kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۹۳۵
تاریخ انتشار : ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۲:۱۸
آسوشیتدپرس:

سازمان ملل اقدامی در زمینه پذیرش ابوطالبی نمی‌کند

نشست کمیته میزبان سازمان ملل برای رسیدگی به اعتراض ایران در خصوص روادید ابوطالبی بدون دست‌یابی به نتیجه خاصی و صرفاً با توصیه به آمریکا برای اعطای روادید به ابوطالبی به کار خود پایان داد.

در پی درخواست نمایندگی دائم کشورمان از کمیته میزبان سازمان ملل متحد برای تشکیل جلسه فوری به منظور رسیدگی به اعتراض جمهوری اسلامی ایران در خصوص عدم صدور روادید برای حمید ابوطالبی نماینده دائم تعیین شده توسط کشورمان، این کمیته بعدازظهر سه‌شنبه تشکیل جلسه داد.
به گزارش فارس در این جلسه غلامحسین دهقانی سفیر و سرپرست نمایندگی کشورمان نزد سازمان ملل در نیویورک ضمن تبیین تضییقات تحمیلی بر هیئت جمهوری اسلامی ایران توسط دولت میزبان، موضوع عدم صدور روادید برای نماینده ایران را تخلفی آشکار از تعهد دولت آمریکا براساس مقررات حقوق بین‌الملل از جمله توافق مقر دانست و تاکید کرد که همه دولت‌های عضو و مسئولان سازمان ملل باید در مخالفت با این تخلف و جلوگیری از آن احساس مسئولیت کرده و به منظور حفظ اعتبار سازمان ملل و اطمینان از کارایی نمایندگی‌های دول عضو این سازمان با این موضوع به طور جدی برخورد کنند.
دهقانی ضمن برشمردن بندهایی از موافقتنامه مقر که بر تعهد صریح دولت میزبان مبنی بر صدور روادید برای نمایندگان کشورها نزد ملل متحد اشاره دارد، تاکید کرد که معاون حقوقی دبیر کل باید همه تدابیر لازم برای اینکه مقامات دولت آمریکا از تعهدات حقوقی خودشان تبعیت کنند را اتخاذ کنند.
وی از کمیته میزبان خواست که این موضوع را به صورت جدی و فوری تحت بررسی قرار دهد و با توسل به همه شیوه‌ها و ابزارها، اطمینان یابد که دولت میزبان تصمیم اخیر خود مبنی بر عدم صدور روادید را که تخلفی آشکار از تعهدات بین‌المللی آمریکا است، مورد بازنگری قرار دهد.
سفیر کشورمان همچنین از دبیر کل سازمان ملل به عنوان طرف قرارداد با دولت میزبان درخواست کرد که به مسئولیت خود در اطمینان یافتن از اجرای کامل و دقیق قرارداد مقر عمل کند.
با توجه به اینکه معمولاً در کمیته روابط با دولت میزبان تعداد محدودی از کشورها شرکت می‌کنند، برخی از کشورها از جمله روسیه، چین، اکوادور، روسیه سفید، کوبا و سوریه در حمایت از موضع جمهوری اسلامی ایران سخنرانی کردند.
در پایان رئيس کمیته میزبان از دولت آمریکا درخواست کرد که اعطای روادید برای اعضا را تسهیل و مفاد موافقتنامه مقر را اجرا کرده و تاکید کرد که با توجه به حساسیت این موضوع، کمیته مسئله را همچنان تحت پیگیری خواهد داشت.
 سازمان ملل اقدامی نمی‌کند
آسوشیتدپرس، در همین زمینه گزارش داد: کمیته سازمان ملل متحد پس از شنیدن نظرات دو طرف ایرانی و آمریکایی اعلام کرد که اقدامی در زمینه مخالفت آمریکا با اعطای روادید به «حمید ابوطالبی»‌نماینده پیشنهادی ایران به سازمان ملل متحد نخواهد کرد. کمیته روابط با کشور میزبان می‌تواند یک توصیه به مجمع عمومی با 193 عضو یا به دفتر حقوقی سازمان ملل متحد داشته باشد.
سخنگوی سازمان ملل نیز مخالفت آمریکا با صدور ویزا برای نماینده ایران را «یک مورد منحصر به فرد» در تاریخ این سازمان توصیف کرد.
به گزارش ایسنا استفان دوجاریک در سخنانی گفت: تا آنجا که ما اطلاع داریم این یک مورد منحصر به فرد در خصوص نماینده دائم (کشوری) بوده است.
وی ادامه داد که مخالفت با صدور ویزا برای ورود نماینده یک کشور عضو حادثه‌ای بی‌سابقه در تاریخ سازمان ملل بوده است.
دوجاریک تاکید کرد که کشورهای عضو در معرفی هر شخصی که آن را برای تصدی پست نمایندگی دائم انتخاب کنند، آزاد هستند.