: اگر اختلاط گندم درست مدیریت شود، کیفیت محصول تولید شده در کشور، از نظر معیارها و پارامترهای کیفی مانند گلوتن، پروتئین و غیره مناسب است و نیازی به واردات گندم نداریم که البته پیش از آن باید به دنبال این مسئله باشیم که چرا خرید تضمینی گندم با هفت درصد خاک صورت میگیرد.
وی افزود: این مسئله قابل پذیرش نیست که گلوتن گندم پایین است؛ چراکه براساس ارزیابیهای صورت گرفته، حداقل کیفیتی که برای گندم و آرد در نظر میگیرند با گلوتن 25 درصد است که در همه دنیا با همین میزان، تولید نان صورت میگیرد و نیازی به استفاده از آنزیمها و افزودنیها در راستای افزایش کیفیت آرد وجود ندارد.
رئیس هیئت مدیره کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی ایران با بیان اینکه جدول پاکی خرید تضمینی گندم مشکل دارد، اضافه کرد: اگر یک نفر هفت درصد خاک در گندم خالص اختلاط کند و آنرا به دولت بفروشد، پول بیشتری نصیبش میشود، بنابراین باید از دولت پرسید چرا اگر گندم خریداری شده از کشاورزان خاک ندارد، مکانیسمی طراحی شده که براساس آن هفت درصد خاک اختلاط شده با گندم از گندم خالص ارزش بیشتری دارد؟ به عبارت دیگر باید گفت که گندم ایران هفت درصد خاک ندارد بلکه خاک را به آن اضافه میکنند چرا که این جدول پاکی، ناپاک است.
مرتضوی با اشاره به اینکه حتماً جدول پاکی گندم در سال آینده و برای آغاز فصل خرید تضمینی گندم اصلاح میشود، گفت: یکی دیگر از نقصهای موجود در خرید تضمینی گندم این است که وزارت جهاد کشاورزی از ابزارهای دقیقی برای سنجش میزان افت مفید و غیرمفید گندم استفاده نمیکند بهگونهای که براساس استاندارد شماره 104 وزارت جهاد کشاورزی باید از توریهای 2×20 میلیمتر در آزمایش سنجش میزان افت مفید و غیرمفید گندم استفاده کند اما این توریها سایز مناسبی ندارد و 2×2 میلیمتر است و باید پرسید چرا وزارت جهاد کشاورزی از این ابزار استفاده میکنند و چگونه میزان افت مفید و غیرمفید را با این وسیله سنجش کرده است.