kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۷۱۸۸
تاریخ انتشار : ۰۳ تير ۱۳۹۶ - ۱۹:۴۳
کابینت سازی و صنعت پیچ و مهره هم دچار مشکل شدند

تداوم رکود در بخش‌های تولیدی کشور

وضعیت صنایع مختلفی از جمله کابینت‌سازی و پیچ و مهره‌سازی نشان می‌دهد رکود اقتصادی در بخش‌های تولیدی کشور همچنان پابرجاست.


گروه اقتصادی-

هرچند بارها از سوی مقامات دولتی شنیده‌ایم که از رکود خارج شدیم و یا طبق برخی آمار‌ها، بخاطر فروش نفت به رشد بالای اقتصادی هم دست پیدا کردیم، اما آنچه که به واقع نشان دهنده وضعیت رکود یا رونق کشور است، فعالیت کسبه و جریان عادی بازار می‌باشد.
کیهان نیز در این خصوص هم به نقد علمی این آمار‌ها پرداخته و هم با بررسی وضعیت تولید در کشور و توجه به مقوله چک‌های برگشتی، شرایط رکودی اقتصاد کشور را نشان داده است.
در همین راستا، رئیس ‌اتحادیه کابینت‌سازان البرز هم از بدون فعالیت ماندن 50 درصد واحدهای تولیدیشان خبر داد.
قاسم پورنظری در گفتگو با نسیم آنلاین گفت: بازار کابینت به بازار مسکن مرتبط است، که مدتی کوتاه یعنی چیزی در حدود 15 روز اوضاع بهتر شده بود و کمی خرید افزایش یافت که بعد از آن با شروع ماه رمضان سفارش‌ها متوقف شد.
وی افزود: رکود بازار را متوقف کرده و منتظریم ببینیم پس از ماه رمضان اوضاع چگونه خواهد شد که بعید می‌دانم تغییر خاصی شاهد باشیم.
رئیس‌اتحادیه کابینت‌سازان البرز با بیان این مطلب که کمبود سفارشات و رکود موجب شده است تا 50 درصد از واحدهای تولیدی‌شان هیچ‌گونه فعالیتی نداشته باشند، ادامه داد: همیشه در اردیبهشت، خرداد و تیر سفارشات کابینت افزایش چشمگیری داشت و تمامی همکاران من مشغول فعالیت بودند اما امسال به جز یک مقطع کوتاه بازار همچنان در رکود به سر می‌برد و سفارش‌ها بسیار کم و محدود است.
پورنظری در رابطه با قیمت کابینت‌0سازی عنوان کرد: هیچ‌گونه افزایش قیمتی در این حوزه نداریم، زیرا بازار در رکود است و از طرفی مواد اولیه مانند MDF هم گران نشده است، در حال حاضر قیمت MDF از متری 400 تومان تا متری یک میلیون و 200 هزار تومان است.
وضعیت اقتصادی کشور به گونه‌ای است که انگار شنیدن وضعیت نامناسب تولید کنندگان به یک پدیده عادی تبدیل شده، هرچند در سال گذشته کمی از بار رکود کاسته شد ولی همچنان تولید کنندگان در مضیقه به سر می‌برند. چنانچه یک تولید‌کننده پیچ و مهره اعلام کرده؛ پایین آمدن ظرفیت تولیدی کارخانه‌ها بر روی بازار پیچ و مهره تاثیر بسیار بدی گذاشته است.
رحمان غفاری، در گفتگو با نسیم آنلاین گفت: بنده 20 سال است که در حوزه تولید پیچ و مهره فعالیت دارم اما به جرأت می‌توانم بگویم که در حال حاضر 90 درصد فروش نسبت به گذشته کاهش یافته است.
وی افزود: تعطیلی بسیاری از کارخانه‌ها و یا پایین آوردن ظرفیت تولیدشان تأثیر بسیار بدی بر روی بازار کاری ما داشته است، خیلی از کارخانه‌ها که سفارش پیچ و مهره به ما می‌دادند الان تولید را متوقف کرده و حتی برخی به جای فعالیت در حوزه تولید، واردکننده شده‌اند بنابراین خرید پیچ و مهره نیز پایین آمده است زیرا آنچه را که احتیاج دارند به راحتی وارد می‌کنند.این تولید‌کننده پیچ و مهره ادامه داد: تولید در ایران نه تنها در رابطه با بازار پیچ و مهره بلکه در تمامی بازارها معنایی ندارد، زیرا آن قدر جنس وارد می‌شود که تولید داخلی را نابود می‌کند.
غفاری بیان کرد: واردات از چین بیشترین سهم در نابودی تولید پیچ و مهره را دارد، وقتی کالای وارداتی با احتساب هزینه گمرکی بازهم قیمت فروشش از تولید داخل ارزانتر می‌شود مسلما مشتری به سمت جنس خارجی رفته و به این ترتیب تولید داخل نابود می‌شود، به طور مثال یک پیچ چینی وارداتی در ایران چهار هزار تومان به فروش می‌رود و این در حالی است که تهیه مواد اولیه برای تولید آن پیچ در ایران پنج هزار تومان تمام می‌شود.